Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

muzik sistemi taklınca cıkan problem

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda bloodonblood tarafından 17 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. bloodonblood

bloodonblood Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar erama getz mdeki muzik sisteminin bi kısmını taktırmıstım subwoofer ve amfisini ama getz imdede oluyodu taktırdıktan sonra arac eskisi kadar hemen marş almıyordu aynı problem accente de basıma geldi belki cok onnemli deil ama zaman gectikce akuyu zayıflatacagını dusunuyorum aracın uzerindeki akunun kac amper oldugunu bilmiyorum ama degeri ne olursa olsun daha yuksek amperli bir aku taktıgımda bu gec marş alma problemi ortadan kalkarı mı sizce ayrıca testinide yaptım yani farları ve muzik sistemini araba calısırken actım muzigin sesini actım eger akü yetmiyorsa muzigin sesini actıgımda ve daha cok baslı muziklerde farların kısık yanıp tekrar normale donecgini solediler ama bu da normal cıktı yani farlarda herhangi bir enerji kaybı olmadı yardımlarınızı bekliyorum iyi sürüşler!!!

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ahanda 10 puanlık uzmanlık sorusu.

Tesisat çok fazla ampere ihtiyacı vardır.Bunu düşük sistemlerde değilde daha yüksek sistemlerde bassın şiddetinden bile anlamak mümkündür.Sizin akünüz tahminimce 55amperdir.Bunu 70amper civarlarına çıkarttığınızda sorun ortadan kalkacaktır ve aracınızın çalışması normale dönücektir.Ancak size bi uyarıda bulunmak istiyorum.İsterseniz aracınıza 100amper akü koyun naparsanız yapın tesisatınız araç çalışmıyorken çok fazla kullanmayın.Sonuçta akünüz nekadar kaliteli olursa olsn belli bi amper çekildiği için zamana karşı daha çbk yenilecektir.Şuan sisteminizi bilmiyorum ama güçlü bi sistemse akü+kapasitör ama normal abartılmıycak bi sistemse sadece aküyle işi götürebilirsiniz.Farlar ve iç aydınlatmayla ilgili olan sorunda aküden kaynaklanıyor.

3. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-araca marş basmadan önce her zaman elektrik aksamında çalışan ne varsa kapat
    2-akünün amperi yeterli gelmeyecek kadar fazla elektrik alan bi sistem kurmamışsındır inş.(profosyonel işi değildir inş yani) Yada ses sisteminden başka extra bişeler varsa bu normaldir.
    3-akünün ömrü bitmiş olabilir
    4- ikincidede söylediğim gibi fazla elektirk harcayan aksesuarların varsa akünü değiştirmen gerekir.Ben aracıma 72 amperlik akü taktım bu sorundan kurtuldum
    5-tesisatının bağlantılarını tekrardan kontrol ettir

4. bloodonblood

bloodonblood Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok tesisat ta kapasitor filan yok direkt aküden aliyo enerjiyi de zati baglattıgım ve parcaları aldıgm yerde natilus carfour arkasındaki acustica bu konuda bayag deneyimliler boylede idare edersin ama istersen kapasitor veya akunun amperini yukselterek bu problemi cozebiliriz dediler 72 amp bi akunu fiyatı nerdir acep ve hangi marka bu amp akuler uretir...

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    birçok aküden bu amperleri bulabilirsin.benim sana önericeğim 2 marka var.Çok kaliteli ama diğer markalara göre biraz tuzlu aküler.

1-bosch
    2-varta

6. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mutludan şaşma derim bende ama cephun kardeşimizinde önerdiği bosch marka aküde iyidir

7. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim arabada marşı biraz geç alıyo galiba hyundaiye özgü bişey bu çünkü bi bu aracımda denk geldim diğer kullandığım aranbalara göre biraz daha geç marş alıyor tesisat yokkende aynıydı şimdide aynı

8. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    benim araçtaki orjinal akü 45 amp. di araçta amfi ve woofer var yarım saat müzik dinledim marş basmadı ve aracı itmek zorunda kaldım.sonra da 60 amp lik bosch marka akü aldım sorun kalmadı.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    +1

10. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bence ilk önce akünü bir elektiriktiçeye ölçtür bakalım şarz tutması nasıl iyimi ona göre akü tercihi yaparsın 70 amp'lik bir akü bu ses sistemini rahatça kaldırır ama uzun süre araba çalıştırmadan'da dinlersen 70 amp'lik aküyüde boşaltırsın ve bunu sıkta yaparsan yeni aküyüde yersin birde araba geç alıyor diyorsun ilk neden hemen insanın aklına akü geliyor ama bu arabanın bujileri bitmiş veya marş kömürler'de aynı şekildebitmiş olabilir araban dizelse kızdırma bujilerne baktır malum kış aylarına giriyoruz havalar soguk oluyor özellikle sabahları buda arabaların geç çalışmasına birnedendir tabi elektirik aksamına ve aküne güveniyorsan sorun degil.son ses devam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    2009 model araba marş kömürü falan sağlamdır yaa.sorunu aküyle amperi düşük ,anfide bol elektrik çekiyor sonuçtada boşaltıyor aküyü.

12. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sanırım araç modeli 2008 herşey olabilir.

13. Strongiron

Strongiron Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2004 model lada samaram var Hyundai i30 style aldım şimdi kesinlikle arabanın ses sistemiyle oynamıcam ses sistemini kısaca size anltıym
    Sony xplod yumurta hoperlorler arkada ve öndede gene sony ön hoperlorler 2 adet sierra tweetr önve arka 4 tane
    38 cm xplod woofer özel kabin ve mdf tabi
    ve 2 adet birtanesi cadence
    digeri Sierra Woofer anfisi
    olmak uzere bole bir sistemim var aşırı derecede memnunum ve son ses açamıyorum

GELELIM SORUNLARA

arabanın her yerini açıp çıkartıyorsun
    ve zamanla bu bolgelerde açılmalar oluyor yani arabanın her yerinden tıngır tungur sesler gelmeye başlıyor tabi bu lada ön tarafında radyo takma yeri var bide yani kızaklı

çok konuşmadan yeni tip arabalara geçiyorum arabanın on radyo kısmı yuvarlak lcd li fln bu sistemi bozmak kesinlikle bana çok gereksiz geliyor arabanın orjinalligi fln mahfolur

14. bloodonblood

bloodonblood Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada benim aku 55 ampermis bi tek o gec calistirmayı sabah hava soguksa ve bi kac gun calistirmassam yaptıgını gordum onun dısında hemen marş alıyo ama yinede teşekkurler diger bu sorunu yasayanlarada bi yardımı olmustur iyi sürüşler!!!

Bu Sayfayı Paylaş