Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

önden gelen uğultulu ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ahmet452 tarafından 27 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. ahmet452

ahmet452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim konu ile ilgili forumda aratma yaptım ama istenilen bilgiye ulaşamadım.Sorunum şu şekilde 120 km üzerine çıktığım zaten önlerden uğultulu bir şekilde ses geliyor ses tekerlek bilyeleri bozukken yaptığı sesin hemen hemen aynı.2 ön bilyeyi değiştirmeme ragmen ses kesilmedi.Servis önlere geçici olarak başka bir lastik taktı.Ses bir nebze olsun kesildi.Sesin lastiklerden kaynaklandığını lastiklerin bozuk olduğunu söyledi ama lastiklerim daha yeni garantisi dahi bitmedi.Biraz önce rot balanscıya gittim balans ayarını yaptırdım ustayla denemeye çıktık titreme haliyle yok oldu.Ama o ugultulusesin kesinlikle lastiklerden kaynaklanmadığını lastiklerde hiçbirşey olmadığını söyledi.Sesin şanzumandan gelebileceğini söyledi uzun zamandan beri bu sorunu aşamadım bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum teş ederim.

2. ahmet452

ahmet452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgisi olan arkadaşım yok mu?

3. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Lastiklerinizin yeni olması çok önemli değil. Bazı marka lastikler yeni de olsa çok ses yapıyor, bazı lastiklerin ise sesi çok az oluyor. Bence lastiğinizin markası ile ilgili.

4. ahmet452

ahmet452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lastiğim lassa atracta.Aslında bugün lastik almak için sanayiye gittimrot-balanscıyauğradım o lastiklerden degil deyince kafam iyice karıştı.Sonuçta lastik alsam bile yine ses devam edebilir.
    Düzenleyen : ahmet452

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    İlk önce şanzıman yağını kontrol ediniz.

BAhsi geçen ses Belirli bir km üzerinde yapıyorsa Aynı km yi bir att vites dişlisi ile deneyin
    Eğer yapmıyorsa şanzıman sesi değildir.

LAstik sesi olma ihtimali daha fazla.
    ACCENT ler lastik sesini kokpit e çok alır.
    Bu sesi engellemek için en mantıklı yol yumuşak hamurlu lastik kullanmaktır.
    HAngi lastikçi söylerse söylesin, LASSA ATRACTA sert hamurlu bir lastiktir.

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuları doğru başlıklar altında açmaya özen gösterelim

7. serseri accent

serseri accent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim eski aracımda aynı şekil ses geliyordu.usta ayna mahruti ve defransiyel dişli takımından sesin geldiğini söyledi.ve bunların pahalı olduğunu çıkma bir şanzuman almanın daha mantıklı olacağını söyledi.öylede yaptık ne ses kaldı ne bişey.aracıda sattım zaten.

8. şılbır

şılbır Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı ses bazenbenim atosta da oluyo..ben de çok arardım ama bir türlü bulamadım..tekerlerden olucağını sanmıyorum..şanzıman olabilir..yağ olabilir.şanzıman yağı malüm kışın kalınlaşır..ısınıp kendi değerini bulduktan sonra düzelme varmı diye bir bak istersen..meselaaa,1 saat kullandıktan sonra da aynısı oluyor mu...şanzıman yağı motor yağı gibi değildir geç ısınır..hattaa soğuk havada yolda bile kalınlaşabiliyor..uygun yağı koydur bence.ayrıca şanzıman yağını da belirli periyotlarla değişmek lazım..motor yağından da ses kalınlaşabilir.benzinden sonra gaza geçişte de hafif bir uğultuoluyor...bunlar,tarafımdan denenmiş şeylerdir...

Bu Sayfayı Paylaş