Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

nedensiz yere cam çatladı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda emrekara tarafından 22 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaslar,
    Geçen gün karla karışık yağış altında aracıma bindim. Kaloriferi çalıştırıp bir süre gitmiştim ki ön camdan çatırdama sesleri geldi. Cama taş filan çarpmadığına eminim. Sert bir şekilde kasisden veya çukurdan da geçmedim. Çatlama sol sileceklerin oldugu plastiğin altından başladı (yani taş gelemeyecek bir yerden) ve kısa sürede enlemesine tüm cam çatladı. Sıcak soğuk farkından mı oldu bilmiyorum ama sonuçda camlar defalarca kez sıcak soğuga giriyor, çatlamıyor normalde.

Sorum şu, camda herhangi bir çarpma izi yok, ki gerçekten benim bir kusurum da yok. Sizce bu durum garanti kapsamına girer mi?

Teşekkürler

Emre
    Düzenleyen : emrekara

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sıcak havayı camlara verdiğiniz için olmuş olabilir. Kimi zaman evde dahi çar bardağına dem koyarken cam bardak çatlayabiliyor. Geçmiş olsun...

3. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Buğuyu çözmek için açmıştım, her zaman yaptığım gibi. Olacağı varmış herhalde. Teşekkür ederim.

4. ebola32

ebola32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise gösterin. net cevabı alırsınız.

5. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    valla ilk kez sizden duydum böyle bi durum

6. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kış mevsimi de bitti.Artık havalar okadar soğumuyor ki.Sıcak soğuk farkının çok yüksek olması gerekir böyle bir durumun olması için.Garip bir durum.Sebebini öğrenirseniz paylaşırsanız sevinirim.

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kaskodan değiştirebilirsin.Her sene bir kerecam değiştirme hakkın var,kasko bozulmuyor.

8. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence de garip bir durum. Normal şartlarda olmaması lazım. Bir arkadas nazardandır dedi bir ihtimalhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBirakrabamın dayazın çok sıcak bir günde park halinde fiat albeasının arka camı sıcaktan patlamıştı, amabenim olayın olduğu günöyle çok soğuk bir gün değildi, cam daha kötü günler de görmüştü. Suçum olduğunu düşünmüyorum ama bunu hyundai servisinekabul ettiremem herhalde. Kasgodan yaptıracağız eli mahkum..
    Servise götürdüğümde öğrendiklerimi buraya yazarım, belki daha anlamlı bir açıklama söylerler..

Düzenleyen : emrekara

9. Misafir

Misafir Guest

Büyük bi ihtimal sıcak - soğuk farkı, camda ufak bi hasar varsa oradan patlamıştır...

10. Mehmet ACAR

Mehmet ACAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o camın adiliğinden oluo benim cama ne glirse çatlıo nası cam anlamadım şu an 2 tane çatlak var.

11. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de eskiden lada vega vardı. yağmur yağmıştı ve durmuştu. akşam üzeriydi kapıyı açıp arabaya bindim. kapıyı kapatmamla cam çatırdama sesi bir oldu. arabanın ön camı tuzla buz oldu. sonradan araştırdımki kapıyı kapatınca basınç farkından olmuş. sizinkinde de buna benzer bir neden olabilir.

12. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim de arabanın arka camı kendiliğinden patlamış sanırım. kaskodan yaptırdım. içerdeki hava ısınmıştır dediler ama. bilmiyorum artık.

13. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araba camı, çay bardağından kaliteli olmalıdır

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    cam hatası. değitirmeleri lazım. garantiden kaç yaşında arabanız bilmiyorum ama..

yanlız başıma şuda geldi.

eşim yemek pişirirken yeni aldığımız tencerenin cam kapağı patladı. firma cam garantiye girmez dedi. bende fırçaladım olurmu öyle şey diye. kapağı şişecam a yaptrıyorsanız şişecamın garantiyi vermesi lazım dedim. vida deliğinin oralarda hasarlı üretim olabilir neyse adamlar sonunda kapağı tencereye aldığım yere yolladılar ve bizde teslim aldık..ama gerçekten garanti vermiyorlar.

adam diyecekki. 1 gün önce bir sarsıntıdan minik bir şey olmuştur sıcak soğuktan çatlamıştır. imalat hatası değil. anlaaşılamazda zaten kolay kolay.

umarım değişirler. kasko varsa sorun yok zaten

15. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ilginç bir durum geçmiş olsun..

Bu Sayfayı Paylaş