Arkadaşlar aracımın ön tarafından özelikle plastik olan kasislerden geçerken 'tok' diye bir ses geliyor. Zrotlar değişti, tıkırtı burcu değişti, amortisörler ve amortisör kuleleri değişti, alt takım komple yetkili serviste kontrol edildi fakat yine de aynı ses gelmeye devam ediyor. Bu ses bende takıntı oldu ve duydukça sinirlerim bozuluyor. Aynı araçtan arkadaşımda ve babamda var fakat onların araçlarından bahsettiğim ses gelmiyor. Aynı veya benzer problemle karşılaşmış arkadaşlar yardımcı olabilirlerse ve değerli fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim. Saygılarımla..
O kasislerden gecerken aracın jantina sanki küçük bir çekiç ile vuruyormussun gibi demir demire. Çarpma sesi gibi
Peki sizce amortisörlerden sesin gelme ihtimali olabilir mi? Amortisörler değişti ama yine de ben hala amortisörlerden kulelerden v.s şüpheleniyorum
düz yolda ses yok mıcırlı bozuk yolda varsa ve frene basılınca ses kesiliyosa fren kaliperidir. hocam bir motor ustasına gidin fren kaliperlerini söktürün. yanlış hatırlamıyosam bir veya iki tane mil var. onlara tornada düzeltip iki üç tane küçücük diş atıp oring pulu taktırın. bir daha sittin sene ses gelmez
Ön düzen yada alt takım'dan iyi anlayan bir ustaya gitmek gerekiyor... Tavsiye üzerine gideceğiniz bir usta varsa, baksın ve dinlesin, sadece teşhis koysun... İşlemi yetkili servis üzerinden ( garantili ise ) yaptırma yoluna gidin bence...
Hocam ses sadece plastik kasislerden geçerken geliyor mıcırlı yollarda normal seyir halindeyken araçtan en ufak bir ses gelmiyor ne zaman o plastik kasislerden geçsem 'tok' diye bir ses geliyor aynı sesi nadir de olsa arabayı ufak tefek kaldırımlara çıkarırken araba kasılınca duyuyorum tabi kasisten geçerken gelen ses kadar şiddetli gelmiyor ama aynı ses olduğunu biliyorum.
Hocam ben de sizin dediğiniz gibi dışarda teşhis koydurup işlemi yetkili serviste yaptırmak istiyorum ama maalesef bulunduğum yer ilçe olduğu için imkanlar kısıtlı araca teşhis koyacak kimseyi bulamıyorum
Arkadaşlar bu konu hakkında başka fikri olan var mı acaba? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Gerçekten bu ses artık çok sinirimi bozuyor...:RpS_mad: İster asfaltta olsun ister mıcırlı yolda olsun en ufak bir ses yok fakat ne zaman o plastik kasislerden geçsem bu sinir bozucu sesi duyuyorum.
Aracınız park halinde iken ön kaputun oralardan aracınızı bastırıp bırakarak ses arayınız,,bu işlemi yan çamurluklardan tutarak kaldırıp bırakmak suretiyle sallayıp ses dinleyiniz.Belki ses gelirse anlayabilirsiniz.
Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim umarım sesin nereden geldiğini bulabilirim. Aracı iki farklı yetkili servise götürdüm bir sürü parça değişti fakat hala sorun devam etmekte. Bu kadar net duyulan sesin kaynağı nasıl bulunamıyor anlayamıyorum..
Arkadaşlar önden gelen ses sorunu çözüme ulaşmıştır. Aracın alt takımı tekrar kontrol edildi ve bir soruna rastlanmadı. Serviste başka bir i20 ile teste çıkıldı kilometresi yaklaşık 3000 civarıydı aynı ses o araçta da mevcuttu. Daha sonra arkadaşımın i20'si ile aynı kasislerden aynı süratlerde aynı kullanım tarzıyla test yaptım. Arkadaşımın aracından da aynı sesin geldiğini duydum ve i20'lerde bu sesin süspansiyon sisteminin çalışma sesi olduğunu düşünüyorum. Aynı sesi duyup benim gibi kafaya takan arkadaşlara kesinlikle kafaya takmamalarını öneriyorum.