Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Neden i30 da yok

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda mehmetbasli tarafından 24 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. mehmetbasli

mehmetbasli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet BAŞLI
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba değerli yeni i30 severler içimdekileri dökmek için buradayım. Almayı çok istediğim ama hala düşünme aşamasında olduğum i30 ile ilgili sıkıntıları dile getirmek isterim. Öncelikle kore otomobilleri makul fiyata yeterli donanım ve kalite sunmaları ile tercih edilirlerdi. Ancak gelin görün nerdeyse 70 bin lraya ulaşan en dolu versiyonun fiyatı insanı piayasada daha çok rağbet gören popüler ve alternatif markalara yönlendiriyor. Yeni i30 hyundai özgün çizgisini taşıyor piyasada otomobilde ekol olmuş referans olabilicek nice markalar bile en fazla 3 yıl mekanik garanti verirken kore ve japonların hatta çinlilerin bile bunun iki katı garanti süresi sunması takdire ve tercihe değer. Günümüzde artık tasarımlar 4-5 yılda bir komple değişiyor ve ortalama tüketici en fazla 3-4 yıl elinde tutuyor aracını fakat piyasa o kadar çok çeşitli ki insan tercih yapmakta zorlanıyor. Şimdi dostlar sadede gelmek gerekirse hyundai'ye iki kere mail de attım birine döndüler dile getirdim ancak hiç bir gelişme olmayacak bu konuda belli. Nedir o derseniz bir çok markanın standart özelliklerinin yanında sunduğu opsiyon listeside olur ama yeni i30'unki nerde? Avrupada i30 ile iligli inanılmaz opsiyonlar var ama en temellerini almak bile ülkemizde mümkün değil mesela orjinal xenon far ve far yıkama sistemi, bizde servis oem bir marka xenonla opsiyonlamış bunu. Halbuki diğer bir çok aynı segmentteki araçlarda donanıma bağlı sunulan xenon ve far yıkayıcılarla beraber otomatik uzun far ile viraj aydınlatma özellikleri de var. Bu bence çok önemli ayrıca yine bir çok emsal markalarda iç ışık opsiyonları var ambiyans aydınlatma, led özellikli gibi farklı adlarla sürücü yolcu ayak bölgesi ile iniş binişlerde yeri ve kapı açma kollarının rahat bulunması için bu bölgeleri de aydınlatan ayrıntılar öncelikle fonksiyonel değil mi ve ne kadar maliyeti olabilir? Ama en önemlisi ise sürüş güvenliğine yönelik donanımlar. Mesela şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, adaptif fren, yorgunluk tespit sistemi gibi güvenliği ve sürüşü son derece güvenli getirip sürücü hatalarını tolere eden sistemlerin hangisini sunuyor veya sunaca. Cevap vereyim en iyi ihtimalle facelift yapacağı zaman. Onun içinde en az birkaç yıl var. Şimdi benzinli daha teknolojik daha popüler, motor ve opsiyon olarak bile olsa taleplere cevap verebilecek kadar zengin listesi olan ford ile flört etmeye başladım. Ama gönlüm i30 istiyor bu kadar rakama yukarıdaki tüm donanımları i30 dışındaki birçok markada benzer fiyatlara bulabilirken başkası olmaz diyorum. Velhasıl hyundai rekabet edebilmek için en azından opsiyon olarak bile bunların bir kısmını tüketiciye sunabilmeli. Zaten en ağırıma giden bazı opsiyon kalemlerinin ülkemizden başka ülkelerde satılıyor olması. Almanyada i30'un 3 farklı donanım 3 farklı kasa ile 19 farklı versiyonu var ve bırakın far yıkamalı xenon, koltuk ısıtma vb donanımları adamlar standartından hariç iki farklı süspansiyon seçeneği bile sunuyorlar. Lütfen bu konudaki hassassiyti ortak dile getirip hyundai yetkililerine intikal ettirsek eminim yeni alacaklar için fayda sağlamış olacağız. Sabırla bekliyorum.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    60.000 tl veriyorsunuz mavi ekranli teyp var :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    assan da olmaz kessende olmaz. o dediğin donanımlar gelse mercedes parasına gelir i30 gider galeride test sürüşü yapar geliriz. ama dediğinde kesinlikle haklısın " para ise para ama donanım seçebilmeliyiz " alırım almam o benim tercihim.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Özel araç oluşturulabilmeli. Tamam bu araç stokta olmayacaktır Çek cumhuriyetinden gelmesini beklemek gerekecek ama vwdede işler böyle.. Sevmiyoruz etmiyoruz ama donanım seçimi yapıp 6 ay sonrada olsa araç geliyor.. İstediğiniz donanımı koyabiliyorsunuz. TR katoloğunda olmasa bile bunu istiyorum dediğinizde özel olarak gelebiliyor. Şimdi çok basit geliyor iki donanım var elite style. Git Ya style al Ya Elite. Bu şekilde Hyundai Türkiyede üst kademeye yükselemez.. Neden konfigürasyon yok.. Yoksa işler basittir. Ya 1 Ya 0... 1,56 yok :)

