Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Neden Fiyatlar artıyor.

'Sohbet' forumunda kadiryakan tarafından 28 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. kadiryakan

kadiryakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, Bu yaz başında araba almaya niyetlendim (otomatik vites) ve 2. el araçlara baktım ama hem çok yüksek hem de piyasa inanılmaz üç kağıtçı ile dolu. Ben de sıfır olarak ilk önce Hyundai'lere baktım, (elimizde 2008 model 4.000 KM'de ERA 1.4 ABS düz vites vardı ama ben kullanamayınca-13 yıllık aradan sonra- sattık) kampanya falan bekledim ama nafile. Üstelik Temmuz fiyatları Haziran'dan 100 TL pahalı. O yüzden sene sonunu beklemeye karar verdim. Ancak anlayamadığım bir şeyyurtdışından ithal edilen araçlar ile Türkiye'de üretilen araçlar arsında pek fiyat farkı göremediğim. Bu sadece Hyundai'ye özel değil. Ford,Fiat,Toyota,Reanult'da da böyle. Özellikle Toyota ve Renault daha da pahalı.( Toyota'nın türkiye de fabrikası var ama araç ürettiğini bilemiyorum) Üstelik ödediğimiz vergiler de aynı diye biliyorum. Devlet Türkiye'de üretilen araçlara farklı vergiuyguluyor mu? Karşılaştırdığım araçlar i20, Fiesta,Punto, Megan HB,Polo,Corsa, 207(308)ve Auris(Yaris).. Fabrika olmasının bize faydası araç alırken değil sadece Yedek Parça'nı mı ucuz olması?

2. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    artan fiyat değil vergiler bence.
    mesela 35 bin e bir araç alıyorsak bunun 10-12 bini vergidir.
    nasıl ki dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsak aynı zamanda da vergiler içinde boğuluyoruz..

3. kadiryakan

kadiryakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Doğru eskiden ÖTV denen bi şey yoktu + KDV'de sadece yalın araç fiyatı üzerinden alınırdı, şimdi ÖTV'li fiyat üzerinden alınıyor. İşte burada devletin Türkiye'de üretilen araçlara teşvik için vergilerde indirim yapmalı ama üreticiler de bunu fırsat bilerek araç fiyatlarında artışa gitmemeli. Örneğin ÖTV indiriminde bazı otomobil firmalarının yaptığı gibi. Bir de benim burada asıl sormak istediğim Türkiye'De üretilen bir araç neden ithal edilen araç ile hemen hemen aynı fiyat?

Düzenleyen : kadiryakan

Bu Sayfayı Paylaş