Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön Takım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda no good tarafından 6 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Uzun bir aradan sonra tüm dostlara merhabahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Geçen gün fark etmeden aracı kaldırıma çıkarmışım(nasıl olur demeyin, oluyor işte maalesefhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif). Park yerinden çıkarırken normal olarak hareket ettim, ama acil işim olduğundan dolayı aracı benpark etmediğim için ne kadar yanaştığına dikkat etmedim. Araca bindim, çalıştırıp gazladım,o da ne önümdeki kaldırıma çıkıp indim. Görünürde birşey yok ama Getz ile ilk defa böyle yüksek bir kaldırımaçıktım. Servise götür diyenleriniz olacaktır muhakkak ama bu günlerde şiddetli soğuk algınlığımve ateşim olduğu için servise gidemem. Araçtahergün lazım aksi gibi, bir sorun olup olmadığını görsel inceleme dışında örneğin yolda nasıl anlayabilirim, nasıl test edebilirimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley25.gif

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çok Hızlı Bir Çarpma Olsaydı Öyle Kolay Kolay Hasar Almaz

3. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    olabileckler belli, hareket halinde tıkırtılar geliyor mu.? geliyorsa ön takımdan birşeyler kırılmıştır. karteli vurmuşsanız delinmediği sürece ciddi bi sorun olmaz, park halinde yağ damlatmışsa delmişsinizdir. radyatörü patlatmış olabilirsiniz, araç su eksiltiyor mu? tampon çıtası kırılmış olabilir, tamponunuz sallanıyor mu. ama şöyle söyleyeyim, getzler pek de alçak değiller, kaldırıma çıkmakla bişey olacağını sanmıyorum.

4. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar konu ön takımdan açılmışken sorayım,
    benim starex hareket halinde iken önlerden ve arkalardan hafif çukurlara girmelerde bile,çok rahatsız edici sesler geliyor,sanki yağsız çalışan yay sesi gibi garç gurc ses çıkarıyor daha önceleri gelmiyordu.
    Aracı salladığımdada sesler geliyor sizce sorun ne olabilir herkese selamlar.

5. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selamlar,bugün ön tekerleri çıkarıp süspansiyon sisteminin oynar bütün parçalarını wd 40 ile yağladım ve rahatsız edici gıcırdama sesi gitti.
    Fakat aracım önceki sahibinde ön sol taraftan darbe almış bana dememişti,ön sol tekerleği söktüğümde teker bağlantısının sağ tarafında aracın şasesinde yamulma olduğunu tespit ettim.
    Sanırım aractaki sağa çekme sorunu burdan kaynaklanıyor,eski sahibi alt sol salıncağın muayeneden geçmediği için değiştiğini söylemişti ama oda bu kazadan sonra değişmiş sanırım.
    Şasenin yamukluğu konusunda ne tavsiye edersiniz nasıl düzelir? saygılar.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Muayanede Alt Takımamı Bakıyolarmış.. Muayeneciler Artık Rot-Ön Düzen Ayarı İşinedemi Girmiş ?Bence Yalan Konuşmuş.. Hocam Başta Hata Etmişsin Şasesi Yamulmuş Bir Aracı Almak Büyük Bir Hata... Starexin Şasede Öyle Kolay Yamulacak Bir Şase Degildir.

Düzenleyen : Ersin Cerrah

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Alırken servise göstermemenin dezavantajı işte geçmiş olsun...Öncelikle iyi bir rotçu veya ön takım ustası varsa ona gösterebilirsin eğer yoksa servise götür bakalım onlar bakıp sorunu ve maliyetinisize söylerler..Ama mutlaka araç önden darbe yemiştir yoksa yamulmazdı...

Muayenede tabiki ön takımda sorun varsa geçmiyor

8. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç ön sol taraftan darbe almış ve ön sol şasede bir miktar ezilme olmuş.Şasecide düzelttirmeyi planlıyorum sizce olur mu? arkadaşlar.2007 model temiz bir araç şasecide düzelir mi? Dez avantajı varmıdır,saygılar.

Düzenleyen : sdiect

9. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Herkese selam,arkadaşlar starex aracımın ön sağ ve sol yaylanma sisteminde inanılmaz bir gıcırdama oluyor ve aşırı rahatsız ediyor,
    sesin arka makaslardan geldiğini sanıyordum fakat ön sağ ve sol yaylanma sisteminden geliyormuş.
    Yarın ustaya göstereceğim sizce sorun nerededir ne yapılmalıdır,yardımcı olursanız servis öncesi ön bilgim olur,birde starex'lerin önlerde yay yok nasıl bir sistemi var herkese saygılar.

Düzenleyen : sdiect

10. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    rot ve şasesi ortaklığı ile çözülüyor sıkıntılar bildiğim kadarıyla..............

Bu Sayfayı Paylaş