Diyoruz ya Multimedya bile yok.. Reno derler küçümserler ya Yıllar önce araçlarında multimedya koydu. İ30 da bile yok clioda var.

5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonuna kadar haklısınız. Açlık grevi bile yapsak değişen birşey olmayacak. Bende araç aramaya başlamıştım 3 ay önce. Gönlüm hyundaiden elentra yada blue den yanaydı. Kriterim cruze control ve dizel olmasıydı. bu ikiliyi hyundaide bulamadım. İçim sinmeye sinmeye c4 aldım. Bunuda kullanacağım 2 senedir.

Assan bazı donanımları bilerek eklemiyor sanırım. Eklese bize ne iş kalacak. Hiç uğraşacak birşeyimiz kalmayacak , canımız sıkılacak. :)

6. mehmetbasli

mehmetbasli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet BAŞLI
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnanın bende böyle bir şeyi beklemiyorum. Ama olsa da fena olmazdı diyeceğim lakin arkadaşımızın dediği gibi merso parasını bulur ozaman da kimde yüzüne bakmaz. kore ve japonların bu anlayışlarını çözemedim. adamların sattığı araçlar bestseller olmuş ama günahı sevabıyla oysa golfe bakıyorsunuz audinin sloganı olacak ama hep bir adım öndeler işte oyüzden herzaman sınıfının en çok satan tercih edilen referans kabul edilen arası oluyor. Bizar bekleyeceğim ancak değişiklik olacağını ummuyorum dediğim gibi dolayısyla aklımda ilk altenatifim taitanium donanımlı tekno ve smart opesiyon paketli ford focus 1.0 ecoboost olacak. Aynı fiyata daha fazla araba. Samimiyetime inanın ford sadece mantık evliliği olacak gönlüm hep i30 kalacak.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fiyat olarak da tamam bedava vermelerini istemiyoruz ama bir 2000,3000 TL aşağıda olmalılar.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu gümrük birliği anlaşması nedeni ile gümrüksüz olarak ülkemize giren avrupa birliği araçları ile uzak doğu araçlarını kıyaslamasanız diyorum... Ersin teyp kısmına takılmışsın da TR kaç para bandrol alıyor onu yazmıştık forumda, o şekilde ithal etmiyorlar. Takılan modelleride burada takıyorlar.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Takılanda Hyundainin orjinal multimedyası değilki :) Doğubankta satılan Necvox.

10. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hepsi su vergiler yuzunden vergi az olsa boyle olmaz i30 coupe de gelmiyor keske dediginiz gibi olsa ve vergiler az olsa herkes bi i30 u olsun ister :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bakın bakın olay şu iki yerde bitiyor...

1)
    2)

12. ziyamurat

ziyamurat Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat
    Katılıyorum

13. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bu ulkede gelse ne olcak 70 bin olan i30 90 bin olcak kim alcak ?

