Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda crocodile_tasci tarafından 13 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. crocodile_tasci

crocodile_tasci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serkan taşcı
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    merhaba, kısmetse bu kış yeni bir araba alacağım ancak hangi araba konusunda çok kararsız kaldım yeni i-30 kullanıcıları olarak yardımcı olacağınızı ümit ediyorum.kısaca araba geçmişimi anlatayım ilk arabam 2000 model clio hatcback idi sonra 2005 corolla sedan ve bunların hepsi otomatik vites idi kendim bursada yaşadığım için kaydırmayan tam otomatik vites şart.yıllık ortalama 7 bin km yapmaktayım bu yüzden dizel olması şart değil..şimdi sizden ricam şu arada kaldığım araba marka ve modellerinide yazacağım aynı şeyleri o arabaların forumlarındada yazacağım böylece herkesimin düşüncelerinden faydalanmak istiyorum bütçem 50 bin civarı olacak 3 aşağı 5 yukarı bu yazacağım 3 modelede yetecek 2.el araba fiyatlarına bakınca görünen bu..evet şimdi arada kaldığım arabaları yazmaya başlıyorum....

önce hyundai i30 son çıkanlar çok fazla özellikli diyorlar segmentin çok üstünde özellikli arabalarmış ama insanlarda biliyorsunuz bir hyundai kalitesiz araba üretir yargısı var..görüntüsü çok hoş arabanın...bilemedim onların genel sorunları elite modelinde üstü açılan camdan sesler geliyormuş birde direksiyonda sıkıntı var diyorlar...

toyota auris 2011 ve yukarısı düşünüyoruz 40-45 bin civarı baya var özellikle beyaz çok hoş iç dizaynı hoşumuza gidiyor ama ondada baya sorunlardan bahsediyorlar.

nissan juke...tarzı çok hoşumuza gidiyor bu sefer eşimde kullanacak ehliyeti var ama tecrübe hiç yok..ancak forumlarda bazı sorunlardan bahsediyorlar yakıtı fazlaymış içte kullanılan malzemeler sertmiş vb. şeyler.

2 senedir arabasızım ve açıkçası araba kullanmayı ve gezmeyi çok özledik o yüzden bazen aklıma acaba dizelmi alsam diyorum yada daha az yakıt tüketen 1,2 corsamı diyorum ama onlarında iç konsol hoşuma gitmiyor...

kısaca böyle sizden özellikle i-30 konusunda yardımlarınızı düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum soracağınız bir şey olursada lütfen sorun ki siz bana ben size yardımcı olayım şimdiden herkese ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konunuzu otomobil danışma bölümüne taşıdım. Aramıza hoş geldiniz. Bu 3 araçtan ben i30 u tercih ederdim.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Otomatik istediginiz icin i30 diyorum. Auris de guzel ama otomatigi yaramaz, tam otomatik olmadigi icin uzebilir.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    corsa çok ufak ve daha ziyade şehir içine gider performans açısından tırt, auris iyi fena değil otomatiği yaramaz demişler bilmiyordum ama doğrudur toyota bazı modellerde f1 şanzıman kullanıyor otomatik kuru kavramalı ve sıralı normal şanzımanın elektronik olarak idare edileni,

gelelim i30 un otomatik viteslisine, dizel olanından babamda var kalitesiz değil direksiyon problemimiz vardı ESP programını değiştirdiler 5 dakikalık işi vardı düzeldi düz yolda milimetrik olarak sağa sola kaçıp gidiyordu ama milimetrik birşeydi ve şimdi düzeldi, açılır cam tavanlı tüm otomobillerde zamanla içeri su girmesi ve ses yapma sorunları oluyor tıpkı kelebek kapılı ticari araçların arka kapı sesi gibi kronik sorundur markaya modele bakmaz hemen hepsi yapar zamanla bmw mercedes 10 senede yapar hyundai 2-3 senede çıkartır sorunu çıkartacaksa, o yüzden tepesi açılan cam tavanlı versiyonu tercih etmeyin derim,

