Arkadaşlar merhaba, Bizim 2006 3.3L Sonata'da OBD özellikli Atiker SafeFast lpg kiti var senelerdir. Arıza lambası montajdan bu yana ya hiç yanmadı ya da yanıp hemen söndü. 2 ay kadar önce arabada garip tekleme sorunu başlamış. Araba bir yakınımda idi. Dün geri aldım, artık benim. Tekleme sorununu henüz çözemedik. Çözüm için hamleler: Benden önce yapılanlar; 2 katalitik konvertör ve 1 ad bobin değişmiş. Benim yaptırdıklarım; Bujiler değişimi, arıza kaydı veren Bank 2 Sensor 2 O2 sensorü değişimi. (Lpg sistemini devreden çıkartınca ancak anladık) Bu arıza hakkında düşünürken, aklıma lpg sisteminin "kendisinden dolayı arıza lambası yakmaması" yerine "her durumda arıza lambasını söndürdüğünü" ve bundan dolayı arabanın bize imdat ve yol gösteren arıza kaydı gösteremediğinden şüphelendim. Lpg sisteminin sigortasını çıkardıktan 5dk sonra oksijen sensorü hatasını gösterdi araba. Servisden temin edip monte ettik, o sorun halloldu. Bugün de "P0300-ateşleme hatası sorunu" DTC sini okuduk. 6 bobini, 2 egzantrik sensorünü, maf sensorünü, enjektörlerini v.b. anlık izledik. (Beyinci, tamirci ve ben) Tamircinin yorumu: bobin, ateşleme vb değil.. Subap sorunu. Başlangıç için motor karbon temizliği yaptırdım bugün. Benzinde kullanımda tekleme ciddi azaldı, lpg de aynı devam. Würth yakıt katkısı koyduk. 20km olan evime düşük vitesde 5k rpm civarında geldim. Son 3 yılki sahibi çok sakin kullanırdı arabayı. Benzinde çalıştırdım. Bundan sonra sırada : 1.Kompresyon ölçümleri. 2.Motor üst kapak açılıp sübapları kontrol... Özetle; Arıza ışığı yakmayan LPG sistemi kandırmaca gibi geliyor bana. Acaba bu lpg kitine, "araba ecusundan faydalan, düzgün çalış da SADECE kendinden dolayı lambayı yakma haa, sakın ha arabanın kendi işlerine müdahale etme haa" diye bir ayar yapılabilir mi?
merhaba özkan hocam. lpg beyninden yapılan ayarla alakalı bu durum. seçenekler var, biri seçmiş dtc off seçeneğini.
Merhaba Serdar Üstad; Hmm. Lpg kiti yazılımım var, yarın kurcalayayım!.. ) Benim dizel başka bir arabamda da yazılımcı DTC off yapıp beni yurt dışında rezil etmişti. İkitelli'de bir yazılımcı. Teşekkür ederim. VIA_L8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benzer bir sorunu bende yasadim, Egea'da LPG kitinin obd özelliği çalışmıyor, aktif edilince araç arıza ışığı yakıyor ve anlamsız uyarılar veriyordu, obd özelliğini iptal edince sorun çözüldü, yaklaşık 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.