Arkadaşlar bugun durduk yerde aracımın ön camı çatladı! Nasıl oldu anlamadım camda kar kalıntısı vardı buzlu. Arabaya bindim silecegi bir iki, kez çalıştırdım cam hemen açıldı, buguyu bezle sildim. Kaloriferi açıp cama verip yola çıktım ve 1-2 dakika sonra cam çatladı! Sıcak soguk olayı desek motor zaten soguk kalorifer hemen sıcak üfleyemez. Bir anlam veremedim ama olan oldu canımı sıktı açıkcası tam arabayı satmaya niyetlenmişken bir ay içinde üst üste olan üçüncü şey oldu. Önce hayvanın birisi kapısını açarken otoparkta kapıya vurmus baya saglam diger arabanın boyası bile benim kapıya çıkmış, bunu autokingte halledeceğim inşallah hatta bide bugun gordum tavanda çok minik bi göçük var o da nasıl oldu anlamadım gitti onuda vakumlatıracagm autokingde yada hiç dokundurmam çok küçük. Sonra orjinal park sensörü sistemi bozuldu sistemi kontrol ettirin diye hata veriyor servise gitmem lazım. Bugunde son olarak bu oldu daha diğer iki pürüzü halletmeden. Hatta avmden çıkınca dikkatimi çekti çatlak biraz daha büyümüş sanırım bunu hemen hallettirmem lazım. Onarım olmaz zannımca cunku cizgi tek hat ustunde degil iki uc kola ayrılıyor onar cm. Biraz içimi dökerek yaptıgım giristen sonra... Daha önce ön camında bu tip sorun yasayan arkadaslar nasıl cozduler. Serviste yaptrmak ve ısrarla orjinal cam isteyerek değiştirmek istiyorum cunku arabanın camının ust kısmında sensörler vs. var. Hatta cama yapısık siyah bir plastik var. Heralde oradakiler yagmur ve far sensörü için. Birde kitapçıktan bildigim dijital klima ile alakalı birseyde var orada. Kaskom var - Ak sigorta. Cam değiştirme hakkımda var. Yalnız tramerde bu degisim kaza gibi gozukur mu? Cam degisikligi : Fiyat seklinde yazsa satarken sorun olmazda fazla. Direkt kaza gibi yazar mı? Kasko hasarsızlıgımı bozar mı? Ne yapsam bilemedim başına bu tip birşey gelmis arkadaş varsa bilgi paylaşırsa sevinirim.
Bende yazın yıkamaya girdiğimde cam çatlamıştı sıcak soğuk çarpışmasından kaynaklı sizinki de. Cam değiştirme hakkınız varsa hasarsızlığı bozmaz orjinal cam taktırmak istiyorsanız fark ödüyorsunuz accent blue için orjinal cam fiyatı 750 tl idi 100 lira fark istemişlerdi
Poliçenize bağlı olarak genelde 1 cam hakkınız var. Bildiğim kadarıyla bu 1 hakkı kullanırsanız tramer kayıtlarına geçmiyor. Normal şartlarda böyle bir çatlama olmaması gerekiyor. Benim arkadaş her gün işe giderken buzlu cama sıcak su döküyor. İlginç kaç zamandır bişey olmuyor. Belki farketmediğiniz küçük bir taş izi falan vardır. O da bu bahaneyle salmıştır kendini.
geçmiş olsun, cam değiştirme hakkınız varsa Yusuf arkadaşımızın dediği gibi yapılabilir.. Tramere işlenmiyor.. İlk defa böyle bişey duyuyorum camla ilgili..
Aynı sorunu bende yaşadım, istanbula giderken hava ciddi soğuktu klimanın sıcak modunda çalıştırdığımda cam boydan boya çatladı gözümün onunde, durup çizmeye bile fırsatım olmadı. Ancak ben servisten garanti kapsamında değiştirdim.
