Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

O/D tuşu testi ve yakıt tüketimi...

'Sohbet' forumunda Misafir tarafından 14 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Bu gün otobanda yaptığım testler sonusu 100 gibi O/D tuşuna bastım, araç dip gaz yapmaya gerek duymadan 4'den 3 geçti ve bariz bi ataklık kazandı, daha sonra test amaçlı kısa süreliğine dip gaz yaptım, O/D tuşu basılı vaziyette (3. vites) motor 6000d/d çevirdiğinde ibre 160'a kadar çıktı bu süre içinde testa başlamadan sıfırladığım ortalama yakıt tüketimi ise 7.5L oldu, 100 - 110 aralığında ise yakıt tüketimi 4.6L... Sonuç olarak O/D tuşu basılı iken yani araç 3. viteste iken otomobil 6.000 devirde 160km/s'e kadar çıkabiliyor ve bu esnada ortalama 7.5L yakıt tüketiyor...

2. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizlerle paylaştığın için teşekkürler coşkun abi peki şehir içi o/d açık kullansak yakıt daha uygun olurmu araba atak olacak ve gaza yüklenme oranı düşecek doğrumudur

3. Misafir

Misafir Guest

O/D tuşu 90km ve üstü hızlarda işe yarıyor, görevi vitesi 4'den 3'e alıp daha çabuk hızlanmasını sağlamak ve istediğin devre yada sürate kadar 3 viteste tutmak, bu durum da şehir içinde kullanmanın bi anlamı kalmıyor yani...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. Misafir

Misafir Guest

Yakıt ise aksine artıyor, yıkarıda yazdım, normalde 4.6L yakan araç 7.5L'ye kadar çıkıyor..

5. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım abi 1 sorum olacak ben bazen merakımdan dolayı normal şehir içinde kullanıyorum bunu genelde araç sollarken rampa çıkarken ama hızım 90 değil 70- 80 gb bilmiyorum açınca daha atak geliyor bana kalkışlar daha seri gb acaba pisikolojik olarak yanılma olabilirmi bu?

6. Misafir

Misafir Guest

Psikolojik değil, yanılma da değil, normalde bu süratler de şehir içinde 4. vitese kadar çıkabiliyor zaten, O/D tuşuna bastığında 3'e düşüyor ve bunu hissedebiliyorsun, ancak yakıt tüketimi artıyor tabi, benim şehir içi dediğim, 50 - 60'lı süratler, yani 4. vitesi bulmayan süratler, eğer bu süratlerde vites küçültmek istiyorsan zaten vites kolunu 2 yada 1'e çekebilirsin, yani O/D tuşu vites kolu üzerinde olan 1 ve 2 gibi manuel müdahele olmadığı için 4'den 3'e çekmek için kullanılır.

7. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Coşkun abi, bu değeri ben anlayamadım. Hangi araç, hangi yolda 4.6 litre yakıyor..

8. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yunus abi coşkun abi kendi aracıyla ölçüm yapmış onu paylaşmış bizlerle(getz)1.4 benzin

9. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlık tüketimi kast etmiş olabilir çoşkun abi.Getz 1.4 Otomatik araba uzay yolunda bile 4.6 yakması imkansız.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. Misafir

Misafir Guest

Hyundai'nin ürettiği hiçbir araçta'ki buna 60.000TL'lik Sonata da dahil, anlık tüketim bilgisi göstermiyor, bu arada ben 4.3L'de yakaladım'da belki inanmazlar diye yazmadım, evet otm. 1.4 benzinli getz ile 4.6L çok rahatlıkla yakalıyabiliyorsunuz, artı otm araç uzun yolda yakıt tüketimi açısından çok daha avantajlıdır, sebebi de aracın seçeceği vitesi en ideal ölçülerde yakalamasıdır...

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bilgi için tesekkurler ustadım..

4.6lt ye gelince; ben ş.dışında 6lt nin altına rahatlıkla düşürebiliyorum..kaldıki coşkun hocamın 4.6lt rakamını tutturabilmesinin çokda zor olmadıgı kanaatindeyim..

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,978
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjeksiyonlu araçlarda gaz pedalında ayağınızı sabit tutarsanız 6litre altına inemezsiniz. Karbüratörlü değil bu araçlar, bazı alışkanlıkları bırakmak gerekir. 100km hıza sabitle sonra çek ayağını yavaş yavaş koklat. Özellikle valf sayısı çok olan araçlarda bu durum böyledir.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    alakası yok ama sormak istiyorum..bu cut-off sistemi denilen olay, yani gaz pedalına dokunulmadıgında viteste iken tuketimin sıfır olması; bu olay otomatik aractada aynı sekilde gecerlimi.?

14. Misafir

Misafir Guest

Ben şu yöntemi kullanırım yıllardır ve yakaladığım ortalama yakıt tüketimleri 4.5 ile 5.5L arasındadır, yola çıkar çıkmaz mümkün olan en üst devirlere çıkarak ulaşmak istediğim hıza ulaşıp daha sonra gazı sabitlerim, yani aracın yavaş yavaş süratlenmesi yerine bir an evvel istediğim hıza ulaşırım, bu durumda ilk başlarda 7 - 7.5L olan yakıt tüketimi kısa bir süre sonra 5L'lere düşer, diğer türlü uzun müddet hızlanmak için geçen sürede yakıt tüketimi artar ve düşürmek zorlaşır..

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

abi hız sabitleyici olan aracta bu nasıl oluyor..bunu kendi mi ayarlıyor yoksa ayak sabitlemek gibi mi oluyor..farklı açıdan düşünürsek 100km hıza sabitlediğimiz bir aracın yakıt tuketimini kendi ayagımızla daha alt seviyelere cekebilir miyiz.?

16. Misafir

Misafir Guest

Budur Serdar'cım, sabitlemekten kastım buydu, km'yi sabitleyip gaz pedalıyla hafif hafif oynarım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat

serdar bey, şimdi uzun yolda giderken araç ortalama 100 km seyir halinde hızın düşmesine imkan vermeden dönem dönem mi gaz vermemiz gerekiyor. bu konuda daha açıklayıcı olurmusunuz ?

ben otobanda sürekli gazda gittiğim yolu e-5 de radar korkusu yüzünden daha temkinli gittim ve inanılmaz az yaktıını gördüm. bununla alakası olabilirmi? acaba aracımın çok yakmasının nedeni benim bu yanlış sürüş tercihimmidr

18. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlık tüketimden kastım yol bilgisayarını sıfırlayıp o şekilde bi değer almandı abi ben 100 km ile sabit giderken sıfırladığımda 4lt gösteriyor

Düzenleyen : getz2007

19. Misafir

Misafir Guest

Ona anlık tüketim denmiyor maalesef, bizim otomobillerde olmayan bi özellik, anlık tüketim ortalama tüketimi baz almadan o anda anlık tepki verip o anda ne yaktığını gösteriyor, bizim araçlardaki yöntem ise belirli bir mesafeyi katettikten sonra alınan ortalama tüketim oluyor...

20. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kullanma kılavuzundan baktım şimdi 500 metre de bir ölçüm yapıomuş.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Bu Sayfayı Paylaş