aracım için navigasyon almayı düşnüyorum ancak çakmaklığımda problem olduğu için ( çakmağı kullanayım derken 2 adet sigorta attı yolda kaldım ) elektriği aküden veya teyp in aldığı yerden almasını istiyorum..böyle bir işlem gerçekleşebilrmi...umarım beni anlamışsınızdır..saygılar
aracın herhangi bir yerinden 12 volt elektrik alıp direk bağlayabilirsiniz. ya da çakmaklığı tamir edebilirsiniz. eğer çakmaklığa yüksek amper çeken bir şey taktıysanız sigorta attırmış olabilir.
Merhaba kardeş, öncelikle çakmak tesisatının niye sigorta attırdığını bulup sorunu çözmenizde büyük fayda var. Aksi halde hiç hazırlıksız bir anınızda Allah korusun yangına kadar varan ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ondan sonra da sıhhatli bir şekilde çakmaklıktan navigasyonu kullanırsınız. Mürsel beyin dediği gibi yüksek amperli birşey kullandıysanız sigorta atmış olabilir.Bir elektrikçiden yardım alın içiniz rahat olsun.
çakmağı kullanırken oldu...bastım çakmağa yuvaya oturmadı bastım oturmadı...sonra oturdu ama araç çalışmadı ) elektrikçi dedi ki burayı kullanma bi daha
Burayı kullanma demek ne demek.Olur mu öyle şey.Hiç çakmak tesisatı olmayan bir araca bile yapılabilecek bişey bu. Ustanız arayıp yapmak istememiş anlaşılan.
arkadaşım, bayramın 2.günü bende çakmaklığa kompresör takmıştım sökerken başlık kırıldı içinde kaldı.penseyle çakmaklığın içini temizleyeyim dedim.çat diye bir kıvılcım attı. sigortaya bakayım dedim .sigortalar o kadar karmaşık ki bir şey anlamadım kapattım. Acil yor yardımı aradım.araba çalışıyorsa bir sorun yok sigorta atmıştır bayram sonuna kadar böyle kullan dediler.bayram sonu manavgat hyundai servisine uğradım.hiç bir şey olmaz böyle bir kaç gün kullan, parça sipariş verelim gelince değiştirelim dediler. sipariş falanda vermedim.memlekete dönünce yan sanayiden yaptırıyım diyorum.Yani araç çalışıyor şu anda ..işimi görüyor.
Arkadaşım geçmiş olsun.Teorikte doğrudur bu halde de aracınız çalışır ve kullanabilirsiniz.Fakat o anlattığınız çat sesi esnasında kablolardan biryerde erime oldu ve dışındaki izolasyonu yandıysa her an bir kasiste bir sarsıntıda yeni bir kısa devre ve yangın tehlikesiyle karşı karşıyasınız.Allah korusun.
Bir anlık kısadevre ile okadar büyük hasar oluşmaz.Sadece sigorta atmıştır bence.Sonuçta 12 volt ve DC akım. Servisede bir ton para bayılmayın.Çünkü serviste tamir olayı yoktur.Eskiparça atılır yeni parça takılır.Bu kuraldır.Gidin kaliteli bir elektrikçiye baktırın.
bugün bir oto aksesuarcı ilegörüştüm...50 liraya ayarlarız diyor...ama anladığm kadarıyla o çakmağı yenilicek...çakmak yenilendikten sonra tekrar problem olursanolck?
Olmayacak.Çünkü büyük ihtimal o sırada çakmağınızın içine bişey girdi ve siz çakmağı oturturken sıkışarak kısa devreye neden oldu.Çakmağınızın içinde artı ve eksi uçları birbirine temas sağlayacak bir yabancı madde yada ıslaklık olmadığı sürece sorun yaşamazsın merak etme.
Bendede aynı sorun var, Önceki arabaö Albea idi, navigasyon piranha, Çakmaklığa giren kısım biraz küçük gibi, zannedersem hafif eğilince şase yapıyor, albeadayken florosan lambanın flasörünü dış kısmını kesip çakmaklığa giren soketin dışına monte edip kalınlaştırmıştım, sorun hallolmuştu, Arabaöı satıp elantra aldım, bundada aynı sorun, şimdi gene bir flaşör söküp takacağım.