Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ön sol tekerden kaynaklanan titreme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kaynar tarafından 2 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşalar herkese merhaba,1 haftalık 2001 accent 1.5 gl (51000 km)kullanıcısıyım.2003 hb corollamı satıp bunu almak zorunda kaldım.
    bazı sorularım olacak:

1-cut-off sistemi varmı?

2-radyo -teyp cok kötü ,degiştirsem yine çekme sorunu olurmu yani kronikmi

3-düşük hızlarda ön sol tekerden kaynaklı olduğunu sandığım direksiyon titretmesi.(araçta çekme olmuyor) ama sanki alzheimer gibi titriyor.Lastikleri söktürüp balans yaptırdım düzelme olmadı.

4-yakıt 0.26 kuruş olarak hesapladım nasıl?

Tecrübeli arkadaşlardan sorularıma cevaplar bekliyorum.Herkese teşekkürler

2. dogdu42

dogdu42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    öncelikle hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
    1-bizim hyundai lerde cut off a benzer bir sistem var.daha önce formda konuşulmuştu.bir arama yaptırırsanız yeterli bilgiyi elde edebilirsiniz..
    4- 26 kuruş gayet iyi
    benzin 3,16 tl olmuş araba ne yapsın kardeşim...

3. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    -benzınde kullanıyorsanız cut-off var diye bılıyorum.
    -kronık değil ,anten bağlantınız felan bı kontrol edın bence yada kendı teybınız var sadeğiştirebılırınız de tabiki.
    -balans yaptırdıysanız , on takım ne durumda bilginiz varmı(baska bi acıklama getıremedım)?
    -lpg lı kullandıgım ıcın gorus bildiremeyecegim.... :)

4. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i zec kardeş tüp markası ne önerirsin ve sen nekadar yakıyorsun tüpte? teşekkürler.

5. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla bende kı lovato ,bi zararını gormedım ama bence bı kac marka kullanmıs ve aralarındakı farkı anlamıs bırınden gorus almak daha dogru olur.benımkı uzun yolda 48 lt ile 630 km gidiyo.3000 rpm ı pek gecemeden kullanınca.sehır ıcınde olcmedım ama onda da 500-530 gider heralde...
    yanı 48*1,42=68,16 68,16/630 = 0,108krş gibi bir rakam cıkıyo.

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    cut off sistemi benim bildiğim karbüratörlü araçların bazılarında enjeksiyonlu araçların ise hepsinde var.
    normal teyplerde çekme sorunu olacağını sanmam anten bağlantısında bi sorun olmuş olabilir.
    direksiyon titremesi konusunda bi rot balansçıya gidip ücretsiz kontrol yaptırın. çoğu yer ücretsiz olarak yapıp hangi parçanın değişmesi gerektiğini söylüyorlar.
    yakıt olarak iyi diyebilirim ben tüp kullanıyorum aracım 96 accent şehir içinde 150-160 şehirlerarasında 110-120 arası yakıyorum.
    tüp markası olarak sıralı sistem brc tavsiye ediyorlar. bende lovato marka var ondan da memnunum bir sorunla karşılaşmadım. daha hesaplı olsun istiyorsanız atiker marka taktırabilirsiniz.

7. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok değerli i zec ve Mürsel beylere teşekkürler

8. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    direksiyon titremesinden bende çok çektim farklı farklı yerlerde yaptırdım olmadı..ama en son 4 mayısta yaptırdım sanayide bi lastikçiye..bu sefer tamam oldu çok şükür bir sorun yok..gideceğiniz lastikçide dinamik balans yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü balanstaki ince ayarı o yapıyor..ve mümkünse lastikçi yanınızdayken test sürüşüne çıkın..eğer sorununuz rot balanstan kaynaklanıyorsa yapılacak iyi işlemlerden sonra titreme sorununuzun kalacağını sanmam

9. dogdu42

dogdu42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    "yanı 48*1,42=68,1668,16/630 = 0,108krş gibi bir rakam cıkıyo"

aynen öyle...kardeş ben atiker kullanıyorum. biraz ses yapıyor ama çok memnununm tavsiye ederim.

10. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Nasıl ücretsiz yaptırıyosunuz.Ben rot-balans yaptırdım 35 istedi 25 verdim.Genelde rot-balans fiyatı nasıldır acaba...

11. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bir hafta önce izmirde rot balans ve far ayarını 40 tl ye yaptırdım.otobanda 187 ye kadar çıktım hiç sorun yok.

12. Misafir

Misafir Guest

Karbiratörlü araçlar'da cut-off sistemi olmaz....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Titreme bilyeden olabilir. Fren yaparken titreme daha çok hissediyilorsa disk eğri olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş