Kışlık almak yerine, yaz-kış sök-tak ile uğraşmamak adına, Nokian Weatherproof almayı düşünüyorum ama yazın nasıl bir kullanım sergiliyor, kullanan arkadaşlardan yorum almak istedim. Nitekim yazın burası 40dereceyi bulabiliyor.
Sök/Tak sakla vs. çok uğraştırıyor haklısınız, lakin yaz ve kış mevsimi sıcaklıkları arasında çok fark olan lokasyonlarda ben çok başarılı performans sergileyeceğini sanmıyorum. Bir keresinde Crossclimate takılı olan bir Jetta ile yaklaşık 80km. yol gitmiştim; bana çok uğultulu gelmişti Haziran ayında. Bir de +40 / -20 derece aralığında kullanılacağını farz edersek, bu sıcaklık limitlerinde hakkıyla performans sergileyeceğini benim aklım kesmiyor. En iyisi kullananların yorumunu dinlemek tabii. Ucuz da değiller keratalar hemen hemen 2 takım lastik parası. Bir de bildiğim, Michelin CC için 6 ay garanti süresi veriyormuş, ve şehir dışında oluşacak hasarları (ne demekse artık?) garanti dışı bırakıyormuş(Lastiklerimi değiştirdiğim bayinin verdiği bilgidir, doğruluğu teyit etmek gerekir).
Benim bi arkadaşım kullaniyor.memnun ama yazin uğultu yaptığını soylemisti.gormezden gelebilirseniz alinabilir
4 mevsim lastik alanların, kullanacam diyenlerin kendi bölgemde hiçbiri yazın kullanamadı... Michelinler falan hep sökülüp yaz lastiği alındı... 4 mevsim lastikler benim bulunduğum bölge için tutmadı...
Peki uğultu sesi Michelin için mi yoksa Nokian için mi? Yaşadığım yerde 45gün kadar aşırı sıcak oluyor (40 dereceleri görüyoruz) kışın ise bir 45 günlük zaman diliminde en fazla -10 gibi dereceleri pek nadir görüyoruz, yılın kalan 8-9 ayı hep normal sıcaklık ve yağış ile geçiyor.
Crossclimate ile 40bin km yapmış birisi olarak yazlık olarak çok güzeldi ama kışlığı 2.sezonunda cortladı o kadar yüksek sıcaklıkları görüyorsanız sizin lastikler sanmıyorum kışın iş yapsın sök tak neyi uğraştırıyorki 365 gün için sadece 2-3 saat vakit gerekiyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nokian 4 mevsim büromda arkadaş kullanıyor, bu sene fiyat artmasa bende alacaktım. Crossclimate ile aynı fiyat çekince almadım. Nokian kışın iyi , yazın azcık uğultu ve ötme yapıyormuş. Ben Michelin crossclimate aldım bu senelik 4 çekiş olunca işimi görür. En iyisi aslında yaz/kış ayrı almak ama... bazen madden bazen lastikçilerle uğraşmamak adına... 4 mevsim tercih ediliyor.. Eğer kış kullanımı bir tık iyi olsun derseniz kesinlikle nokian ama yaz kullanımı bir tık daha iyi olsun derseniz michelin crossclimate
ses disinda sikayetiniz olmaz oda araca ebada gore degisir kis sartlarinda cok fazla kar goruyorsaniz nokian daha iyi
Ses olarak 69 desibel yazıyor, benim aracın üstündeki Pirelli'den 1-2 desibel daha az ses çıkardığı yazıyor.
Ben durumunuz varsa kış lastiği de almanız tavsiye ederim. Başımıza ne zaman ne geleceği belli olmuyor. Hiç ummadigimiz yerde arayabiliriz. Yaz kış lastik değiştirmek daha çok içime siniyor. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
adıyaman kışın nasıl? normal bir karasal iklim gibiyse kışlık lastik daha iyi olur. geçen kış konyaya, eskişehire çok kar yağdı.
Falken AS400 dört mevsim lastik kullanıyorum. Tahmini 20 bin km oldu. Yazın ses olayı rahatsız etmiyor. Kışın ise performansından çok memnunum. Ahh tabiki sizin tercihinize kalmış.
Adıyaman merkezde kar/kış olmaz ama ben ilçesinde yaşıyorum, merkeze göre daha sert bir kışı var, kar görüyoruz, yılda en fazla 45gün sert kış, 45 gün aşırı sıcak görülür, kalanında hava hep normal sayılabiliecek şartlarda seyir ediyor. Eski araçlarımda 15 Kasım-15 Mart aralığında kışlıkları kullanıyordum ama kışlıkları taktığımda daha kış gelmemiş, çıkardığım da ise havalar çoktan ısınmış oluyordu. Şu aralar kış lastiği ve çıkma sac jant mı alayım diyorum?
Getz in yarilan falken as200 yerine onlere bir cift aldim. İlk izlenimleri kuru performansi cok basarili. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçen kış ilk kez alıp kullanma şansım olmuştu, ben hayatımda bu kadar güzel lastik görmedim. Sizde beğeneceksiniz. Hayırlı sürüşler
Konu tekrar gündeme gelmişken, kendime aldığımı iptal ettim ama babama aldık, o kullanıyor, onun hem yazlık hem de kışlıklar bitmişti, iki çift almak yerine tek takım lastik aldık, ikinciel alıp, çok kullanılmayan araçlar için biçilmiş kaftan olarak görüyorum.