Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön takım parçalar değişti.. sonuçlar..

'Accent Forum - Club' forumunda Wolverine tarafından 7 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aşağıdaki ilk mesajımı silmedim, ancak 2. sayfada son durumu yazdım.

Kullandığımız araçta aşağıda yazdığım parçalarda sorun varsa bu, araca nasıl yansır, o parçada sorun olduğunu nerden anlarız?

Amortisörler-takozları
    Akslar(kafa ve körük)
    aks bilyası
    Rot başı ve körük
    Rotiller
    z-rotlar
    rot kolları
    ön-arka salıncak burçları

Servise baktırın, usta gerekeni söyler demeyin arkadaşlar, berbere saçım uzamış mı gibi bir soru sormaya benzeyecek çünkü.

Düzenleyen : Wolverine

2. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bildiklerimi söyleyeyim
    1.Araçın yaylarına.amotisörlerine bakın yağ kaçağı var mı diye?varsa patlamıştır..patlak oluncada arac içerisinde ses yapar..
    2.bildiğim kdarıyla direksiyonu tam sol veya tam sağ yapınca kalkışlarda tak diye bir ses duyuluyor..sorunluysa değişmesi gerekir ki yürüyen aksam aksatmaya gelmez..
    3.aks bilyesi bırrrr diye bir ses yapar,difransiyel sesi ile karıstırılabilir.giderken aracı boşa alın ses kesiliyor ve yavasladıkca sesde azalıyorsa bilya ses yapıyordur.herhangi bir zararı yok ancak ses yapıyormuş.

diğerlerinin belirtileri hakkında bir fikrim yok...

bu saydıklarınız eger sorunluysa vakit kaybetmeyin derim.yürüyen aksam aksatmya gelmez..

son dediğinize de baya bir güldüm yine :D daha bu ne ki size servis demişler daha önce bir arkadaşın hemen hemen her mesajında "sanayiye gidin 5 dak. hallederler" die mesajı oluyordu,gülmekten kırılıyordum :D:D:D

enteresan bir forumuz galiba..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence sorununuzu anlatarak daha net cevaplar alabilirsiniz ...
    ama böylede enteresan olmuş https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifgüzel ...

4. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aslında sorun var tabi ama herşeyi de birer birer sormak olmuyor bazen.
    Son bikaç aydır araç içi gürültüsü arttı. Parke taş veya bozuk satıhlı asvalt yollarda ön göğüs dediğimiz konsoldan, torpido gözünden ve herşeyden önemlisi de ön takımların bulunduğu yerlerden gelen sesleri artık araç içinde fazlasıyla duyar oldum. Araçta ben dahil 5 kişi olduğunda kasislerden geçtikten sonra arkalardan anlık ve geçici garç-gurç sesler geliyor, viraj alırken parke taşta veya durmaya yakınken düz yolda önlerden lakır lakır sesler geliyor.

Bir ustaya baktırdım ve üstte yazdığım parçaların tümünü değiştirmem gerekebileceğini, ayrıntılı bakmasının gerektiğini, bunun da zaman alacağını söyledi.
    İnternetten 1.el yan sanayi olarak bile fiyatlara baktığımda bayağı yüksek rakamlarla karşılaştım tümü için. O nedenle bahsettiğim bu sorunları tam anlamıyla yok edecek değişiklikler hangileri öğrenmek istiyorum.

Tümü değil de şu şu parçalar değiştiğinde sorunlarından kurtulacaksın dense o parçaları hemen yenilerim. Olmazsa tümüne mecbur kalacaksam onu da yaparım, yeterki bu seslerden kurtulayım.

5. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yerinizde olsam sırf yenileme maksatı ile hepsini değiştirirdim ...

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bendede Aynı Sizin Yaşadığınız Sıkıntılar Var Çukurlarda Flan Direksiyon Vuruyor Falan Araç İçi Yol Sesi Aşırı Derecede Attı GÖğüsten Sesler Arttı.. Bir Özel Servise Gİttiğimde Komple Ön Takıma 1 Milyar Para Çekti Ama Komple Ön Takımda Ne Varsa Değişirse Dedi..Açıkcası Benim Sorunum 150 Liraya Falan Hallolur Ama Şimdilik Daha Motor Kısmındaki Sorunları Tam Halletmediğim İçin Sıra Onlara Gelmedihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

7. Misafir

Misafir Guest

1* - Ön takımdan sesler gelir, yol tutuşu azalır 2* - Yukardaki sebepler peydahlanır..
    Parçaların tek tek hangilerinde sorun olduğunu bulmanız için evinizde lift olmalı, aracı o lifte kaldırıp elinizde levye ile tek tek "kontrol edeceğiniz noktaları" bilip yoklamanız gerekir, yani berbere sormak zorundasınız, burda kimse bu soruya cevap veremez, hyundai motor ustaları dahil...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif...

8. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Sanırım öyle yapmak zorunda kalacam bu gidişle.

9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    150 liraya hallolur demişsiniz tümü, servis 1000TL fiyat çekmiş. Nasıl 150liraya halledebileceksiniz ki? Sonuçta yan sanayi parçaları ile asıl ederi arasında çok da bir fiyat farkı olmuyor..

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yani 1000 Tl Lik Bişey Yok...Adam Bakmadı Ne Olduğuna Komple Ön Takım Değişimi Olursa 1000 Tl Dedi..(Özel Servis)

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bir ustama gösterdim sanayide, aracı lifte alıp baktık ve üstteki parçaların ya solda ya da sağda sorunlu olanlar çıktı, değişmişken tümü birden değişecek bu gidişle..
    Benim derdim şu, tüm bu parçalar yenilendikten sonra, yani ön takım tamamen yenilendip amortisörler dahil değiştiğinde bu yaşadığım parke taş ve bozuk satıhlı asvalttaki ön konsola gelen sesler tamamen kesilecek mi? Yani bunlardan kurtulmanın yolu bu parçaların değişimi olacaksa tamam, yok hala ses gelme ihtimali olacaksa yazık olacak giden paraya..

12. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Tüm parçaların ederi yaklaşık 1000TL, ben de parça parça baktım netten fiyatı ve öyle çıktı.
    150 tl lik hangi parça değişimiyle bu seslerden kurtulma garantimiz var? Keşke bilsek, sadece onu değişiriz..

13. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaş aşağıya tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık .https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Şu Anda Ustamın Dediğine Göre Rotiller, Amortisörler Ve Takozları , Viraj Lastiğimi Bişeylerden Bahsetti Bide Kaldırtip Baktıracam ...Aksarayda Parçacıma Gidicem Hepsini Ucuza Halledecem..

15. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Benim anlamadığım nokta şurası;
    Amortisörlerde sorun varsa ses yapar, bu tamam.
    Rotların tüm ekipmanlarında ve akslarda sorun varsa bu da araç içine ses olarak yansır mı? Yani bunların da değişmesiyle mesela ön konsola gelen sese engel olur mu?

Bir de ön-arka salıncak burcu nedir? Bunlarda sorun olup olmadığı yine lifte kaldırıp anlaşılır? Sorun varsa araç içine ses yapar mı?

16. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Rotiller 2 takım 40TL
    Amortisörler sadece önler 130, komple 4 parça 260TL
    Takozları önler 70, arkalar 80TL
    viraj lastikleri 30TL

Bunlar benim öğrendiğim en uygun fiyatlar..
    Sadece önlerle ilgili uğraşsak en az 270TL işçilik hariç tutuyor.
    Arkalarla birlikte 480TL ediyor sadece sizin yazdıklarınız..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

17. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Evet ustalar, anlayan arkadaşlar, ön takımla ilgili parçaların yenilenmesiyle benim bu yaşadığım sorun tamamen kaybolur, kökünden kesilir mi?

18. Misafir

Misafir Guest

Varsa tabi kronik sorunlarının haricinde tabi'ki bu parçalardan kaynaklanan sorunlar giderilir...

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Coşkun ustam, yardımcı olmaya çalışıyorsun, Allah razı olsun senden de herkesten de..
    Trabzon'da 2 tane hyundai servisi vardı, birinin elinden servislik alındı, diğeri kazık atma politikası gütmeyen, tanıdık ustaların olduğu bir servis ama beni korkutan malum işçilik. Sabah ver aracı akşama hazır olur mantığı bile en ucuzundan 200-250TL artı işçilik ekler masrafa.
    Öte yandan işçilikle takılan parçalar garantili ve temiz olur.

Diğer türlü parçaları ben tedarik etsem tam orjinal değil ancak 1.el yan sanayi olacak ki aslında iş görüyor, biliyorum, yaptıracağım ustama da sabah ver aracı akşam alırsın bile olsa 40-50TL den fazla para vermeyecem,almaz çünkü. Sadece işçilik temiz olmuyor sanayide, ondan da sıkıntım yok, aracın dış kısmı bakım görecek. Yani bana göre şu anda sanayi daha avantajlı işçilik parası azlığı yüzünden.

Benim tek endişem, rot ve aks başlığı altında onca parça alınıp, yanlarına amortisörleriydi, fren disk, balatasıydı derken ödenecek para 1000TL yi buluyor, geçiyor da..

Ben aracımı yaklaşık 5 yıldır sürüyorum, uzun süre de sürmeye niyetliyim inşallah. Aracımı seviyorum.

Bu ses olayını 1000TL masraf yapıp kesemezsem işte o zaman aracımdan soğurum, yazık olur çünkü.

Sanayideki ustama sorduğumda bu parçaların değişimi sesi kesecektir dedi. Ama hyundai ustası değil, motor ustası, nerdeyse her aracın dilinden anlıyor az çok. Ne de olsa bir hyundai ustası gibi olmaz. O nedenle burdan sizlerden kesin yanıt almaya çalışıyorum.

Aracımı 3.el aldım, aldığımda 55bindeydi, şu an 90binde, debriyaj baskı balata bitikti, yenilettim, sapasağlam durumda şu an sürüyorum. Yerli fren balata takılıydı, yenisini aldık, sorun yok, disklere disk torna yapıldı ve sanırım ön teker rulmanları değişmişti.

Bunun haricinde önlerle ilgili araçta hiçbişey yapılmamış. Aslında komple bir yenilik yapılsa iyi de olur, çünkü aracımı uzun seneler kullanma düşüncesindeyim. Bu son aylarda yaşadığım konsol ses olayı haricinde çözülmeyen sorunu olmadı aracımda..

Siz olsanız ne yapardınız?

Şöyle bişey mümkün müdür:
    Önce şu şu parçaları yenile/değiştir, en çok bunlar ön konsolda ses yapar arızalıysa, onların değişimiyle sesin kesilme ihtimali daha yüksek. Olmazsa sonra şunları şunları değiştirirsin diyebileceğimiz bir sıra takip etsek, ilk neleri değiştirmek gerekir?

20. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Sanayideki ustam ön amortisörler, amortisör takozları, rotiller ve z-rotlarını değiştirmem gerektiğini söyledi. Ön-arka viraj lastikleri ve amortisör lastiklerini de alıp haftaiçi tümüyle yanına uğrayacamve işlemleri başlatacam.
    Bunların değişimiyle ön takımdan gelen sesi keseceğini söyledi usta, bu sesin ön konsola yansıma ihtimali yüksek ihtimal dedi, bakalım, sonuçları görecez.
    Burdan gelişmeleri yazacam.

Bu Sayfayı Paylaş