Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Niğde Ulukışla da demiryoluna bağlanan eşek

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda MehmetHan tarafından 17 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Ulukışla ilçesinde demiryolu hattına bağlanan eşek, makinist tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Çakmak köyüne giden lokomotifin makinisti, demiryolu hattında eşek görünce treni durdurdu. Makinist Veli Şener, ayaklarından raylara bağlandığını fark ettiği eşeğin iplerini çözerek kurtulmasını sağladı.

33081 sayılı lokomotifin makinisti Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakmak köyü mevkisindeki yük trenine destek için giderken Ulukışla'nın Osmancık mevkisinde demiryolu hattında eşeği fark ettiğini söyledi.

Korna çalarak eşeği kaçırmaya çalıştığını ancak eşeğin hareket etmediğini ifade eden Şener, şunları kaydetti:

"Yük trenine destek için lokomotifle seyir halindeydim. Rayların üzerinde eşek olduğunu fark ettim. Uzaklaşması için korna çalmama rağmen hareket etmedi. Lokomotif 120 ton ağırlığında, kuvvetli bir şekilde fren yaparak güçlükle durabildim. Lokomotifin arkasında vagonlar yoktu, vagonlar olsaydı duramazdım. Hayvanın ön ve arka ayakları birbirine ve raylara bağlanmış bir şekildeydi. Rayın ortasında ölüme terk edilmişti. Biz kaplumbağa dahi olsa duruyoruz. Lokomotifi durdurduktan sonra eşeğin iplerini çözerek kurtulmasını sağladım."

bu nasıl insanlık ya ? o eşeğin parçalanmasıyla soğuyacaklar mı acaba bu ne biçim bir şey ya küfretmemek için zor tutuyorum kendimi :mad::mad::mad: onu yapanları bulup o raylara bağlayacaksın bırakacaksın o şekilde... neyse

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ereğli li birisi olarak bu davranışı Ereğliden birisinin yapabileceğine inanmak istemediğimi belirtmek isterim...
    Makinisti takdir etmek gerek ancak o bölgede Konya-Karaman-Ayrancı-Ereğli-Ulukışla-Adana hattında çok fazla hemzemin geçit bulunmasına rağmen makinistler bu geçitlerde bu kadar insancıl davranmalarını bekleriz...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Iyiki vagon yoktu , olsaydi durmasi imkansizdi. Yuklu bi tren 500,600 tam metrede durabiliyor

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

O hayancağızı oraya bağlayanı bağlamak lazım o raylara Gündüz okuyunca sağlam saydırmıştım o ipi bağlayan hayvana

Tepe Taklak Candır

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    olay niğde ulukışlada olmuş abi. makinistin yapaileceği tek şey gördüğü noktadan itibaren tam fren yapıp dua etmek tren araba gibi sağa sola kaçamıyor malesef ki :/ en basitinden 700 m lik bir durma mesafesi var 7 vagonlu bir yolcu treninin...

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Haklısın yüklü trenin durması çok ama çok zor...
    Ancak tren yolunda büyümüş tren yolunda yetişmiş biri olarak... minimum 60-70 km/h hızla istasyona yanaşan trenlerin 80-100 metre mesafede durmasına hep şaşırıyorum... ve bu ikilemi çocukluğumdan beridir çözemiyorum...

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Metro , tramway gibi hafif raylı sistemlerdeki araçlar öyle kısa mesafede durabilir.
    Normal demiryolu sistemlerinde 60 la giden bir trenin (vagonlarinustunde ) durmasi en az 400 metre bu yuke gorede artar.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunlar insan değil. geçende yavru bir kedi vardı sokakta el kadar, 10-12 yaşında bir çocuk ayağıyla kediye bastırıyor ben seviyor sandım, sonunda kediye bir tekme attı kedi havalandı meğer öldürmeye çalışıyormuş müdahale etmesem küçücük kediyi öldürecekti. ben tek kalmış aç kalmış diye üzülüp bir şeyler verirken eleman az daha iki dakkada kediyi öldürecekti. bu çocuk büyüyünce hiç tereddütsüz adam öldürür, bu yüzden şaşırmıyorum artık bunlara. Allah bize, bizden sonraki nesile yardım etsin.

10. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eşşeği oraya bağlayan daha eşşekmiş... İnsanlıktan zerre nasibini almayan eşşek işte o.

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    insan olan yapar mı! o zaman daha fazla konuşmaya gerek yok...

12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    trenler perona girmeden 5 km önce hız düşürürler max hızları 30 dur son 1 km de 15 e düşerler perona giriş hızları 10-15 arası olur. bunun okulunu okuyorum şuan abi :) yani sandığın gibi 60/70 km hızla yanaşamazlar perona makinelerde çip var takip sistemi hepsi an be an izleniyor ve hız sınırlamalarına uymayan makinistlere ceza veriliyor. bu meslekte hataya yer yok hatanın telafisi de yok sonuç ölüm. bkz bir video.

hangi 100 metreden bahsettiğini anlamadım abi.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Keşke realitede de öyle olsa... 10-15 km hızlar süper ama gel gör ki durum pek böyle görünmüyor... annemlerin evi istasyonun tam karşısında... çocukluğum gençliğim trenlerin arasında geçti... halen giderim tren yoluna... bugüne kadar hiç bir trenin 10-15 le yanaştığını görmedim... hiçbir trenin de 400 metrede durduğunu görmedim... bastımı frene çaaatt durabiliyor... zaten vagonlar sürekli fren halinde... balatalar sürekli sürter tekerlerine... belki modern trenlerde takip sinyal sistemleri vardır ama adana yolcu treni, toros ekspresi, iç anadolu mavi treni, yük trenleri gibi fiiii tarihinden bu güne yaşayan trenlerde çok sağlıklı çalışmıyordur bu sinyal sistemi... bir gün fırsatım olurda memleketimde tren girişine şahit olduğumda çekebilirsem video çeker koyarım buraya... o zaman demek istediğimi daha net görülür...

14. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hayvani sevmeyen insani sevemez dunya git gide cekilmez gaddar acimasiz oluyor allah belalarini versin boylelerinin

15. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    lüzumsuz insan topluluğuna sahip en büyük ülkeyiz!!!

16. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:

burada görünüşte hızlı denilebilir lakin anlarsın abi şimdi anlatacağım şeyleri yolun eğimi nedeniyle ranforlu giden ekspres mecburen yüksek hızda (videodaki ne kadar yüksek siz karar verin) seyrediyor düşük hızda o vagonları çekemez çekemiyor biri 3300 hp diğeri 2400 hp olmasına rağmen yani bu noktada hızlı davranmak zorundalar ve kuralları da ona göre düzenliyorlar...

buyurun bu da yanaşma videosu hızı 50-60 km gibi hiç durmuyor nedense

son videoda trenin içinden resimler ve görüntüler ... kalkış için bile ne kadar yırtındığını görebilirsiniz ... bunu durdurmak için km lerce öteden yavaşlamak ZORUNDAlar

seyir hızına ulaşmak için bile bu kadar yırtınan makinaların durmak için ne kadar yol katedeceği kitaplarımızda yazıyor hep

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    boş vagonları bile koca kepçe itemiyordu, bölüp 3er tanesini filan anca itebiliyordu. 11vagon ortalama 450ton sadece yükü onu demir demire sürtüp kaldırıp götürmesi birde durdurması kolay değil. bildiğim kadarı ile kalkışında kum püskürtüyor raylara.

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    bak sana samimi söylüyorum abicim... ben hiç bu kadar usul giren tren görmedim... gel Ereğli tren istasyonuna izle nasıl giriyorlar... sonra frene basınca nasıl duruyorlar... hatta trenlerin içersinde tesirli bir fren sistemi olduğu yazısını görürsünüz... ve ne arabaya ne otobüs frenine benzer... oturduğun yerden fırlarsın ileri... yaşadım...
    neticede sen okulunu okuyorsun... teori ne derse odur... pratik biraz farklıdır... :)

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Ben pratikte içindeyim :) Demiri demirle durduruyorsun o işler öyle kolay değil :)

20. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bunu yapan eşşoğlu eşşeği bulmuşlarmı ?

Bu Sayfayı Paylaş