Merhaba arkadaşlar, 2010 eralarda hararet göstergesi yok bunun yerine motor suyu soğutma sıcaklığı yükselmesi halinde sadece kırmızı bi uyarı ışığı lambası var. Ben aracımı aldıktan sonra farkettiğim bu eksikliğe çok çok üzüldüm zira aracımı çok titiz kullanan biriyim ve aracım dizel. Şimdi sorun şu, dizel bi aracta gaza rahatça yüklenmek için motor suyu sıcaklığının en az 70 olması lazım aksi halde soğuk motora yüklenmek uzun vadede hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. O nedenle benim gibi bi araca sahip olanlar önelerinde gösterge olmadığına göre motora gönül rahatlığıyla yüklenmek için minimum kaç dk. yol almalıdır ya da ort. kaç dakikada motor normal sıcaklığına erişir. Son olarak bu tahmini süreye kadar maksimum hangi devirlere kadar çıkılmalıdır? Bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Düzenleyen : formator
Bu konuyla ilgili Motor Koruma Sistemi - Voltaj, Hararet, Yağ Basınçbaşlığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca biraz beklerseniz bu konuda tedirgin olan arkadaşlar için daha ucuz bir sistem yapmak üzereyim.