Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ÖN VE ARKA TEKER ARASINDA 6 CM FARK VAR

'H100 Forum - Club' forumunda celal.oguz tarafından 14 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar hundaı h 100 panelvan ve minübüsleride içinde ön teker canttan canta içten 138 santim geliyor arka teker canttan canta içten 132 santim geliyor yani arka taraf 6 santim küçükarka tekerler ön tarafdan içerde gidiyor teoriye ve fizigede aykırı bencebunu 20 kadar hundaıde denedim hepsi aynı tekerden tekeredeölçünce sonucda 6 cm fark var bu olay sallanmasına virajlara girince atacakmış gibi hissettirmesine neden oluyor yanından kamyon yada otobüs gecince sallanmasına sebeb oluyor genelde bu sorun hepsinde var şimdi benim sormak isdedigim böyle bir hatayı neden yapmışlar bircok aracı ölçtüm böyle bişey yok arka dekerlere tanesine 3 cm filaş atılıyormuş denge saglanıyormuş tekerler eşitleniyor bu bahsettigim olaylar düzeliyormuş rüzgar sallanması arac rüzgarı salanması viraj tamamen düzene giriyormuş yaptıran varmı kaç para bi sakıncası varmı yoksa orjinalinin başka bi faydasımı varkonuyla ilgili yorumlarınızı özelikle fiziksel yorumunu merakediyorum nasıl olur böyle bişey
    Düzenleyen : celal.oguz

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Hyundai H100 Minibüsteki Temel Sorun Buydu..Ama Nedenini Bende Hala Çözemedim Neden Böyle Yapmışlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Gerçekten Bir Dengesizliğe Sebep Oluyordu Bu Sıkıntı.. Flanş İse Çokda Pahalı Birşey Olacağını Zannetmiyorm...Ama O Rüzgar Sallanması Virajlardaki Dengesizliğinin Geçeceğini Zannetmiyorum...Araç Zatan Kasadan Kaybediyor Boş Teneke Bomboş O Yüzden Herşeyden Etkileniyor...Mitsubishi L300 den Nefret Ederim..Ama Bu Konuda Hyundaiden Daha İyi...

3. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mitsubişhi l 300 hiç ölcemedim duyduguma göre onlarda yokmuş ama emin degilim filaşı yapan arkadaşda süper salon var idda ediyor arac tamamen farlılaşıyormuş 500kilo yüklü hali gibi oturaklaşıyormuş kesinlikle basit sallanma olmuyormuş tabiki test etmedim 150 tl takıyor araştırma sonunda taktıracam bu arada benim arac 96 yeni kasa grant salonminibüs sallanırsa sökerim filaşları diyor rüzgarlı bi havada taktıracam garanti veriyor nasıl olsa benim merak ettigim yük atınca bi zararı olurmu

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kamyonette Öyle Bir Sıkıntı Yok Allaha Şükür..Ama Minibüsüde Çok İyi Biliyorum Onuda 1-2 Sene Kullandım O Rüzgardan Aşırı Derecede Etkileniyorduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Eğer Dediğiniz Gibiyse 150 Liraya Çok Çok Değecek Birşeyhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yokmu konuyla bilgisi olan uzman arkadaşlar bu filaştan hiçmi taktıran yok duyan yok fiziksel açıklama yapabilecek arkadaş yokmu bugun mitsubişhi l 300 ölçtüm aynı ölçüleri 6 cm oda küçük onlardada bu sorun varmış

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aksa binen yükü azaltmak için yapılmış olabilir ... ticari kullanımda flanş önermem , aliminyum flanş ( spacer ) ve bir çok metalde , zamanla boşluk yapıyor , bunun zararı ve hasarıdaaks bilyası aks ve diferansiyele kadar ulaşıyor ...
    bahsettiğiniz kadar bir etkisi olacağını zannetmiyorum , yinede çözüm önerisi isterseniz tavsiyem arka jantlarda ofsetli jant kullanmanız ...

7. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    üzerinde orjinalçelik jantları var ofsetli jant nedir acaba arabamı çok seviyorum otobüs sürer gibi havası var cok rahat ama kış geldimimotosiklet gibi kaldırıp koyuverecen bi kenara bejik gibi sallanıyor yotupta seyrettim sekiz çizdiriyorlar devrilimiyor dışarı dogru genişletmişler tekerleri

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ofsetli jant , tabiri caizse gömük janttır hocam ... ofset jantın iç derinliğidir ...

9. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekürler benim yotupda gördüklerimde öyle idi olabilir altarnatif olarak

10. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    alternatif olarak değil , flanşdan öncelikli tutmalısınız ...

11. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fiyatlarını biliyonmu bide neden 6cm düşük yapmışlar bi bilgin varmı kardeş

12. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu konu ile alakalı teknik bilgisi olan yok sanırım en iyisi sanayilerde araştırmak sagliklı bi bilgiye ulaşırım herhalde

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam yukarıdada yazdım , yeniden yazıyorum ...
    aksa binen yükü azaltmak için aks mesafesini kısa tutmuş olabilirler , ticari bir araç olduğundan zaten yapabileceklerinin limitleri bellidir ...
    yada huyndai elinde kalan yada başka bir markadan transfer ettiği aksları diferansiyelleri kullandı .

14. zaten hemen hemen tüm araclarda böyledir.ön birazda genştirki sıkışık bir yere girdiğinizde ön taraf girerse arka tarafta rahat girsin diye...

15. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    doğanım bahsettiğimiz iz açıklığı

16. iz acıklığıysa karışmıyayım bn:))

17. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öyleyse yapacak bişey yok diger araclarda böyle bişey yok hundaı ve mitsubişhilerde var küçüklük yeni model araçlarda yok ön ve arka taraf eşit birde hacı muratlarda vardı eskiden biz onlara filaş takardık çok oturaklı olurdu

18. zeynel37

zeynel37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar ıyıakşamlar bende g salon var aldıgımda flanş taktırdım virajlarda daha dengelı ama duzyolda yan rüzgarlardan etkılenıyor l 300ler de duz yolda aynı daha once ondan vardı sert suspansıyonu sayesınde vırajlarda bıraz daha ıyı ama kalasgıbı konfor sıfır

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Mazda ve Hyundai h100 lere ön ile arkalar cantlar aynı olmasına rağmen arkalar daha yüksektir.

İstendiği taktirde ön lastik ebatında arkalara alınarak kullanıalbilir. Bu udurmda araç daha fazla patinaj yaparken daha fazla yakıt harcıyor ancak rampalarda yüklü iken daha rahat çıkıyor.

Tahminim yük ve yakıt için yükseklik kondu.

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ogün Abi İz Genişliği Söylenen Fark...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Bu Sayfayı Paylaş