merhaba arkadaşlar, Cuma günü motosikletimi muayeneye götürmüştüm orada bir tane murat 124 gördüm aracın bakımlı olması dikkatimi çekti incelerken birde baktım dört teker disk firen şaşırdım.71 model parlement mavisi avrupası vardı bende 1999-2001 yıllarında hatırladım kadarıyla dört teker disk değildi. Araç sahibine sordum dediki murat124 lerin hepsi dört teker disk olarak üretilmiştir dedi.yanda başka birisi de aynı şeyi söyledi. Dönüş yolunda başladım bende murat124 dikizlemeye baktığım dört disk çıktı. Siz değerli arkadaşlarında bilgisini almak istiyorum gerçekten 4 disk olarakmı üretilmiştir 124 ler . Serdar.
2-3 seneye kadar Türkiyedeki fiatların hiçbir modelinde 4 teker disk fren yoktu (coupeden emin değilim) Şimdi bile olduğunu sanmıyorum, zamanında yanlışlıkla yapmışlar demekki
Disk fren olmasa, servosuz düz fren sistemli araç durur ya.. Önceki araçlarda Servo fren sistemi yoktu. Yüksek hızda aracın frenine bastığında 12 ler, anadollar, hacı muratlar, sadece hızı kesilirdi. WH sistem sonra eklendi. Dolayıs ile 4 Disk olması gayet tilkice yapılmış bir maliyet hesabı görünmekte
Hocam halen bir çok aracında arka frenlerinde disk yok kampana var... Üstelik kampana frenin daha etkili olduğunu da savunuyorlar
Tipo 2.0, Tempre 2.0 ve SXA 1.6 olanında, Coupe'sinde 4 disk fren mevcuttur. Bende ilk gördüğümde 124 arka disk frenli olanları şaşırmıştım...
Tamam işte eski modellerinde bu uygulama varken yakın zamanda çıkarmış olduğu GP,Evo,Yeni Punto vb araçlarında yok... Ancak turbo benzinli tjetlerine koyuyor... Hatta tavan tutamaçlarını dahi koymuyor... arka camlar zaten manuel 48000TL lik araçlarda
Linea 1.6 dizellerinde arkalar disk hatta donanım lüks olduğunda 16 inc alışımlı jantta mevcut. Tavan tutamaçları vs koymaması için tatlı su kurnazlığından. Kaar oranı yüksek olması için. Zamanında Symbol dizellerde devir saati dahi yoktu, Albea, Palio modellerinde teyp dahi yoktu. Böyle şeylerin lafını biz şahsi kullanıcılar gündeme getiriyoruz çoğu kişi bunlardan dahi bey haber.
Hocam bak kendin söylüyorsun Linea 1.6 dizel peki 1.3 ler ? Yani anca full paketlisini alırsan disk var... Tutamaç mevzusu zaten komedi fiesta tianium x paketlisinde dahi yoktu Albea ve paliolarda ABS+Klima+2.hava yastığı ile radyo CD mp3 çalar hep opsiyon paketle satılıyordu... Bunları almak isteyenler için güzel bir fatura çıkıyordu... Hyundai bu konuda bazı donanımları standart hale getirdi... Uzun zamandır ABS+Klima+Çift hava yastığını her aracın baz modeline koyuyor... Herşey iyi güzel ama pahada küçük olan şeyler çoğu kullanıcıya avantaj sağlıyor... Hyundai tercih etmemdeki sebeplerden birisi de bunlar... Mesela Corsa almaya gittim... Kadına dedim ki aracı alınca park sensörünü hediye edersiniz değil mi diye sordum... 250 TL karşılığında tabikide hediye ederim dedi... Bende size hayırlı işler dedim çıktım gittim... Evo almaya gitmiştim bir ara tavsiye edilen satış rakamı 44000 anahtar teslim 38000 TL bayii ile pazarlıpa başladım... Adam 44000 TL den fiyat açtı... 38500 e indi ) mylife versiyonu için... Dedim ki web sayfanızda dahi anahtar teslim 38000 TL yazıyor sen bana 38500 fiyat biçiyorsun dedim... hayırlı işler dedim çıktım ) Yaris almaya gittim kadın hiç satıcı bile olmadı ) Sonra dedi ki yeni modelimiz çıkacak onu bekleyin dedi... Bende hay hay dedim telefon numaramı aldı beni aramak için... 2 sene geçti halen aramadı En güler yüzle karşılayan ve halk dilinden sohbet edebildiğim Hyundai bayiisi oldu... :RpS_love:
Nerde görüyorsun...Şu anda mevcut üretimdeki fiat araçların %90 ı kampana çıkışlı... tjet motoru alırsan yada brava alırsan disk fren sahibi oluyorsun... diğerlerinin tamamı kampana fren...