Dediğiniz gibi bencede anormal bir durum. Her zaman buzlu cama sıcak kalorifer açıp çözüyoruz ayrıca beklemeden hemen yola cıktım soguk ufluyordu. Kaldı ki iki hafta once dısarısı -10 iken arabada 25 dereceydi çatlasa o zaman çatlardı. Belki çocuklar taş falanda atmısta olabilir birbirleriyle oynarken cunku arabanın tavanda da tas gelmis gibi cok kucuk bir gocuk var o da yeni yada olacagı vardı oldu. Cam buguluydu o an catlagı birden farkettim. Garanti olayına gelince garanti bitti geçen ay. Zaten garanti bitti diye park sensörü de bozuldu : ) Allahtan ufak tefek şeyler ama tamda arabayı ilana koymayı dusunurken olunca kotu oldu. Umarım tramerde gozukmez ve aracı aynı gün teslim ederler. Fark neyse verip orjinal taktıracagım. Policemi bulamadım sanırım arabada yarın okuyacagım camla ilgili kısmı.
Mete_han kardeş geçmiş olsun , çok soğuk havalarda küçük bir iz sarsıntı ile büyüme yapabilir , aksiliklerin sonu hayır ve ferahlıktır .
kasko orjinal parça kullanıyor biliyorum ben, fark ödemeye gerek yok, trafik kazası değil zaten mini onarım tarzı birşey bu tramer e girmemesi lazım, siz direk servise gidin, yalnız eski camı kenardan telle kesiyorlar sökerken kaportayı çizmesinler plastik aksama zarar vermesinler, geçen birisi cam değiştirdi memnun kalmadığı şeyler vardı, sıcaklık farkından cam kırılması zaman zaman binde birde olsa çevrede yaşanan bir olay birde tamamen şans aslında, bazı cam ömür boyu kırılmıyor bazısı kalorifer klima sıcaklık farkı gibi şeylerden taş vs. gelmesede kırılıyor.
Ben yaptırırken servise dışarda 150 lira cam demiştim. Ce belgeli ama hyundai logosu yok, servistede aşağı yukarı aynı fiyatmış bence arada cüzi fark varsa servisi tercih etmelisin, kasko varsa farklı o zaten bildiğim kadarıyla serviste yaptırıyor. Daha önce ben yazdığımda forumdan bir arkadaş eğer hyundai logosu yoksa satarken kamyona değdi cam gitti gibi muamele görüyor arabalar demişti. Bu arada benim park sensörü de arızalandı, camı değiştirirken serviste hasar görmüş, aradım soyledim bir ara gittiğimde yapıcaklar.
Konuyu actım gormusken tamamlayım. Serviste yaptıracagım cam gelince arayacaklar. Yalnız yuh dedim 1700 lira diyorlar. %20 yani 340 lirasını ben odeyecegim. Altı üstü bir cam. Camda bir logo olacak diye bu kadar da olmaz.
e ben o zaman camdaki logoyu ne yapayım araba taş fırlattı kırıldı diyelim kaskodan mı trafikten mi yılda bir sefer hak var zaten yanlışmıyım.
Abi o kaskonun şartlarında yaziyor poliçede yazması lazım. Yani genelde yılda 1 defa yeni cam hakkınız oluyor.tramer e islenmiyor hasarsızlığı bozmuyor. Ama bu ön cam için geçerli diye biliyorum. Biz şirket arabasininkini kaskodan degistirmistik silecek ciziği var diye
Arkadaşlar bilginiz olsun Tramerde de gözükecekmiş bu hasar. Ama hasarsızlıgım ilk cam hasarı oldugu icin bozulmayacakmıs.
benim ön cam çatlaması iki defa başıma geldi bunun nedeni daha önce cam gelen taşın cama küçük bir hasar verdiği sıcak havada su ile temasa geçtiğin cam çatlıyor bu gün ikinci kez başıma geldi çatlamanın başladığı yere bakıldığında bunu görebilirsiniz
cam çatlar çatlamaz hemen üstüne bir bant çekin içine toz su girmesin bu şekilde tamirini yapabilen yerler var
Geçmiş olsun , uzak doğudan alacağınız cam tamir kiti var onunla fındık kadar vuruğu ve hafif kısa çatlağı tamir mümkün. Benim konularım arasında var , arabamın sürücü göz hizasındaki camın taş vuruğunu tamir etmiştim çokta isabetli oldu sorun yok.