Arkadaşlar dolar bugün 2.49'u gördü... Daha bir ay önce 2.27 civarındaydı, arada çok büyük fark var. Yıl sonu 3 tl diyenler var, sizce bu yükseliş nereye varacak ? Dolar almalı mı, satmalı mı ?
Alma satma ısınden hıc anlamam. Ne zaman bırseyler alıp satsam her zaman zarar ettım. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Acayip bi şansım var ben dolar alsam kesin en dip fiyatları görür hiç olmadiği kadar düşer ayak üstü zarar ederim
Bende bilgisayar toplama arifesindeyken dolar fırlayınca fiyatlar da gün be gün çaktırmadan artar oldu. Askıya aldım şimdilik. Bence dolar daha da yükselir ve yakıt fiyatlarıda artacaktır.
Yakıt fiyatları ( dünya piyasasında ) kısa vadede artmayacak, o belli oldu. Ama türkiye'de ne olacağı belli olmuyor. Malum, petrol varil fiyatları düştükçe zam ! yapan hükümetimiz var... Bunun kabul edilebilir tarafı yok tabi... Dolar konusunda ise türk lirasının erimeye devam etmesine kesin gözle bakıyorum... Yatırım tavsiye olarak bence kenarda ne varsa dolara çevrilmeli...
valla 2hafta önce doları 2.40larda euroyu 2.67 de görünce nacizane 20 Euro aldım malum öğrenci harçlığıyla okadar kim ne derse desin belki size cok mantıksız gelcek ancak ben dolardaki artışı aleksis çipras a bağlıyorum malum yunanistanın seçimlerinde ipi göğüsleyince ab ye atarlandı kemer sıkma politikanıza uymuycagız vs tarzı ne alakası var diyceksiniz bilmiyorum ama seçimlerden sonra doların artması cok manidar geldi bana euronun değer kaybetmesi vs. tahminimce dolar biraz daha stabil gider ancak 3lirayı bulcagını düşünmüyorum bence uzun süreli yatırım yaparım diyorsanız eurodan sasmayın söyle bir örnek veriym altının gramını bugune kadar en fazla 100tl gördugunuzu farzedelim suandada altının gramı 100tl [uzun süreli bir artışla] simdi altın alıp gramının dahada artmasınımı beklersiniz yoksa altının gramını en fazla 100 görüp altının gramını 85den alıp artmasınımı beklersniz ben euroyu 2.90 larda cok gördüm eninde sonunda artacaktır. tabi bunlar sahsi fikrim hic takip etmedim bugüne kadar döviz piyasasını
Anlamadığım tek şey menkul alım satımı , bir makalede okumuştum uzmanından" tarih boyunca altını düşük fiyattan alıp yükselince satarak , hiç bir birey zengin olmamıştır ancak altını alıp piyasaya süren ticaretini yapanlar daha da zengin olmuşlardı" diyordu demekki bu işler vatandaşa göre çok riskli. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Önceki arabamı sattığımda dolarda iyi kar ettim. Ama al-sat yaparak. Sonra araya bir durum girdi asıl bombayı patlatamadım. Doların önü açık. Ancak seçime kadar hükümet 1 belki 2 kere ciddi anlamda müdehale edecek diye tahmin ediyorum. Doların yunanlılarla çok bi etkisi yok diye düşünüyorum. Petrolün düşmeside rusya yüzünden. Kısacası kıyıda köşede acil lazım olmayacak paranız varsa dolara yatırım cazip. Ama her an ödemem olur bozdurmam gerekebilir diyen uzak dursun.
Ersin ben ziraatten alıyordum. Ücret falan almıyordu. Ancak normal piyasadan farklı oluyordu değerler.Kısaca göstermeden golü atıyorlardı.Bazı bankaların da değeri iyiydi ama işletim ücreti alıyordu. En güzeli dövizcide alıp satmak. Tabi yüksek meblalarla oynanıyorsa. Çok kırılgan bir ülkeyiz. Başbakan ağzını açsa dolar fırlıyor.
Birisinin konuşmasıyla alt üst olan ekonomiden hiç birşey anlamamışımdır bunca zaman. yani ne alakası var da biri bişey dediği zaman biri fırlar biri düşer . 2001 krizide bir konuşma ile çıkmıştı.
kumar gibi ya.. bu konularda bahtsızım.. altın aldım 150 ye.. satarken 142 ye sattım.. şimdi olmuş 165 lira..