Era'ya en son kil + pasta(srp) + wax (FK1000) yapmıştım. Her yıkamadan sonra sonax hızlı cila ile kuruluyorum parlaklığı hala devam ediyor ama yapalı en az 7 ay oldu ömrünü çoktan tamamladı diye düşünüyorum. Araştırırken nano boya korumaların çok övüldüğünü gördüm ama uygulama nasıl yapılır, öncesinde yine kil ve pasta işlemini yapıcam ama pastadan sonra İPA diye bişeyden bahsedilmiş o nedir, nasıl uygulanır? Polisaj makinası olarak bu makina hafif ve kullanışlı denmiş ama sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum Max Extra Elektronik Polisaj 180 mm crown flex de iyimiş diyorlar bu makinenin fiyatı da iyi ama 11000 devir falan demiş yorum yaparsanız sevinirim CROWN FLEX Taşlama + Polisaj Makinası 125mm 129,40 TL Sanalpazar.com'da 3923629 İlk defa polisaj makinası kullanıcam acaba hare yapar mı arabalarımız koyu renk değil yapar derseniz hangi hare gidericiyi kullanayım? Nano koruyucular arasında Aquartz iyimiş sanırım çizilmeye karşı da koruduğu söyleniyor, Erdem boya'da yok görünüyor İstanbulda bulabileceğim yer var mıdır acaba yoksa bu ilandan sipariş verebilirim. 40 ml premium + 40 ml titanyum var reload zaten 1 sene sonra falan kullanılıyormuş. Bu kadar malzeme sadece 1 arabaya mı yeter çünkü toplamda 3 arabayız. Aquartz Premium+Titanium+Reload 80 TL Sanalpazar.com'da (kodu:9193997) Bilgilerin çoğunu forumlardan araştırdım gerçi detailing hakkındaki en büyük forum kapanmış galiba ama ilgilenen arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Yada Köksal abi bu konu hakkında bir başlık açarsa benim konu direk silinebilir
Max extra yı daha önce duymadım. Onunla karşılaştıracak olursak Performance Power (KOçtaş Malı) 3 yıl mıydı 5 yıl mıydı garantiliydi. Ve 150 Tl fiyatı vardı. Köksal abi daha önce Crown Flex önermişti. Bence fiyatıda uygun 130 Tl. Autowax'ta çalıştığım sürece patron sürekli aquartz videolarını izliyordu. Ancak uygulamaya dair bişey görmedim... Daha yeni bi ürün gibi olduğundan çok yaygın değil. Sınırlı yerlerde var. Polisaj makinasının kullanılması için kesinlikle Kapalı(En azından Gölge yapacak şekilde) bir garaj olması lazım. Çünkü makinayla geçerken boya çok ısınıyor. Güneş altındaki araca da gölgeye çekseniz bile biraz soğumasını beklemeniz gerekir. Eğer hemen başlarsanız boyayı yakmanız olağan... Benim gözlemlerim bunlar Konuyu takip ediyorum
en güzeli madde madde gidelim 1-max extra kullandım büyük pedle çalışılmıyor aşırı bayılıyor. crown flex in linkini verdiğin makine de yaramaz o taşlamadır bakma sen polisaj yazdığına. gerçek polisaj makineleri 600-3000 devir veya benzeri 1000-3000 devir gibi aralıklara sahiptir. 11000 devirlik polisaj makinesi olmaz. crownun bir üst modeli var 2 yıl kullandım tavsiye ederim. fiyatı 200 küsürlerde galiba. 2-nano konusu hakkaten derin konu, nano adı bolca kullanılıyor ama nanonun olayı kullanılan parçacıkların boyutuyla ilgili. her nano kaliteli demek yanlış olur. benim aracımda aquartz premium var mesela. çiziklere dayanaklılığı var aquartzın ama tek kat atmakla hemen zırha bürünmez araba. aynı üründen çok kat üst üste uygularsan daha bariz sonuç alırsın. hee bu kadar kat uygulamaktansa yıkamaya dikkat etmek daha kolay orası ayrı tabi. her nano katman yapmaz, çizilmeye direnç sağlamaz. aquartzı uygulamak biraz nazlı ama konuları okursan sıkıntı yaşamazsın. 3-detailturkey de server sorunu var bikaç güne tekrar açılır. 4-sanalpazarda aquartz ürünlerini satan kişi çok sevdiğim, evinde misafir olduğum bir abimdir. satıcı konusunda en ufak şüphen olmasın. gerekirse uygulama konusunda saatlerce bilgi verir üşenmeden.
2 kat aquartz premium 2 kat da aquartz titanium atsak çok abartmış olur muyuz abi, yada böyle atarsak bu 40 ml lik şişeler 1 arabada biter mi?