ama i30 un akseuarı çok fazla detayı da çok fazla viraj dönüşünde viraj aydınlatma lambalarından kendi kararan iç dikiz aynasına USB AUX portu 7-8 menüye sahip renkli yol bilgisayarı 4 camda otomatik full yada aralıklı açan düğmeler, el freni sesli ikazı, yağmur sensörü, far sensörü, hız sabitleyiciye ilave hız limitleyici, elektrikli kendi kapanan yan aynalar, bir sürü hava yastığı, üç çeşit sertlik ayarlı direksiyon sertlik ayarı, kornalı alarm, gündüz farı, önde arkada ikişer tane sis farı, mercekli ön farlar, sağ sol koltuk ayrı ayrı sıcaklık ayarlı otomatik klima park sensörü vs vs.

kocaman fren diskleri ile 80-90 km hızla giderken 28-30 metrede zart diye duruyor otomatik vitesin overdrive düğmesi gaz pedalı altında ihtiyacınız olunca viteste düğme aramanıza gerek kalmıyor, 0-100 ü fena değil 9-10 saniye civarı, biraz fazla yakar ama bunu uzun yolda yapmıyor yapsada performans olarak size geri ödüyor zaten, süspansiyon parke ve çakıl taşlı yollarda sarsmıyor titretmiyor insanı, ama sert direksiyon manevralarına geniş lastikleri ve idare eder dingil mesafesi ile iyi cevap verebiliyor. Eksikleri yok değil mesela kapıları kilitleyince camlar açıksa kendisi kapatamıyor yağmur sensörü yeterince iyi programlanmamış kuru havada açık kalırsa marşa basınca silecekler çalışıyor, kapı iç döşemeleri esniyor yumuşak plastikten, kapıları sert kapatınca esnediğini hissediyorsunuz, periyodik bakımlarda en kaliteli ve pahalı yağları kullanmanız gerekiyor, yol tutuşu gereği altı honda civic gibi alçak birde yaylar biraz yumuşak kalınca bir kasise yanlışlıkla hızlı girince hemen sürtüyor ama alt kısmı kapalı boru kablo vs iç kesimde olunca kolay zarar görmüyor.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Juke otomatik kullandim arac da bagaj yok performans normal 1.4 otomatik era dan biraz kotu. On koltuklar haricinde arabada birsey yok.

Auris otomatigini bilmiyorum araba sekil olarak guzel. Ne yakar nasil gider arastirmak lazim.

I30 da belli basli birkac sorun goruldu hepsininde cozumu bulundu. Otomatik yuzunden yakit yuksek olabilir bir miktar ama sanzuman ve motor beton gibidir :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu kadar sozunuzu karşılayacakmı bilmiyorum ama JUKE hariç düşünün çok afedersiniz içi bagajı bit kadar arbada şekil var işlev yok.

7. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Auris in 1.6 benzinlide tam otomatik seçeneği var o motor ve sanjuman da hic bi sıkıntı yok