HTC One cihazımdan gönderildi

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomobil konusunda kullanıcıların istekleri çok çok farklılıklar gösteriyor babam mesela sürüş pozisyonuna ve görüş açısına bakar ilaveten kireçlenme hastalığı sebebiyle konforlu bir koltuk ve otomatik vites istiyor gitti ve i30 style dizel otomatik aldı kullanıyor

ben akseleresyon ve sport ride dört kapı bir hot hatch çakması ama memur tipi araç arıyordum teyp olmasın stepne olmasın sileceklerin hızı ayarlanmasın hiç aramam o tarz şeyleri o dereceyim:) 206 plus lara baktık sonra leon dedim iyiki almamışım onları sonra gittim getz aldım şu anda muadili bir otomobili bulamıyorum getz 10-11 saniye arası 100 görüp frenleyincede 30-35 metrede de duruyor fakat şimdi bakıyorum 0-100 ü 11 saniye altındaki araçların tümü 50000 lira civarı oysa getz şu an piyasada olsa idi 36000 tl gibi bir fiyatı olurdu getz i övmek için demiyorum kişiden kişiye değişen beklentilerin farkını anlatıyorum:)

kahveye gidiyoruz herkes az yakıt yakma peşinde 1,2 polo ları severler överler çatır çatır alırlar her sokakta onar tane var ama kötü araba bence fakat bazıları bayılıyor

kimisi sis farına bakıyor kimisi lpg takılıp takılmadığına uyumluluğuna bakıyor hele bayan sürücüler hepten kolay görüş açılı küçük ve iç aksesuarı bol otomobil seviyor

hayatında uzun yola çıkmayacak adamların altında passat lar laguna lar o kadar uzun dingili otobana vurmadıktan sonra o araba neye yarayacak mesela? böylesini de gördüm ve fikrinden vazgeçirmek istemedim herkesin seçimine saygı duyulmalı ancak şunu belirteyim:

bizim burada chrysler marka kamyon üreten Türkiyenin sayılı fabrikalarından biri vardı ASKAM diye ve orası birden battı bence tasarım olarak piyasanın gerisinde kalmışlardı çok fazla stok yapıp beklettiler ve orada çalışanlar o kamyonların ve ticari araçların her bir parçasının özel olarak taşeron firmalarca yapıldığını söylemişti vidaları dahi whitworth idi ingiliz standartına göre yani oysa metrik sistem olsa piyasada o kadar bol vardı

durum birde bu açıdan ele alınmalı ekonomik ve kullanışlı herkesin ulaşabileceği piyasa malı otomobiller sunan bir otomobil imalatçısı tasarımını genel biçimde yapar eğer custom bir mercedes almıyorsanız yada ferrari için kuyruğa giren zenginlerden değilseniz veya satın alırken sağı solu özelleştirilebilir mini cooper ları benim gibi sevmiyorsanız sizde o piyasa malı belli şablonları seçmek zorunda kalıyorsunuz adamlar bir ön takım salıncağını mesela ww golf e de takıyor seat leon a da kullanıyor ama ambalaj farklı yada bir fren balatası kia rio yada uyuyor getz ede accent ede era ya da uyuyor aynı standart tipte fakat bir bmw 330ci ın fren balatası çoğu araca uymaz o yüzden kullanıcısı azdır ve sadece balata değil herşeyi özel olduğundan pahalıya gelir

Ne kadar istekte bulunsakta büyük bir otomobil imalatçısı birkaç kişinin fikrine bakarak tasarım değiştirmez, modifiye hobisinin özünü bozmaya kalkışmaz bence:)

burada bizim yapabileceğimiz tek hareket piyasadan seçmektir, otomobil satın almak tıpkı bekarken rus kızların finlandiyalı sarışınların hayaliyle yaşayıp sonunda memleketten bir kız ile evlenmek gibidir aldığınız kız belki çok iyi yemek yapar ama karanlıktan korkan bir kız olabilir tıpkı 60000 lira verip sunroof suz i30 a binmek gibi ama gündüz farı var direksiyon yumuşaklık ayarı var falan filan

sonuç olarak görüyorumki otomobil tasarımcıları otomobilleri sürekli insanlaştırmaya çalışıyor ama otomobiller bazı insanları çoktan makineleştirmeye başlamış bile bence böyle olmamalı :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş