benim piranha da fark 3 km ve standart olarak yavaşta da hızlıda da o şekilde bana biraz fazla geldi fark miktarı...
Benim özel bi navigasyoncihazım yok.Nokia nın navıgasyonu ile ölçüyorum 100 ise araba navıgasyon 90 gosterıyor. Baska 99 2000 elantra kullanıcısı varsa 1 vites 60 ta Normali 50 mi 2. vites 110 da 100 mü 3.vites 145 te devir kesiyor. 135 mi ?
mantık olarak bu şekilde olmaz sürate göre fark azalır ya da çoğalır. böyle olursa 10 km hızla giderken ne gösterecek sıfırmı olacak?
evet o benimde dikkatimi çekti hangisi doğru acaba ama ben radar felan gördüğüm zaman düşük olana bakıyorum ayarlıyorum
kadranın hata payı stabil navigasyondan daha fazla, normaldir ama siz navigasyona güvenin. trafiğin sabit radar kameralarında navigasyonda yazan rakam çıkıyor. kadran 5-8 fazla gösteriyor. sanırım trafiğin radarlarında kalibrasyon vardır.
trafiğin radarlarında zaten % 10 tolerans var. yani normalde hız limiti 100 kilometreyse 110'u geçerseniz ceza yersiniz.
Dün akşam muhabbeti geçti, citroen c4, nissan primera ve benim i30 hakkında konuşurken. Makina mühendisi arkadaşım tüm araçlar tasarlanırken kadranların 3-7 km fazla gösterecek şekilde tasarlandığını söyledi. Ayrıca şunu unutmayın gps cihazınızın yakaladığı uydu sayısı ne kadar fazla ise doğruluk payı o kadar artar...
radarla ilgili sorun yok çünkü zaten aracın göstergesi daha hızlı gösteriyor, 100le gittiğinizi sanırken aslında 93le falan gidiyorsunuz,
Çoğu araçta kadran gerçeğinden biraz fazla gösterir bu genel bir durumdur tam olarak doğru gösteren araç çok adır herzaman GPS sonuçlarına güvenin,GPS doğruluk oranı bağlandığı uydu sayısı ile doğru orantılıdır,ama hatalı göstermesi pek olası olmamakla beraber ara sokaklarda veya çok dik yamaçların kenarından geçerken bağlandığı uydu sayısı azalırsa ozaman hata olasılığı olur oda 3 uydu olsa bile genede doğru sonuç verebilir.yani etrafınız açıksa sorunsuz güvenebilirsiniz.Açık alanda çok sayıda uydudan sinyal alır. Ayrıca kadranın hata oranı lastikleriniz ile de ilgilidir lastiğin biraz büyük olması veya küçük olması hatalı sonuç verir.
igo navigasyon programını cep telefonumda kullanıyorum,kadran ile navigasyon arasında 5 km lik bi hız farkı oluyor. 90-100 km hızlarda
Sandığım kadarı ile kadran normal hızın +9 km fazlasını gösteriyor. Bizde öyle en azından Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2