Merhaba Arkadaşlar, Benim çok kafama takılan bir soruyu size danışmak istiyorum. 1 ay kadar önce malum Era 1.6 aldım ve lpg taktırdım alırken.Şuanda 2000 km oldu. Bana 15000 de bakıma gel dediler, bende düşündüm eskiden başka markalar 2000km de falan servise çağırırlardı yağını falan kontrol ederlerdi. Şimdi böyle bir gereklilikmi yoktur yoksa hyundai servisi konu hakkında tepkisizmi kalıyor. Birde forumda şu rodajlama yazısını okuduktan sonra motor yağı değişimi de takıldı kafama.Acaba 15000 i beklemeden motor yağını değişsemmi şu çapaklardan dolayı. Teşekkür ederim...
Mümkün olduğu kadar konu başlığınasadık kalalım ve konu başlığı ile ilgiliolmayan mesajlar atmayalım, kişisel bilgi alış verişi için "özel mesaj" sistemini kullanalım...Teşekkürler.
Cevaplar için teşekkür ederim, bende 2 farklı servis arayıp sordum ikiside 15000 e kadar gelmenize gerek yok dedi. Arabayı aldığım bayideki usta ilede görüştüm, kafanıza takılıyorsa bi getirin yağ değerlerine falan bakarız isterseniz dedi. H.sonu bi götürecem bende, araba yeni olduğu için çapak sorunu olur belki yağı değişmek gerekir diye düşünüyordum ben ama sanırım gereksiz kuruntu yapıyorum.
bana da 15 binde gelin dediler. ama ilk bir iki binde yağ eksiltebilir pistonlar alışana kadar dediler. ara ara kontrol edin yağ çubuğunu dediler.
Arkadaşlar aracı aldıktan sonra ilk birinci yılını doldurduğu anda garantinin devam edebilmesi için kilometre 15000 olmasa dahi bakıma girmek gerekiyormuş bilginiz olsun. az binen arkadaşlar 15000 de gidecem diye sakın senesini geçirtmesin. benden tavsiye