Arkadaşlar bujiler değiştikten sonra araç teklemeye gaz yememeye başladı,bilgisyara taktı usta arıza görünmüyor dedi,ama orjinal buji değil deyip yeni champion buji taktı,araç biraz iyileşri gibi oldu ama tekrar başladı teklemeler.Gaz yemiyor,ışıklarda başta gaz vermezsen stop ediyor,sonradan kendine geiyor.Ama bunların hiçbirini benzinde yapmıyor,gayet normal çalışıyor...Fikri olan varmı?
İşyerinde kullandığım 93 model Renault Toros SW vardı. Bir ara vitesi taktığımda araç tekliyor ve devir almıyordu. Bakıma götürdüğümüzde conta yakmış olduğunu tespit ettik. Conta değişti. Şimdi düzeldi.
Hocam emin misin? Eğer buji kablosundan olsa benzindeykende yapması lazım gelirdi diye düşünüyorum.Siz gerçi düzeldi demişsiniz ama, aynı olay benimde başıma geldi 1.3 LX lpg li aracımda...LPG servisine gittim meğersem lpg regülatörü arıza yapmış.Siz yinede bir lpg servisine görünün derim...
Arkadaşlar bende de aynı sorun var. 98 Accent GLS 1.5 Enj. Benim arabada lpg'li ancak. Sabah ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor ve aynen arkadaşın dediği gibi ani kalkış yapmak isteyip gaza yüklenince araba yığılıp kalıyor. Bilgisayara bende bağlattım ancak sorun yok. Buji kablolarım da yeni ama conta için birşey diyemiyeceğim. Bildiği birşey olan varsa yazsın bir zahmet
Merhabalar. Sorununuz, sadece sabahları araç ısınana kadar gerçekleşiyorsa, aracınızda mevcut olan LPG sisteminin çok düşük sıcaklıkta çalışmaya ayarlı olmasından kaynaklı olabilir. Eğer LPG sistemi (sıralı yadabir 2. nesil) normal motor sıcaklığı 40 dereceye ulaşmadan devreye giriyorsa, bu sorun meydana gelmektedir.
eski kablolarımın bujiye giren kısmında çevre lastikleri yoktu,nasıl olduysa kablounun uzantısındaki lastik kopmuş gitmiş,o da heralde atlamaya neden oluyordu,yeni kablolar takınca sorun çözüldü.lpg ayarı iyi dedi,bilgisyarda 2 kere bakıldı regülatör arızası olsaydı heralde görünürdü.benzinde yapmıyordu lpg daha hassas ayarda çalışıyor dediler bana,belki ondandır.bir de tırnak aralığını 70 yaptırdım,çözmedi sorunu ama yine belki onun da faydası olmuştur.
Arkadaşlar slm 1 ay oldu alalı 13 lx sıralı sistem araç bazen sürekli degil gaz mememe rölentide titreme sonra kesiyo yok bişey stop ediyo ara sıra bujı kabloları dediler değiştirdim orjınal filitreler dediler değişti ısı müşü dediler değişti enjektör dediler değişti anlamadım gitti nedir bu bilen arkadaşlardan çözüm bekliyorum benzindede aynı