2006 lpgli getzimin ön amortisörlerini monroe ile yeniledim z rotlarını değiştirdim. bazı şikayetlerim böylece bertaraf oldu ama yenileri hemen ortaya çıktı. sıkıntım özetle şöyle: aracımla düz yolda giderken özellikle 80 kmyi geçince ve kafa sallama diye tabir edilen amortisör ve yayların aşağı yukarı hareketi esnasında (aşağı harekette çok belirgin) vuuuuu vuuuuu diye rahatsız edici bir ses ortaya çıkıyor.sanki yüksek devirde debriyaja basınca motorun boşa çıktığı andaki sese benzer birşey.yani dönen bir parça boşa çıkıyormuş gibi inşallah anlatabilmişimdir. sanayiye gidip şundandır bundandır diye bi sürü gereksiz işlem yaptırmadan önce bu konuda tecrübe yaşayan veya uzman olan arkadaşlardan görüşlerini rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
cevap için teşekkürler.peki rulmanlardan ise bunun bir aciliyeti varmıdır.bu şekilde bir süre kullansam yola çıktığımda büyük bir tehlike arz eder mi ya da beni yolda bırakır mı? bir de değiştirme yerine yağlama vs ile tamiri mümkün müdür?
Rulmanları değiştirmeyi düşündüm ancak yolda kendimce bir test yaptım. 80km'den ziyade araç 3000 devire yaklaşınca farkedilen bir ses bu. hız farketmiyor. hızlı giderken ve ses hissedilir kıvama gelince vitesi boşa alıp gazdan ayağımı çektim ve ses soluk kesildi. tekerlerin sesi bile zor duyuyulor. o yüzden bu sesin motor kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
şanzımandan geliyor olabilir. araba vitesteyken gazı bıraktığınızda mı yapıyor ? görmeden duymadan tahmini olarak konuşuyorum tabi. benim yumurtada da sabahları özellikle birinci viteste kalktıktan sonra ilk kasiste debriyaja basıyorum benzer ses bendende geliyor. prizdirek bilyası diye bir zımbırtı var debriyaja bastığında kesiliyorsa ondandır derler ama kesin konuşmak mümkün değil tabi.
araba vitesdeyken gazı bıraksamda 3000 devir civarındaysa araba bu sesi duyuyorum. genel olarak da motor gürültüsü baya fazlalaştı.
accent era kullanıcısıyım, "das lager" alman marka bi rulmanla değiştirdim ses kalmadı, sizin söyeldiğğiniz şekilde bizde yasadık..zaten genelde 80 90 veya 140 150 arası hızlarda belirgin ses yapıyor rulmanlar, ama kesin rulman demiyorum, aracınız askıya kaldırıldığında elinizle hızlıca bi cevirin tekeri eğer cabuk duruyorsa veya sürtme sesi gibi bi ses yapıyosa rulmanlar gitmştir bence..hatta rulman eskiyince bosa aldığınızda veya gazdan ayagınızı cektğinide sanki arkadan biri tutuyomus gibi hissedersiniz..özetle, rulmanlarınızı bi kontrol ettirin