Arkadaşlar araç daha yeni 500 km oldu. Ancak ön amortisörlerden en ufak bir çukura (çukurcuğa) girdiğimde lokur lokur ses geliyor vuruntu oluyor. Rahatsız edici bir hal aldı bende. İzalasyon zayıfmıdır,amortisörlermi berbat,aracın huyumu böyle anlamadım. Bir yardımcı olsanız ... nedendir acaba ?? teşekkürler
era konusunda bu tarz şikayetler çok konuşuldu ön takım ve süspansiyonları blue ile çok benzer olduğu için muhtemelen aynı sebeptendir de sebebini tam bilen yok. benim 4 amortisör değişti düzelmedi öyle biniyorum ama muhtemel yerler z rotları ve amortisörler gazlı olduğu için ısınana kadar biraz daha sesli çalışıyor, ön viraj lastikleri de olabilir. o vuruntu olayı era için konuşuyorum; yaylar çok yumuşak olduğu için amortisör takozlarına sert tepki gelmesinden dolayı oluyor kaç kere durup acaba karteri mi vurdum diye durup aracın altına eğildim baktım. aracınız garantili zaten bir gösterin servise en azından içiniz rahat olsun.
Sizin 4 amortisörü şikayetiniz üzerine servimi değiştirdi? Allah Allah nasıl düzelmez hayret. Bana görede sanki z rot başlarından gibi geliyor ama araç yeni olduğu için hiç ihtimal vermek istemitorum. 10.000 - 20.000 km gidersin sonra yavaş yavaş arızalar ortaya çıkar anlarım. Can sıkıcı ve hatta komik bir durum
evet serviste değişti 2000km de iken bir iki ay düzeldi sonra yine başladı bende kurcalamadım bi daha.. şuan garantim yok 3.5 cm eibach yay takıcam çok büyük ihtimal o zaman ustama baktırıcam z rotlarını falan zaten pek bi para değil onlar.. sabırlı biriyseniz uğraşın servis halleder belki ben yıldım uğraşmak istemiyorum servisle falan
Blue 1.6 crdi lsrda ilk defa sizden sikayet duymadim Daha onceden hangi araci kullandiniz , bence bu aracin tepkilerine alisamamis olabilirmisiniz Getz icn onlerden gelen lokurtu demek yanlis. Amortisorde sorun var ise Kut Kut vurur. Ayrica virajlarda suspansiyon dengesi bozuktur. rot ve rotillerdende vuruntu gelebilir. Rot bozuklugunda arac duz czgide gitmez.
Evet araç soğukken vuruntuyu daha çok hissediyorum ama 10 km gittikten sonra ısınınca şiddeti azlıyor.Sizin yaptığınız gibi bende 2000-3000 km gibi servise baktırim arabayı teşekkürler.
Evet araç yeni olduğu için birbirimizle flört dönemindeyiz tepkilerine daha alışamadım haklısınız.Siz daha önceden bu şikayetleri duydum dediniz servise gittiğimde hiç olmassa bahsedebilirim.Sanırım sorun amortisorlerde yoksa düz çizgide çok rahat yol alabiliyorum teşekkürler
blue çok güzel bir araç keşke türkiyede üretilseydi bu tür sorunlar oluşmazdı rus arabalarını bilirsiniz ben bir kaç kere paslanma şikayetide duymuştum malesef
son gelen partiyi bilmem ama blue lar kore den geliyordu.. aracınız mode plus veya üstü değilse lastikler 175..malum ne kadar ince o kadar sarsıntı.. benim eram vardı, birçok arkadaşın şikayetlerine sahip değildim.. bence çukurlara biraz yavaş girmek lazım.. kasislere girme hızı max 30 km olmalı mesela.. iş çukura girmeye gelince girmemek lazım yada çok yavaşlamak lazım..