Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ön panjur

'İ10 Forum - Club' forumunda bomax01 tarafından 17 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar ön panjur (H yazısı ve metalik çıta) üzerinde mum kalıntıları bulunmakta. birazda siyah noktalar var.

Temiz bir bez ve su ile çıkartamadım. Özellikle siyah noktalar hiç olduğu gibiduruyor. Temizlemek için hangi tür madde kullanmalıyım.

Gaz yağı denesem mi? Yada kolonyalı mendil.

Yıkamacıya götürmek istemedim. Yıkamacılara pek güvenmiyorum. Aracımı kendim yıkamak istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Mum sandığım lekeleri çıkacak gibi duruyor ancak siyah noktalar kalıcı gibi.

Arkadaşlar arka teker bijonlarından birinde küf mevcut. WD40 var elimde sıksam olurmu? yada garantiden değiştirmek gerekirmi? Pek rahatsız edici gibi durmuyor. Birde bijonlar jant kapağı dışında ve parlak metalden. Bunlar sökülürken çizilmez mi yaww? Lastik patlasa sökmek istesem bijon anahtarı zarar verecek gibi duruyor.
    Düzenleyen : bomax01

2. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar kafama bişey takıldı. Bu balata temizleme esnasında servis bijonları söküp, lastiği çıkartıyormu?

3. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yokmu cevap yazacak. Yorumlarınız benim için önemli.

4. Misafir

Misafir Guest

Sanırım bu konuda deneyimi olan yok, onun için cevapsız kaldı sorularınız ancak metaldeki tahrifat için bir şey yapılacağını sanmıyorum, küf derken sanırım paslanmadan bahsediyorsunuz, bunun için kesinlikle servise başvurmalısınız, diğer konular için de orada daha sağlıklı sonuç alırsuınız, görmeden bir şey söylemek zor..

5. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aracın üzerindeki balmumlarını gaz ile temizleyebilirsiniz..beni,m aracım komple kaplıydı balmumu ile...
    Siyah noktalar krom kaplamanın dökülmesi sonucu oluşmuş olabilir, servise danışın..
    Bijonların küflenmesi okadar mühim değil heryerde satılıyor değiştirebilirsiniz ucuz bir parça.. Bijon anahtarını çevirirken diş kaptırmadığınız sürece çizilmez ayrıca diş kapmasıda olanaksız orjinal bijon anahtarı birebir ölçüdedir..
    Son sorunuza gelince serviste balata temizlenirken jant yerinden sökülür..

6. enginbagci

enginbagci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gördüğünüz siyah noktalar kromların döküldüğü kısımlardır. Taş gibi cisimler gelmiş kaldırmış olabilir siyah noktaları gideremezsiniz kromun altıdır gördüğünüz noktalar ama mumu cıkarmak için m600 tiner kullanabilirsiniz normal tiner değil dikkat edin. saygılar.

7. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar siyah noktalar kromun kalktığı yerler değil. çok dikkatli inceledim. sanki sinep pisliği gibi ama su ve temiz mikrofiber bez ile çıkmıyor. zaten çok küçük noktacıklar. sanki yapım hatası. çok çok yakından bakılırsa anlaşılıyor. hatta sizlerde bir bakın araçlarınıza. ben biraz pinpirikliyimde https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

tavsiyeleriniz için teşekkürler.
    bijondaki küf olayına gelince sadece tek bijonda mevcut.
    tek bijon nereden bulacağım?

Bu Sayfayı Paylaş