Arkadaşlar 1 aylık araba kiraladım araç hyundai accent blue. Aracı aldığımda farkettim ki lastikler bitik kiraladığım adama lastikleri değiştirmesini söyledim. O da gitmiş sadece ön lastiği değiştirmiş ve 205/55/R16 takmış arkadakiler 195/50/R16 Dışardan bakıncada tuhaf duruyor ön lastikler kalın arkadakiler ince. Bu şekilde kullanmanın yol tutuşa veya tüketime etkisi olur mu?
aradaki fark % 4.8 gibi bir rakam çıkıyor, valla yakıt konusunda bariz fark etmeyebilirsiniz. Yol tutuş için sıkıntı olabilir. Bence orjinal ebata çevirsinler...
Arkadan itisli araclarda genelde arka lastikleri buyuk yaparlar Yola iyi tutunsun diye Sizin kiraladiginiz arac onden cekisli Sizde de on lastikleri buyuk yapmislar Tam turda surtme falan olmuyorsa bi sikinti olacagini sanmiyorum GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
frenajda sıkıntı yapar. arkası büyük olan arkadan çeker araçların abs, esp v.s. beyinlerine lastik ebatları zaten tanımlı durumda. fabrika çıkışı ebat harici her lastik frenajı ve yol tutuşu bozar. Aynı lastik ebadında lastik havaları farklı olduğunda bile frenaj şaşıyor.
zaten 1 ay kullanacaksın... yakıtta arkadaşların dediği gibi farkettirmez...150kmh a kadar yol tutuşunda bi sıkıntı olacağını sanmam...fren olayına gelince alışırsın
Aracı derhal iade et. Yakıtın önemi yok ama yol tutuş ve fren konusunda ciddi sorunlar yaşayabilirsin. Şehir içinde bile 80 km hızla ani frende savrulmana neden olabilir. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi