Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ön Isıtma Bujileri Hk.

'İ20 Forum - Club' forumunda Therisky tarafından 28 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

1. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Slm. Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aracım 2012 model 1.4 crdi troy mode. 145.000 km de.
    Sorun şu ki sabahları soğuk havalarda 2 hatta 4 kez 5 snlik kontaktan sonra çalışmaya başliyor. Muhtemelen ön ısıtma bujilerinden kaynaklaniyor ölçüm yapmak istiyorum fakat bir türlü yerini bulamadım. Ön ısıtma bujilerinin yerini bilen varsa tarif ede bilirmi acaba.
    Birde partikül filtresi sorunu yaşıyorum. Sürekli regenerasyona giriyor araç muhtemelen bundan dolayı yağ seviyesini yükseltiyor. İptali yaptiran ve olumlu sonuç alan varmı ?
    Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Shurzan bunu beğendi.
  2. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba arkadaşım benimde muzdarip olduğum iki konuya değinmişsin. İkincisine yani dpf için cevab verebilirim.

Sakın ilaçla falan temizleyenlere para harcama, iyi netice dpf kesip açılarak su ve ilaçlı temizliktir. Ayrıca içteki taş filtreye delik açtır. Aksi taktirde Kısa mesafelerde yine tıkanma olacak yine yağ yükselecek.
    Mazotun yağa karışması demek yağın özelliğini yitirmesi demek. Bu da motoruna zarar verecektir.

Ben kartal sanayide Baştanlar eksoza yaptırdım. Sokmesi temizlemesi montaji kendi yapıyor. Neredeyse bin km oldu yağda yükselme yok, işi bilen biri tavsiye ederim.

Kızdırma bujilerini bende aradım bulamadım bilen biri yardımcı olsa ben de ölçeceğim. Ben sabahları marş yapmadan kontağı üç kere aç kapa yapıyorum tek marşta alıyor, istersen sende dene belki faydası olur.

Asel Kaan Efe, adems, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    kızdırma bujileri işi bilen bir elektrikçide ölçtürülebilir. ki egzost manifolt çıkışı (ön göğüs ) tarafında 4 adet çubuktur.
    Elektrikten alıyorsanız , Üst şaselerini çıkartarak , AKÜ + ve şase ile ölçü aleti yada bir 12V ampul ile ölçebilirsiniz.
    voltaj varsa alet gösterir ampul yanar. PATLAKSA Stop.

DPF partükül filtre olayı Euro4 yada Euro5 motorlarda uygulandı diye hatırlıyorum. Dizellerde yakıt küllerini tutmak için kullanılıyor.
    dolma sebepleri ( Lamba yakması) kısa mesafe düşük devir kullanımdır.
    Genelde Hyundai/Kia grubunda daha fazla rastlanır. Ancak bir sebebi vardır.
    Hyundai/Kia Kore , Gaz salınım kriterlerine daha fazla ağrılık verip yakıt ekonomisine fazla düşmez.
    YAni normlara daha fazla riayet ederler.

Çözüm, ARACINIZI 300-3500 devir aralığında şehir içi 2 vites 3. vites ile 10-20 dk kullanmak sorunu çözecektir.

Sorun çözülmez ise DPF yi sökülmeden KİMYASAL sıvı temizliği ( Würt türevi )

Sorun çözülmez ise söktürüp temizletme,
    Sorun çözülmez ise DEĞİŞİM

onurforces ve Therisky bunu beğendi.
  4. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevabınız için teşekkür ederim kartaldaki ustanız güvenilir bir usta ise götürebilirim bende. Yalnız aklımda soru işaretleri var emisyona falan bir zararı oluyormu bu işlemlerin bilmek isterim. Muayenede sorun çıkıyormu yani? Birde kaça maloldu bilirmisiniz bilmem ama 2012 eski kasalarda DPF katalitik konvertörün içerisinde imiş sökmek için motoru indiriyorlarmış diye duydum doğru mudur?

5. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bu regenarsyon işini bende yapıyorum temizliyor fakat 1- 1.5 hafta gidiyor. Sonra tekrar. Sıvı ile temizletmedim şayet yaptıran herkes hiç birşey değişmediği yönünde bilgi aktarıyor. Aslında motor yağ seviyesini yükseltmese çok dert etmem fakat garip garip sesler gelmeye başladı son zamanlarda muhtemelen sübap ayarlarını bozmaya başladı şuan 3000km de bir yağ değiştirerek devam ediyirum ama buda baya masraflı dpf li yağlar 150 den başlıyor. Benim araç modelinde filtre değişimi büyük sıkıntı katalitik konvertörü ile birlikte değişiyormuş yetkili servis 16 bin lira dedi :)
    Bu durimda satmak ta istemiyorum. Satacağım satmaya ama garibanın biri alıp huziru bozulacak ne günahı var insanların ben yandım onlar yanmasın bari diye yapmadan satmak istemiyorum.

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    DPF nizi doğrudan DIŞARIDA fiziki olarak temizletip takın .
    Bu sizi uzun süre idare edecektir.
    Burada yanma yok. ARACIN ÇEVRECİ anlayışı durumu buraya getiriyor.

Bu kadar kısa sürede DPF dolan başka model araç yoktur çünkü tasarımlarını DOĞAYA göre değil yakıt sarfiyatına göre yapıyorlar.

Therisky bunu beğendi.
  7. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Güvenirliği konusunda bilgim yok ama işin uzmanı belli. Ondan önce başka eksozculara gittik dpf'yi motorcuya söktür getir dediler. Bostancı sanayide de kardeşler eksozcu da tavsiye ediliyor fakat o da sök getir temizleriz dediler.

Motorucu dpf sökme takma fiyatı 200, 250 tl. Eksozcu da temizleme fiyatı 250 tl istedi. Yanı 500 tl cebine köy. Baştanlar eksozcu kendi söküp temizleyip takıyor. Bana 450 tl fiyat verdi pazarlıkla 400 tl e anlaştık.

Usta iki türlü sökülebilir dedi biri üst yağmur ızgaraların ve sileceklerin sökülüp üstten çıkartılması, usta bunu tavsiye etmiyor ön cam zarar görebilir.
    İkincisi alttan trapez sökülüp çıkartılması. İkinci yöntem biraz daha uğrştırıcı fakat daha güvenli benimkini alttan söktü. Sizinkini bilmiyorum ancak dpf için motor indirilmesi çok saçma olur, siz en iyisi iyi bir ustaya götürün boş yere motoru sökmesinler

Katalitik konvertör ve dpf ile aynı kab içinde, sokulduğunda birlikte sökülüyor. Dpf den sonraki bölüm katalitik konvertör. Fakat taşı çok hassastır kırılabilir o yüzden dpf temizleme işlemi yaparken birbirlerinden ayrılması gerekir, temizleme işlemi sadece dpf için yapılmalı. Ayrıca dpf taşa delik açtır, bu rejenerasyonu zırt pırt yapmasını önler.
    Temizleme işlemi eksoz emisynuna menfi yönde etkisi yoktur. Bilâkis müsbet etkisi vardır.

Rejenerasyon nedir: Dpf dokuluk oranı arttığında beyin dpf içindeki kurumun yakma işlemidir. Hyundai araçlarda dpf içindeki kurumu yakmak için ayrıca bir sıvı kullanmaz kendi yakıtını kullanır. Dpf de doluluk oranı arttığında beyin bunu giriş çıkış basınç farkından anlar dpf sıcaklığı da 250 dereceyi bulnuşsa size haber vermeden rejenersyon başlatır. Pistonun eksoz zamanında mazot verir. Bu mazot dpf için de yanar yakma işleminde kurum yanar küle dönüşür eksoz basıncıyla dışarı atılır.

Sıkıntı şu ki rejenerasyon başlamışsa bitmesi beklenmelidir ancak sürücü bunu bilememektedir. Kontak kapatıldığında pistonda kalan mazot karter inmekte yağa karışmaktadır. Yağa mazot karışması bir çok motor arızalarına sebep olur.
    Unutmayın haraketli hiç bir eleman birbirine değmemektadir yağ üstünde çalışmaktadır o yüzden yağ çok önemlidir dikkat gerektirir.

Uzun yazdım umarım faydası olur.

Therisky bunu beğendi.
  8. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler ilginiz için.

9. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba @Shurzan bey. Ben pazartesi günü sizin Dpf işlemi yaptırdığınız Baştanlar eksoza götüreceğim. Arkadaş güven verdi konuşmasında. Ben iptal ile ilgili sorular sordum. arkadaş ise o filtrenin durumuna bağlı çok mecbur kalmazsak iptal etmem dedi. Diğerleri direkt hiç bakmadan iptal edelim diyor. Baştanlar eksoz daki adem bey ise maddi değil müşteri odaklı bakıyor gibi hissettim. Size soracağım şey ise temizlikten sonra hiç sıkıntı çıkardı mı aracınız bunu merak ettim. :)

Shurzan bunu beğendi.
  10. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eğer yağ yükselmesi ile ilgili sorun çıkardımı diye soruyorsan 6bin km oldu hiç yükselme olmadi. Taşa delik açıldığından zamansız rejenerasyon yapmıyor. Şöyle bir şeyi fak ettim. Kısa mesafeli kullanımda delikte acilmis olsa filtre eksoz partikulunu tutuyor. Partikül filtresi doluluk oranı artınca çekişten düştüğünü fark ediyorsun ancak yinede rejenerasyon yapmıyor. Aslında bu güzel bir şey. Rejenarasyon kontrolü sende oluyor. Bir yarimsaatlik 3000 devirde seyahat yaptığımda temizlemeyi yapmış oluyor. Hem orjinalliği bozulmuyor hem Mazot yağa karışmıyor hem de çevreci olmaya devam ediyorsun.

Bence iptal etme, iptal edince ayni kab icindeki katalizörde sökülür. Eksoz sesin artar. Ayrıca yazılım atılması gerekir adamın nasıl bir yazılım atacağını nasil yan etkileri de olacagini bilemeyiz. Yine de iptal edeceksen başından ayrılma hem dpf hem de katalizör filtrelerini ondan al bunlar pahalı elemanlardır.

Therisky ve deza bunu beğendi.
  11. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Shurzan
    Ismail abi rejenerasyon olayını hissettiğiniz zamanlar oldu mu hiç? Ne gibi tepki veriyor merak ediyorum. Mesela silkeleme vs gibi şeyler oluyor mu acaba?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cuma dpf temizliğinden sonra hiç rejenarson yaptığını sanmıyorum.
    Ancak önceden de tekleme silkeleme gibi belirgin değişiklik yoktu bir kaç kez devir saatinin 1100 lerde olduğunu fark ettim kontağı açıp kapadığımda düzeliyordu.

Belirgin değişiklik olmaması da normal, rejenarsyon zamanı fazladan mazot kullanıyor fakat pistonların eksoz zamanında fazladan kullanıyor.

Rejenarson yaptığını tam olarak fark ettin mi dersen hayır.

deza bunu beğendi.
  13. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Selamlar Beykent sanayide bir usta ile tanıştım şans eseri usta daha ben hiç bir şey sormadan Dpf mi? diye sordu. Evet dedim. Direkt bu modeller sıkıntılı dedi sizinde dediğiniz gibi alttan söküldüğünü söyledi. ben iptal ettirmek istiyorum dedim. Öyle olmaz dedi usta. önce yıkayacağız ve takacağız, bineceksin arabana 350 tl dedi. kısa sürede aynı hatayı tekrar verirse iptal edeceğiz dedi. iptali için 600 lira istedi yazılım dahil fakat bunun 350 lirasını şu anda ödemiş olacaksın dedi bir daha ki ne işçilik almayacağım sadece yazılım parasını alacağım dedi. Düzgün esnaf ve daha önce bu modeli yaptığından dolayı bende kabul ettim şu anda söküldü ve yıkanıyor. saat 15 te alacağım. aracı. İlginiz için hepinize teşekkür ediyorum. Sonucu yazacağım yine

14. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Iptal için yeniden sökülmezse yani içi bosaltılmza ve sadece yazilimla iptal edilirse doğru olmaz, sadece rejenerasyon yapması engellenir ama partikül filtresi tıkanma yapacaktır.

15. Therisky

Therisky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okcuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İptali durumunda sökülecek içi boşaltılıp yazılım atilacak fakat bu işlem için işçilik ödemeyeceğim sadece

Bu Sayfayı Paylaş