arkadaşlar geçen sene kullandığım 2 adet lasssa snovway kış lastiğim var. bu kış için iki adet daha kış lastiği almayı düşünüyorum, goodyear ug8 lastiği övüyorlar ug8 lastiği önlere lassayıda arkalara taksam bir sorun olurmu? bir zararı varmı acaba .
Teknik olarak bir sakıncası olurmu bilmem ama lastik lastiktir. Marka değil lastik tipi önemlidir bence. Üstünde ne yazarsa yazsın sertliği, çapı, tipi aynı olduktan sonra ne farkederki, teknik olarak farkederse de bilen arkadaşlar yazar muhakkak, bende faydalanmış olurum. Bu kış lastikleri zorunlu hale geldimi şimdi, alacakmıyız hepimiz bu kış... Ben araba bakarken, birtane 2006 admire ye bakmaya gitmiştim, adamın 4 lastiğide farklı markaydı. Sordum, adam baktı şöyle bir dolaştı etrafında arabanın, oda şaşırdı. Ya numara çekti bana, ya da başkasının arabasını satıyordu sanki farkında değildi gibi lastiklerin. Sonuç derseniz, fazla oyalanmadan arkama da bakmadan kıyı kıyı uzaklaştım oradan
araç nereden çekiş sağlıyor ise yeni alacağın lastikleri oraya tak sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum. genel olarak baktığımızda araç kullanıcıları gün geliyor istemeselerde maddi durumdan sıkışıyorlar. yeni lastikleri bir müddet alamıyor onun için araç üzerinde yer değişikliği yapıyor.
kesin al satçıdır o adam. birinden almıştır 3-5 fazlaya satıyordur, tabi arabanın neyi var neyi yok bilmiyordur kesin. kış lastiği mecbur olması farketmez karda araç kullanmak hoşuma gidiyor.bizim burda elmadağ diye bir yer var, her kar yağdığında mangalı alıp çıkarım dağ başına o yüzden kış lastiği önemli benim için.:RpS_thumbsup:
aynı ebatda olsa lastiğin desen yapısı önemli bir kriterdir. yani yağmuru, suyu, karı boşaltan oluklar veya yere tutunmayı ve fren mesafesini belirleyen desenlerdir. lastik üzerindeki desenler ezbere, süs olsun diye yapılmıyor. hepsinin bir anlamı, görevi var. dolayısıyla desenleri farklı lastik takarsanız sorun olurmu, olmaz. ama çekişi, fren mesafesini, stabiliteyi kısaca aracın performansını azda olsa etkiler düşüncesindeyim. bu nedenle aynı ebat, aynı marka ve model lastik takmakda fayda var diye düşünüyorum.
bence de 4 lastik aynı olmalı, aracımı aldığımda üzerinde 2 adet marshal kış lastiği vardı ve durumları iyi...şimdi 2 tane daha aynısından bulup dörtleyeceğim..
Selam, dört lastiğiniz de aynı olamıyorsa, kural olarak aynı aksta aynı marka ve tip lastikleri kullanmanız gerekir. Ankara'da yaşadıınız göz nünde bulundurulursa yeni lastikleri öne eskileri arkaya takabilrisiniz. Arka aks yönlendirme kabiliyetine sahip olmadığından normalde yeni lastiklerin, bilinenin aksine, aracın stabilitesini korumak amacı ile arka aksa takılması gerekir. Ancak söz konusu kış şartlarında kullanılacak kış lastikleri olduğundan özellikle rampada kalkıştaki tutunma kabiliyeti nedeniyle yeni lastikler ön aksa takılmalıdır.
LAstik lastik tir. Ebatlar aynı olsun yeter. Örnek ; Kış için 2 kış lastiği ÖNE YAz için 2 YAZ lastiği ARKAYA. OLUR. Hemde güze olur. Fiziksel özellikleri birbirine yakın olması yeterli. Örnek; Michelin gibi yumuşak hamurlu lastiğin arkasına yada önüne SERT hamurlu lastik almayın.
Sn. Faruk TAMİRCİ'ye katılıyorum.Kesinlikle ön ve arka lastiklerin aynı ebat ve desende olması gerekir. Gerekli açıklamayı zaten yapmış. Fazla söze gerek yok. Kullanılmaz mı? Kullanılabilir ama hepimiz o araçların içinde can ve canlarımızı taşıyoruz. Lütfen dikkat. Kazasız sürüşler.
ebatlar aynıysa bi sıkıntı olmaz.. sıkıntı 4 lastiğin 4 ü de farklı olursa olur.. 2 adet lassa, 2 adet de goodyear varsa, önlü arkalı takabilirsiniz.. sağ taraf lassa sol taraf goodyear OLMAZ..!
benim arabada önler yeni goodyear arkalar biraz daha eskice pirelli ama boyutlar falan aynı..bugüne kadar bir sorun yaşamadım
Arkadaşlar, Aynı Boy ve ebat olmazsa olmaz. ŞART tır. Önler 13" arkalar 14 " olmaz. Önler 175 arkalar 165 olmaz. Arkalar 70 yanak Önler 60 yanak olmaz. LAkin, EBATLAR AYNI OLMAK KAYDI ŞARTI İLE, Önler Lassa Arkalar farklı marka olabilir. İLLAKİ 4 üde aynı olacak kuralı mecbur değildir. Güvenlik içinde doğruluğu sorgulanır. Tüm lastik testleri belli hız sınırları içinde yapılır. Sen 90 Km/saat ile viraja girersen o virajı alırsın. 120 ile girersen DAha yumuşak ve iz yapısı farklı lastik ile alabilirsin. Bu durum farklıdır. AYNI MARKA üzerine, Günümüz şartlarında 4 adet lastik demek En iyi şartlarda 175 70 13 Michelin 4 adet 500 TL demektir. 2 LAstiğin sağlam ama sen her halülarda 4 LAstik alırsan 500 TL verirsin. Diğer türlü 250 TL ye işin biter. FARKLI MARKA ÜZERİNE, Önlerde Michelin var 2 adet michelin hamurunda lastik almak işinizi görür. Öneml olan lastiğin yol tutuş kabiliyetidir. Sen PETLAS ile CEAT i kullnırsan Çuvallarsın. LAsssa ile Goodyear uyuşabilir. Petlas ile Michelin uyuşabilir GT radial, Pirelli, SAVA, Ceat ile Michelin PETLAS LASSA MABOR, STARMAX FULDA v.s uyuşmaz. Çünkü SERT lastik ile yumuşak lastik uyum sağlayamaz. HAmuruna göre çiftleştirmek makuldur. Güvenlik tabiki gözardı edilmemez. Lakin bu aynı zamanda bütçe meselesidir.
olur, aynı aksta farklı lastik olmasın yeter bundan önceki arabada önler pirelli arkalar goodyear'dı gayet de iyiydi bir sıkıntısını görmedik.