8. batuhanklc

batuhanklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batuhan Kılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Yani Bi i30 kullanıcısı olarak i30 u tavsiye ederim donanım ve özelliklerini heryerden okyabilirsiniz ama ben size ayrıcaları söyleyeyim kimisi diyor 8 litre yakıyor ortalama kimisi 9, 15 bin km bakımını yaptırdığımdan beri 7.2 ortalamanın üzerine geçemedim ki günde 70 km hiç yapmazsam yapıyorum ankarayı bilirseniz çukurambar sincan arası haftanın 5 gunu ve sert kullanırım gidiş olarak hız surat olarak seat leonun yeni kasa 1.6 tdi dsg sine 2 boy fark atıyor 120 ye gelince araç golf 6 1.6 tdi dsg ye de 1 buçuk 2 ye yakın fabrika verilerine aldanmayın 11.7 gibi bir 0-100 söz konusu deyil.Arabayı açmayla alakalı olduğunu düşünüyorum.Yol tutuşa gelince bu gune kadar ford c max 2007 honda accord 2.4 2004 fiesta 2013 1.5 dizel kullandım yanına yaklaşamazlar onu söylebilirim 200 de 3800 devirde kesiciye giriyor araç ha bide ben bu aracı alırken golf bmw 116 seat leon ve hyundai arasında gittim geldim kimi insanlar leonun bile daha iyi oldugunu soylebılır ama neye göre kime göre ben aldığımda full leonla aralarında 9 bin tl fark olmasına ramen aldım 2013 satış fiyatlarına bakarsanız anlarsınız zaten 2 aracında (aracım 1.6crdi 128 ps elite otomatik i30)

Diğer araçlara gelince 1.2 corsa yaklaşık 3 hafta surdum eski kasasını güncel olanı değil 27 kuruş yakıt yakıyor ama yokuşlarda yığılıp kalıyor gidiş de fena deyil 1.2 motora göre

Nissan juke demişsiniz zevkler ve renkler tartışılmaz fakat ben hamam böceğine benzetiyorum aracı hoşuma gitmiyor(hiç binmedim ve sürmedim)

Toyota Aurise Gelince 2014 une bindim ve surdum benzinli otomatiğine hoş araç (reklam veriliyormu bilmiyorum fakat) otopark diye araç testi yapan arkadaşlar var googlede bulabılırsınız i30 vs güncel aurisi tesk ettiklerinde 4 kişi test ettiler 3 ü i30 dedi ve videoları izlerseniz farkedersiniz i30 araç şanzuman bakımından arızalı motoru bakımsız tek şikayetleri yakıt ve şanzuman kötülüğü aslında oyle birşey yok o o aracın sorunu)

9. batuhanklc

batuhanklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batuhan Kılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ha birde şunu ekleyeyim Ben şimdi arabayı Bir Mercedes e350 4 matic amg gibi anlattım gibi geliyor ama tabikide ekileri var yazayım isterseniz
    1-direksiyonda herhangi bir arıza söz konusu deyil o izlediğiniz videolar gibi fakat çok yapay sertliğide yumuşaklığıda
    2-şanzıman tork konventorlu çok dayanıklı ama vites gecişleri bi 7g tronic bi dsg bi bmw nin 8 ilerisi deyil hatta yanına yaklaşamaz onu bilin
    3-tork konventorlu olmasından dolayı 6 litre yakması gereken araba 7 küsür litre yakıyor
    4-fabrika çıkısı zenon yok araçta

Şunuda belirtmek isterimki ben kullandığım aracı ve araştırmalarımı yazdım TABİKİDE FORUMDA BİZDEN ÜST VE BİLGİLİ ABİLERİMİZ VARDIR...
    (hatalı yazılarım nokta ve virgüllerimin olmayısından dolayı kusura bakmayın telefondan yazdım bu kadar yazıyı)

10. losquadernos

losquadernos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oguz Han
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    BEn uzun aramalardan sonra bugün i30 aldım, kısmetse 20sinden sonra geliyor.
    Ama o kadar araştırdım ki, nissan qq dan vazgeçtim. iyi ki de geçtim.

11. batuhanklc

batuhanklc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batuhan Kılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ankaradaymışsınız Keşke Uzun uzun aramayıp bi pm atıp özelden gelseydiniz yanıma daha hızlı bir şekilde herşey hallolabilirdi :)
    ANKARADA OLUP ÇELİŞKİDE KALAN VARSA ŞAYET GERÇEKTEN PM ATAR BULUŞUP KONUŞABİLİRİZ yardımcı olmak isterim gerçekten

12. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hayırlı olsun abi güle güle kazasız belasız kullanın... :)

Bu Sayfayı Paylaş