Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Nedir yan sanayi orjinal parça arasındaki fark ?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda hfert tarafından 3 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar gerçekten orjinal ve yan sanayi parça kavramları ne anlama geliyor sizler parça alımında nelere dikkat ediyorsunuz ben ufak bir araştırma yaptım aşağıdaki linki buldum ama sizlerin görüşleriyle konuyu daha da netleştirebiliriz umarım.

Not: Arama yaptım ama böyle bir konu göremedim umarım doğru aramıştımdır.

http://www.ekotrent.com/haber/20100331/Taklitin-fiyatina-kanip-almayin.php

2. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    orjinal ve yan sanayi arasındaki fark imalatcılarının farklı olması...

3. Misafir

Misafir Guest

Otomobil firmaları ve kullanılan sarf malzemelerinin üreticileri kullandıkları parçaların orjinallerini dışarıya vermezler, üreticilerin fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla bu parçalara ulaşamayanlar için daha ucuza mal eden ve "yan sanayi" tabir edilen bir pazar kurulmuştur ancaaaaaaak..burada kanunlar devreye girer ve yan sanayi üreticilerinin "orjinali gibi yapmasını engeller, bu durumda yan sanayi üreticileri ufak tefek farklarla aynı parçayı üretirler, bundandır'ki yan sanayi parçaları orjinalleri gibi olmamaktadır, kiminin ölçüsünde 1mm fark, kiminin malzeme kalitesinde fark olmaktadır, bu durumda maliyetinin daha düşük olması dolayısıyla ufak tefek kusurları göze alıp yan sanayi kullanılmaktadır...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    haberin altındaki yorumlardadır bence gerçek. haberse yalan

5. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Ben orjinal far ve stop üreten bir firmada çalışlıyorum... Orjinal ürünler şartnamelere uygun olarak üretilir ve her türlü testten geçerek araca ulaşır... üründeki hata payı oldukça azdır... özellikle far ve stopların girmiş olduğu testleri yazsam bu sayfa yetmez heralde... Yan sanayii ürünlerde bunların yapıldığını sanmıyorum... Örnegin hyundai araçların bir çoğunun orjinal far ve stoplarını biz üretiyoruz... en yeni proje İ20 de bizde... yaklaşık 1 yıldır gecemiz gündüzümüze girdi... en sorunsuz üretimi yapabilmek için.. hyundai hemen hemen her hafta denetime geliyor..

bursada duyuyoruz bir gecede cnc makinalarda kalıbı işleyip ertesi gece plastik enjeksiyonda parçaları basıp far toplayan merdivenaltı imalathaneler var... kullandıkları hammaddde nedir??? kablo grubu kalitesi en basitinden taktıkları ampüllerde bile hayır yok... bunları gözönünde bulundurup Orjinal yedek parça almak en GÜVENLİSİ ve SAĞLIKLISI...

6. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yorumlar için teşekkürler forum hyundai olunca ve kullandığım araç da hyundai o zaman hyundai ile sorulara devam edelim sonuçta bir far ortalama 100 TL yada debriyaj baskı balata 130 TL civarı işçiliğide eklerseniz baya bir masraf ve en az onun kadar değerli zamanımızı harcıyoruz ve kalitesiz ürün kullandığımızda paramız da zamanımızda boşa gidiyor buradan hyundai ler için kullanıbalicek en azından orjinal olmasa bile onun yerine kullanılabilecek en uygun markalar nelerdir ?
    Bu konudaki amaç kişinin kendi yapabilecekleri ve servis yada tamirciye gittiğinde en azından aracına takılan ürün hakkında ufak da olsa bilgi sahibi olması. yorumlarınız bekliyorum.

Not: Aşağıdaki markalar mevcut olanlar kalitesini bilgili arkadaşlarımız yorumlarlar diye umuyorum.

Örneğin buji şu an japoncularda benim gördüğüm
    Hyundai sadece yetkili servislerde
    Bosch, NGK, acdelco YOW JUNG japoncular ve netteki firmalarda
    Debriyaj baskı balata
    hyundai orjinal HMC"Hyundai Genuine Parts"
    Diğer debriyaj balatası sacsh ve luk ve valeo
    Sizinde aklınıza gelen ve çok kaliteli diyebileceğiniz yada sorun yaşadığınız marka ve ürünler nelerdir ?
    Düzenleyen : hfert

7. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Reklam yapmak istemiyorum ama xxxxx diye bir site var ve hyundai orjinal parça satıyorlar :) fiyatları da bahsi geçtiği kadar abartı durmuyor.
    Düzenleyen : hfert

8. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel...

9. Misafir

Misafir Guest

Bahsettiğiniz parçaları zaten Hyundai üretmiyor, Hyundai adına taşaron firmalar üretiyor...

10. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Bey tamam da benim gibi oto cahilleri bir servise yada tamir yapılan yere gittiğinde takılan parça konusunda nasıl haraket etmeli neyi kriter olarak belirlemeli ustanın her söylediğine he mi demeli https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifyorumlarınızı bekliyorum.

11. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel

12. Misafir

Misafir Guest

Hyundai servislerinde takılan parçanın üzerinde HMC damgası olmalı, tamircilerde ise hak getire, siz ne getirirseniz onu takarlar...

13. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bizde 30 bin bakımına 406 tl verdik.Babam baya bi sinirlendi 40 bini dışarda yaptıracagız

Bu Sayfayı Paylaş