Merhaba i20 1.4 CRDi aracımın birturlu bulamadığım sesi hakkında yazmak istedim fırsatım olupta sanayiye götürmedim biliyorsunuz ki sanayi şuan aç kurt gibi avını bekliyor konu ile ilgili net bir bilgim olması için sizden görüşlerinizi almak istiyorum . Aracımın şöyle bir sıkıntısı var Aracımın motorunda titreme yok fakat kasasında titreşim var ayağımın ordan özellikle belli ediyor pedalların üstünde iken devir saatinde oynama ve motorda tekleme vs hicbirsey yok Arac ile seyahat hâlinde iken yavaş giderken çukurlarda gelen bir lokurtu tarzı ses var aracımda yani 70-80 km hız ile giderken en sert çukura bile girsem bu ses yok Z rotlari yeni degistirmistim Z rot sesi değil sanki aracın altında birşey varmisda arabanın kasasına carpiyormus gibi düşük devirde yüksek vitese geçirdiğim zaman da aynı şekilde zırıltı tarzı birşey yapıyor sanki egzoz kasaya degiyormuş gibi virajlarda da aynı şekilde egzozu salladigimda da hicbiryere değmiyor motor kulağından şüpheleniyorum orta tarafı değiştirdim ama ses haala düzelmedi çok ince çatlaklardan geçerken de aracın kasası aşırı derecede ses yapıyor zırıltı gibi lokurtu gibi başına böyle birşey gelen varmı aracımda kaç tane motor kulağı var acaba
Ekleme Aracı stop ederken de aşırı derecede içerde bir sarsıntı ve ses var sanki traktör stop ediyor musun gibi aracın altından birşey biryere degiyormuş gibi demir demire sürter gibi ses yaparak ve sallayarak stop ediyor
Motor kulakları(araca göre değişiyor, 2 veya 3 tane) egzoz koruma sacı, araç altı egzoz bağlantı vidaları, amortisör kuleleri(hafif boşluk varsa küçük engebede ses yapabilir).. aklıma gelenler bunlar, aslında lifte kaldırıp kontrol etmek gerek ama daha iyi bilen arkadaşlar da yorumlarıyla destek olacaktır.