Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ne Işe Yaradığı Bilinmeyen Boru

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda Oktay191 tarafından 27 Temmuz 2021 tarihinde açılan konu

1. Oktay191

Oktay191 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oktay Topcu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar, daha önceki konuda bu parçanın ne işe yaradığını sormuştum ama ancak hala bulamadık ne işe yaradığını. İşaretlediğim parçada bir çatlak olduğu söyleniyor ama yedek parça olarak bulamıyoruz. Kimi insan düz boru takın bir işe yaramıyor yazıyor kimisi ise içinde filtre var sökme diyor. Bu parça konusunda bilgisi olan kişiler bilgilerini paylaşır ise memnun olurum. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Araç 98 model yumurta kasa, hiç lpg takılmadı, 152 binde temiz kullanıldı sıkıştırılmadı araç hiç ama buradaki sorundan kaynaklı olarak performans sorunu yaşıyor. Enjeksiyon temizliği ve buji değişimi yaptıracağım en son performans sorununu çözmek için. eski konu burada: https://www.hyundaiclubtr.com/konu/yueksek-devirde-motor-sesi-sorunu.50201/[​IMG]

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Rölanti motorunun hortumu olması lazım. O hortumda çatlak olursa vakum kaçağı oluşur ve buda performansı etkileyebilir.

Parçayı servise sordunuz mu?

MAERKEK bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    hortumun ortasındaki filtrenin parça kodu 35155-22030
    hortumlar iki parça olarak 35172-22032 ve 35171-22032

gokhan06, ozgutozkan ve onurforces bunu beğendi.
  4. Oktay191

Oktay191 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oktay Topcu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Açıkcası servise sordum ama kimse ne iş yaptığını bilmiyor ve doğru dürüst açıklama yapmıyor. Parça değişecek diyorlar parçayı bulamıyorlar, ben de bulamadım, sanayide günlerimi geçirdim. Bazısı düz boru tak diyor şu radyatör borularından bazısı içinde filtre var öyle olmaz diyor. Tam olarak ne iş yaptığını bilen de yok çok ilginç bir parça. Genel olarak esnafımız kâh yoğunluğundan kâh da bazılarının iş bilmemesinden dolayı geçiştiriyor, sanki zorla iş yaptırıyoruz insanlara. Parçayı temin edip edemeyeceğimi öğrensem kendim söküp o ortadaki silindiri ayırıp parça uyduracağım. Parça çok gevremiş sökmeye çalışırken kırılırsa yenisini bulamıyor olmaktan çekiniyorum. Söküp düz boru taksam sorun çıkar mı acaba yada o silindirin içinde dedikleri gibi bir filtre sistemi falan mı var ya da içinden geçen akışkanın hacmini genişletip anlık olarak akış içinde farklı gazların yoğunlaşmasından faydalanarak oksijen ya da her neyse artık onun ölçümünü doğru yapmaya mı yarıyordur nedir. Bunlar sağdan soldan duyduklarım ve herkesin söylediğine göre kafamda canlanan şeyler. Teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.

Atmış olduğunuz kodlara göre parça bakacağım internetten bulurum umarım.

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Parça kodlarını servise söyleyin. Sistemden bakıp size söylerler.

Bu Sayfayı Paylaş