Arkadaşlar başımdan geçen olayı anlatıyorum. Frene basınca sol ön tekerin oralardan tıkırtı sesi geliyordu. Rotçuya gittim. Tespit yaptılar. Tabla, rot, rot başı ve aks körüğünü değiştir gel dediler. Değiştirdim tekrar gittim ve ayarını yaptırdım. Birkaç gün problemsiz bindim. Sonra aynı ses yine gelmeye başladı. Fren balatalarını ve diskleri değiştirdim. Aldım arabayı yola çıktım bir süre sonra ses yine gelmeye başladı. Problemin fren sistemiyle alakası olmadığını anladım. Aracımı tekrar tamirciye götürdüm. Bu sefer usta çok ayrıntılı olarak ve yarım saat kadar sesin nerden geldiğini dinleyerek ve araç gidip gelirken elle kontrol ederek sesin geldiği yeri tespit etti. Ses sol ön tablayı şasiye bağlayan "tabla fişekten" geliyordu. 10 TL ye fişek alım ve sorun çözüldü. Şu anda hiçbir problem yok. Size tavsiyem ön takım için rotçuya gittiğinizde yazdıkları parçalarla yetinmeyin. Tabla değişiyorsa tabla fişeğin değişmesi kadar normal birşey yoktur. Ama ne rotçunun ne de tamircinin aklına gelmemiş. Bana da tecrübe oldu ve sizlere bunu aktarmak istedi. Bu arada ön takımı ilk yapan ustayla frenleri yaptırdığım ve ses sorununu çözen ustalar ayrı kişilerdi...