Arkadaşlar aracım 2004 54.500 km getz gls. Bundan yaklaşık 1000 km öncesinde aracımın ön kısmında; ilk kalkışta veya sağa-sola kalkış veya yavaş dönüşlerde ön takım civarından bir uğultu-gürültü tarzı bir ses geliyor. Bi nevi yağlanmamış veya paslı bir parça, sanki başka bir parçaya sürtüyorda ondan geliyormuş gibi bir uğultu bu. Ne yüksek nede düşük bir ses. Servise götürdüm anlamadı sayın mekanik uzmanlarımız, aracımızın yetkili uzmanları (!). Oto sanayi sitesinde yine iyi bir ustaya gösterdim, oda tam çıkaramadı ama önemli birşey değil, bi sorun olmaz yolda kalmazssın dedi. Aracın 60 bin bakımları yapıldığı halde bu ses geliyor. Usta, ön takımı parça parça komple kontrol ettim, gereken 1-2 aşınmış parça vardı onları değiştirdim dedi. Sesi test sürüşünde kendisinede dinlettim, kabul etti sesi ama olumsuz birşey söylemedi, sorunun kaynağınıda belirleyemedi. Sizin başınızada benzeri sorun geldimi yada nasıl hallettiniz? Sizce o ses nereden ve ne için geliyor olabilir, paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
binyelerden geliyo olabilir.sürekli bi uğultu yapar.özellikle viraj dönerken çok acayip ses yapar.sizin dediğnz ses bana göre bilyelerden geliyor
bu arada benimkindede tıkırtılar gelmeye başladı.mesela önden tıkırtı gelirken sol ayağımla frene hafif dokununca bu ses ortadan kalkıyor.balatalarda boşlk varmı diye düşündüm balataları yeni değiştirdim.disktete herhangibir boşluk söz konusu değil peki bu neden kaynakalnıyor olabilir.tıkırtı burçları varmış ondan kaynaklanma olasılığı yüzde kaçtır ve bu tıkırtı burcu denen parça ne işe yarıyor?
dostum, dönüşlerde değil sadece ilk düz kalkışlardada yapabiliyor bu sesi, ayrıca sanırım usta bilyalarda sorun yok demişti hatırlıyorum
Sevgili Batuhan41, tam söylediğin sorunun aynısı veya benzeri bende de var( 2005 Elantra) hafif dönüşlerde, viraj, ilk kalkış,stop etmeye yakın park manevraları,hafif tümsek ve çukurlarda o bildik tanıdık ses geliyor,geçen ay,başladı.Perşembe günü sanayi'ye gideceğim, gelişmeleri bildiririm.
navy35 gerçekten sonucu bende merak ediyorum, bilgilendirirsen sevinirim. Umarım senin içinde, benim içinde önemli bi sorun değildir.. Teşekkür ederim.
Bu tür arızalar rot-balans ustaları tarafından daha iyi tespit ediliyor, bildiğiniz iyi bir rot-balans'cı varsa baktırmakta fayda var.
Arkadaşlar sesler ne oldu halloldu mu ?birde rot balans ayarını sıfır araba akırken yapıyorlar değilmi 4500 km ye geldi ilk bakımı da yaoıldı ama servis yapmadı heralde yapsalardı faturada yazardı ne zaman yapılmalı ???
arkadaşlar, bahse konu sesler için yılların kurt bir ustasına gittim,adam daha lafımı bitirmeden, aracı lifte kaldırdı ve beni dinlemeye gerek görmeden, alt ve ön-arka takımlardaki tüm mekenik parçaları birbirine bağlayan lastik takoz v.b aksamlara wd 40 ve silikon yağlama spreyi sıktı,10 gündür tık yok gram ses yok 10 numara 5 yıldız oldu.
Tıkırtı, uğultu varsa aks bilyalarında sorun vardır. Fakat sağa sola dönerken ses yapıyorsa rot başlarına ve salıncaklara baktırmanı öneririm.
Bende de ses var aracı kaldırdıktan sonra silkelediğinde tııkk diye ses geliyor ayağımı gazdan diyelim hızlı çektiğimde araçkafyı salladığında ön sağdan tııkk diye ses geliyo ilk bakımda gösterdim ama 2 saat uğraştılar bulamadılar daha sonra bırakın dediler bayramdan sonra götürcem Düzenleyen : kara