40 ml tek kata anca yeter, arttırırsan katman ince kalabilir. 30 kat atan var 2 kat atsan abartmış olmazsın ama dediğim gibi nanoyu kullanmaktan daha çok arabanın nasıl yıkandığı önemli. 30 kat aquartz uygulasan boya yerine nano kaplama çizilecek araba yine çizikli olacak. doğru yıkama işin başlangıç noktası.
Abi ben sonaxın truncu şampuanı ve yumuşak eldivenler var mikrofiber gibi yumuşak bi yapısı var onu kullanıyorum. Her yıkamadan sonra da sonax hızlı cila ile kuruluyorum mikrofiber bezle. Diğer arkadaşlar kendileri yıkamaz ama onlar da fırça sürdürmezler, tabi yıkamalardaki köpükler ne kadar kaliteli bilinmez
yakında bi kompresör alırsam bez bile sürmicem arabaya. uzakdoğu araçlarının boyaları yumuşak oluyor, çizilmeye daha elverişli. özen göstermek gerekiyor. kullanacağın sert bir bez bile bolca çizik için yeterli. sadece fırçayı atmakla iş bitmiyor yani
son 2 sorum olacak Nasiol zr53 uygulamaya karar verme aşamasındayım ama videodaki gibi çizilmeye karşı korur mu. Bu kadar korumasına gerek yok çizilmeye karşı biraz da olsa korur mu acaba? Bi de sanırım nanodan önce srp uygulanmıyormuş hangi pastayı uygulamalıyız. Benim arabada çizik yok sayılır ama arkadaşların arabada çizikler fazlaca, tam olarak ne tavsiye edersiniz?
zr53 ün kalın tabaka oluşturma ve çiziğe karşı koruma özelliği yoktur. kirin boyaya yapışmasını, güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar. srp kullanırsan nano boyaya arada srp olduğu için bağlanamaz. aşındırıcı özellikli bir pasta (srp dolgu ağırlıklıdır) kullanıldıktan sonra izo propil alkol(ipa) ile pastanın yağları vs temizlendikten sonra(3-4 kez fairy bulaşık deterjanı ile yıkayan da var) nano uygulanmalı.
Abi tam olarak pasta için bi isim verirsen direk onu alıyım. Bugün yarın Erdem Boya ya uğrıycam gitmişken ordan alıyım.
boyanın durumunu görmeden pasta önerisi vermek pek doğru olmaz. mümkün olan en hafif pastayla uygulama yapmalı. erdem boyada ibrahim abi yardımcı olur virtus veya meguiars serisinden 250 gr alman yeterli(2 araç çıkartır). uygulama yapacağın aracın modeli, boya durumu nasıl? uygulamayı elle mi polisaj makinesiyle mi yapacaksın?
pastayı makinayla yapıcaz Biri passat 3-4 yaşında fazla çizik yok sayılır olanlar da derin zaten, diğeri fluence 2 yaşında ama çizikleri biraz fazla, pastayla çıkar gibi duruyor (sanki önceki sahibi plastik dubaya falan sürtmüş bi tarafını), son olarak da benim era var fazla kılcal çizik yok boya durumu baya iyi, kilden sonra ince bi pastayla üzerinden geçsem yeter herhalde. Nasiol(50ml) ile aquartz(40ml) arasında kaldım aralarında 30 lira fark var değer mi diye düşünüyorum yada başka tavsiyen varsa ona da uyabilirim abi.
nasiol tek kat, aquartz 2 hatta 3 katmanlı bir set sunuyor. elimde nasiol de var, aquartz da. kendi aracıma aquartz uyguladım, direnç olarak daha iyi bana göre. vw grubu boyası sert boyadır, reno ve hyundaide iş görecek pasta vw ye hafif gelebilir. meguiars 101 al bence, megin en yeni pastalarından biri. sünger pede uyumlu ve baskıya göre aşındırıcılığı değişiyor. vw ye biraz fazla baskı yaparsın, diğerlerine orta karar. spot test yap küçük bir alanda, aldığın sonuca göre devam edersin. 101 dışında da hafif bir pasta edin derim, olabilecek harelere karşı. meg 205 veya virtus 473 iyidir hafif pasta olarak.
Nasiol ile görüştüm fiyat olarak baya makul 3 tanesine 115 tl civarı istediler ama ellerinde yok en erken pazartesi diyorlar. Neyse artık bu hafta sonu içlerini temizleyelim haftaya dışına geçeriz. Yardımların için teşekkürler Köksal abi
Çeyizi tamamladık gibi 101 yazan Meguiars 101 pasta. detailingturkey araç kokusu da Erdem boyanın hediyesi Öncesi sonrası fotoları benim arabada pek farklı olmaz ama arkadaşın Fluance'de çok farkedecek gibi