İyi günler,hayırlı ramazanlar arkadaşlar Güncel bir sorum olacaktı .Aracıma 7" multimedya teyp taktım aracımın 2005 admira resim ekledim acaba gerek muayenede gerekse polis çevirmesin bir sorun yaşarmıyım şimdiden teşekkürler
Hocam net bir şey yok , bir ara cam filminde olduğu gibi , multimedya konusunda varsa bir karar esnetirler diye düşünüyorum. Günümüzde multimedyasız araç kalmadı neredeyse , buna komple yasak demek zor. Benim i20 de İNNOVA 9” ekran var , ses sistemine baktıkları ve cezai müeyyide için kolonları toplatacaklar kesin gibi görünüyor .
Ekran konusunda katılıyorum abi. Hatta ses sistemleri konusunda da esneme olacaktır zamanla. Çünkü orjinal ses sistemi ile alınan birçok araç modeli var. Ayrıca kapı içindeki hoparlörleri değişmiş, açıkta bulunmayan mini amfiye takılmış araçlar olacaktır. Kanun çıktı ve herhangi bir bilgilendirme yapılmadan, araçların kanuna uyumlu hale gelmesi için süre tanınmadan çıkar çıkmaz uygulamalar başladı. Birçok dava açılıp kesilen cezalar iptal edilirse oluşacak zarar nasıl ödenecek acaba. Keşke yayınlandıktan sonraki bir tarihte yürürlüğe girmek üzere süre tanınsaydı ve bu sürede gerek sürücülere gerekse de uygulayıcılara yeterli bilgilendirme yapılsaydı.
Aynen oldukça açıklayıcı , örneğin Tesla ekranlar , Toyota Corolladaki gibi sürücünün üst önününde bir bariyer gibi duran sabit ekranlar yasak olabilir diyeceğim ama bu uygulama aracın fabrikasyon montajı olduğundan ne yapacaklar ? Göğüsün alt ortasında olan gömülü ekranların engel teşkil etmeyeceği bir gerçek.
Benim Tucson multimedya ekranı yukarıda duruyor mesela. Çirkin gözükse bile sanırım olabildiğince gözün yoldan ayrılmaması için böyle konumlandırma yapmışlar.
Multimedyalar yasaklansın, navigasyon için cama vantuzla cep telefonu yapıştırıp gezelim, çok daha güvenli olur!
Para cezası yuksek olunca nasıl millete ateş düştü böyle, güzellikle anlatsalar böyle yola gelmezdi kimse
Sırf para cezası değil ki hocam, yüksek sesle geziyorlar diye benim de zevkimi elimden alıyorlar, öte yandan amfili, 12 hoparlörlü fabrika çıkışlı pahalı otomobiller ortalıkta dolaşıyor. Dünyanın her yerinde kurallara göre satılıp takılan şeyleri, denetim yapmak yerine komple yasakla çözmeye çalışıyorlar. Bu işlere bilirkişi gerekir, kimin multimedyası görüşü engelliyor, kimin müzik sistemi kurallara uygun değil kim karar verecek? Hoparlör, amfi bulundurmak yasak ne demek? Başka bir ülkede böyle bir kanun kabul görür mü? Evdeki hoparlörleri komşu rahatsız olmasın diye toplasınlar o zaman. İnsanlar araç kullanırken cep telefonu kullanıyor diye, araçta cep telefonu bulundurmak yasak olsun o zaman. Yüksek sesle gezene yazsınlar yüksek cezayı, hiç itiraz etmez aksine desteklerim ama yasakla olmaz bu işler. Her türlü düşüncesizce yapılan bir kanun gibi geliyor bana.