Merhaba. Dönem dönem aracımın lastiklerini kontrol ederim. Dün sağ ön lastiğin su kanalına denk gelen kısmında bir yarık farkettim. Önemsenmesi gerek bir durum mudur sizinle de paylaşmak istedim. Lastiklerim Hankook. Teşekkürler.. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni lastik alma zamaniniz gelmis. Yarik yerin sol tarafindaki dis de zedelenme var. Demir yada ucu sivri tas yarmis sanirim orayi HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sehir icinde belki idare eder eger derin yarik degilse ama uzun yolda Allaha emanet gidersin Allah korusun gumler ve öldurur SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İçten yama yaptırıp yamalı olan lastiği arka ya taktırıp . sadece şehir içinde kullanılabilir. Ama kesinlikle uzun yola çıkmayın bence.
Yakında uzun yola çıkacağım. Sanıyorum en iyisi değiştirmek. Lastiklerim 2011 üretimi. 1 sene daha kullanırım diyordum ama bu okuduklarimdan sonra bir an bile beklemem. Michelin primacy 3 düşünüyorum. Forumda bu lastikleri kullananlar var mı? Tavsiye eder misiniz? GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu lastikler ile ALLAH korusun cok uzun yola cikarsiniz. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
otomobil lastiğinin ömrü dişleri aşınsın yada aşınmasın ortalama 3-4 senedir bu süre içinde kauçuk organik bir madde olduğu için özelliğini yitirir kırılmaya çatlamaya başlar ve dirençsizleşir sertliği artar elastikiyetini kaybeder otomobilinizin lastiklerindeki dişlerin derinliği 6-7 mm olsa dahi yaşlanmış lastikler kayar savurur, bunu 3 yıl kullandığım hankook centum lastiklerimde bizzat yaşadım, otomobil lastikleri yarı organiktir içeriğinde kauçuktan başka karbon kükürt vs de vardır bunlar uzun süre dayanması içindir, oto lastikleri ilk yola çıktıkları 1900 lü yıllarda sadece kauçuk vardı hatta lastikler kehribar gibi açık renkte idiler ve çok dayanıksızlardı Sizin lastikleriniz yarı ömrünü geçmiş ve sırt kısmında bir yarık var, şimdilik bu lastik ile 80km yi asla geçmemeniz ve kısa sürede değiştirmeniz en hayırlısıdır. Michelin ler esnek sırt ve yanak yapısı ile konforlu sürüşe en yatkın lastiklerdendir pürüzlü zeminlerde daha sessiz ve titreşimsiz sürersiniz ve ön takımınız uzun ömürlü olur ben bridgestone B330 kullanıyorum sırt ve yanak yapısı biraz kaba hafif zıplama yapsada yol tutuşu ve ıslak zemin performansı ideal Ben size şunu öneririm alacağınız lastiğin üretim tarihine muhakkak bakın yeni üretilmiş olsun ve orjinal markası bilindik bir lastik olsun yani michelin bridgestone pirelli goodyear Continental gibi, hani gidipte ucuz çin malı markası bilinmedik lastik almadığınız sürece bu diğer bilindik marka lastiklerden alacağınız performans ve güvenlik birbirine hemen hemen çok yakındır zaten fiyatlarıda kafa kafayadır michelin tanesi 200 liraysa aynı ebatta goodyear yada bridgestone 180 - 190 liradır.
en iyisi bu lastiği stepneye alın stepnedekini takın ardından ön arka yapın lastikleri stepnede iş görür bu lastik
Merhaba geçmiş olsun, benim aracımda Petlas var, 1,5 yıldır kullanıyorum geçen bayramda 2000 km yol yaptım, yol tutuşunda vs herhangi bir olumsuzluk hissetmedim. Çok uygun olduğu için taktırmıştım beğenmezsem atarım diye düşünmüştüm ama şu an için 1-2 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum. Şehir içinde ise defalarca çukura, kasise girmeme rağmen bu şekilde bir yarılma vs ile karşılaşmadım. Yakın bir arkadaşım da Nokian kullanıyor, onun yol tutuşunu ise Petlas'tan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. 40-50 km yol yaptım bu Nokian lastiklerle oldukça başarılı ve güven vericiydi diyebilirim. Bunları neden yazıyorum, illa belli markalara kitlenip kalmamak lazım. Adı bilinen marka lastikler elbette iyidir ama arada çok fiyat farkı olabiliyor, bu fiyat farkına değer mi değmez mi asıl bunu düşünmek lazım..
Tekrar merhaba. Bugün michelin bayiisine gidip primacy 3 lastiklerimi taktirdim. 30 km yol ancak yapmisimdir fakat sunu objektif olarak soyleyebilirim ki Hankooklarla karsilastirilamayacak derecede yola hakim hissettim. Frenlemede cok bariz bir fark oluştu. Kesinlikle guven veren bir lastik. Lastik sesini duymadim diyebilirim. 1500 km sonunda tekrar gelmemi soylediler. Rot balans ayarlarını tekrar yapacaklarmis. Artik icim gayet rahat. Herkese ilgisi icin tesekkur ediyorum. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
antalyada ikamet ediyorum. 3 yerden fiyat almıştım. En ucuzu 220 TL olarak fiyat verdi. Hepsiburada da daha uygun fiyatlı bilginiz olsun. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi