merhaba 2013 i20 sahibiyim. aracın havalandırma fanını (kalorifer) çalıştırıp (sıcak soğuk farketmiyor) rüzgarı ön cama verdiğimde ön camda buğulanma benzeri bir pus oluşuyor.nedeni ne olabilir?benzer durumla karşılaşan varmı?
evet kaydırmaz var. ancak kaydırmazı kaldırdım, göğüsü güzelce temizledim kaydırmaz yok iken yinede oluyor.
Benim aracımda kaydırmaz ped varken yapıyordu kaldırdım göğüs ile camı iyice yıkadım ve geçmiş idi...
teşekkürler . takrar deneyeyim. havalandırmadan kaynaklı olabileceğini düşünerek acaba motorda yada havalandırmada bir kaçak yada arıza olabilirmi diye konu açmıştım.
Gene cam ile orayı temizleyince bir deneyin olmaz ise hava filtre bölümünü felan baktırın en son çare havalandırma bölümüne baktırın zira sanırım göğsü sökmek lazım gelebilir.
Merhaba, Ön camı içten güzelce temizleyin (cam sil gibi ürünle) ve kurulayın. Bu sanırım sorununuzu giderecektir. Genellikle oto temizleyiciler çok özen göstermiyor. Hele bir de sigara içiliyorsa araç içinde. Ben de birkaç arkadaşın aracında rastladım. İyi bir temizlik sonrası sorunun ortadan kalktığını söylediler.
Camsille değilde bulaşık deterjanıyla temizleyin güzelce. Sonrası kaydırmaz ped, asma koku falan varsa onları da kaldırın öyle deneyin.
Camda pus dediğiniz,,,camın iç kısımdan bir şekilde yağ buharıyla kaplanmasıdır.Buna sebep olanlar,,,,torpidonun parlatılmasında kullanıla malzemeler,,,hava kanatçıklarına asılan araç kokuları,,,aracın kokması için hava kanatçıklarından içeri parfüm sıkılması,,,polen filtresinin aşırı kirlenmesi,,,,hava kanallarına gelen boruların iç kısımlarının aşırı kirlenmesi,,,araç içinde aşırı derecede sigara içilmesi sonucu camın kirlenmesi,,,, sayılabilir. Bunları kontrol edip birde camı ''''Amvway in L.O.Ç '''' genel temizlik sıvısı ile (bayanlar bilir ) temizlediğinizde ( camsil,,bulaşık detarjanı,,,, vb,,, denedim sonuç alamamıştım) sorun çözülür.
Camı, kanalları, göğüsü, filtre ve yataklarını fan motoru pervanesi ve dış cam içerisineki kanallara basıçlı hava tutarsanız daha iyi temizlenmiş olur öyle deneyim birde air clim olursa sorun kalamaz gibi.
Değerli arkadaşlar aynı dertten ben de şikayetçi oldum,ve hemen servise giderek derdimi anlattım. Çok değişik araçlar kullanmama rağmen böyle buğulanma ile ilgili fazla sorun yaşamadım. * Serviste bunun tek çzümü; Klimayı açıp ön camlara verin dediler. (İyi de kışın zaten üşüyoruz bi de soğuk klimayı açtığımızda donuyoruz.) * Daha sonra araştırdım ve çözüm olarak; "Kedi kumu "çare olarak önüme çıktı...Kedi kumu bir çeşit silikon .Nem alma özelliğivar. Eski bir çorap içersine Kedi kumu doldurup ağzını torba gibi büzüyoruz ve buğulanma zamanlarında ya ön göğüse veya kapı ceplerine yerleştiriyoruz.Yapanlar buğulanma ile ilgili problemin ortadan kalktığını söylüyorlar. (Hatta Petshop'lara iki avuç kadar kedi kumu sorduğumda satıcının "Abi ön camdaki buğulanma için mi?" demesi beni bu konu üzerine duyarlı olmamı sağladı) "http://video.haber7.com/embed/50723"
Sizin sorununuz farklı burda anlatılandan. Normal buğulanma sorunu kışın havalandırma sıcakta, yönlendirmede ön cam da olacak şekilde klimayı açın. Klima açmanız sizi donduracak sanmayın yine sıcak kuru hava vericek ve buğulanma hızla ortadan kalkacak. Zaten havayı ön cama verince klima otomatik olarak açılır çoğu araçta belkide hepsindeBu konuda arkadaşların yazdığı ön camda yağlı bir katmanın olması bezle silmeden geçmeyen tabakadan bahsediliyor. Benim araçta ve şirket aracındada aynı şey oluyor.