Ön cam ile direksiyon arasında kalan konsolda,parlatıcı ile temizlemekten bazı bölgelerde beyaz lekeler oluştu.O kısımları nasıl eski haline getirebiliriz?
kullanılan malzemeden mi oldu acaba, yooksa konsolun rengini mi soldurdu? ıslak mendille silersen çıkar belki, ama renk solması varsa bilemem
muhtemelen alkol veya kolonya karışımlı bi temizleyici sürüldüyse olmuştur. özellikle 10-15 tl ye iç-dış araç yıkayan yerlerde aracınızın plastik aksamına gelişigüzel, ne olduğu belli olmayan şeyleri sürdürtmeyin.
Artık sadece kuru bezle siliyorum.Fakat rengi kaybolan yerleri napıcam.Boyanırmı?Siyah rengin altından beyaz kısım oluştu bazı yerlerde.
bende sonax torpito temizleyici aldım fakat hiç kullanmadım benim torpido fena değil solma yok şimdilik ama temizleyiçi soldururmu acaba
Plastik kaplamanın boyanacağını pek sanmam ama yakın tonda bir boya olursa beyaz sırıtmadan iyi olacağı kesin. foto varsa iyi olur plastiği eritip mi altından beyaz çıkarmış yoksa siyah plastiğin rengini mi beyaza çevirmiş? biraz ezbere konuşuyoruz bu şekilde.
Konsol plastiği kalın olur genelde, incelececeğine pek ihtimal vermiyorum. Büyük ihtimalle kullanılan ucuz kimyasallar başka kimyasallarla veya güneşle ya da başka bir etkenle etkileşime girip o lekelere neden olmuştu. O bölgeyi plastiğe zarar vermeyecek kuvvetli bir deterjanla temizleyin, ıslak bezle temizleyin ve kuru bezle silin. Tüm bunları da gölgede yapın tabi. Eğer leke ise çıkacaktır, plastiğe işlemesi biraz zor.