Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Muayneye gircekler dikkat !

'Sohbet' forumunda Tilki52 tarafından 16 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. Tilki52

Tilki52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Herkese hayırlı günler bugün aracı muayneye götürdüm far ayarlarını yaptırdıgım halde farlardan 3tane hafif kusur yedi cam filminden hafif kusur yedi [bunu zaten bekliyordum] ve yangın tüpünün tarihi geçmis o yüzden hafif kusur yedi . Mesele bu hafif kusurlar degil mesele hiç beklemediğim birsey den agır kusur verilmesi aracın sistemde sınıfı gözükmüyormus teknisyen baktıgında sistemde sınıfını M1 olarak görmeliymis ee abi dedim heryerde otomobil olduğu yazıyor iste ruhsatta vs. daha ne sınıfı var bunun dedim yapcagım birsey yok dedi istanbuldaki randevu yerleri hep dolu oldugu icin çorludan randevu almısdım simdi birdaha trafige gidip sistemi düzelttrip corluya gitmem gerekicek yani anlıycagınız o gün aracı sisteme giren devlet personelinin yapmadıgı yada yapmayı unuttugu isten ötürü tekrar çorluya muayneye gitmem gerekecek. Muayneden sonra trafik subeye gittim ordaki memur biz bakmıyoruz dedi tescile gitcen orasıda kapalı resmi tatil oldugu icin dedi ama ver plakanı bakiym bir sisteme dedi baktık hakkaten yazmıyor memur kendi arabasının plakasını girdi 89model araç onda M1 yazıyor sistemde yani tamamen talihsizlik diye nitelendiriyorum.

aracta cıkan kusurlar

1- Tescil kaydında araç sınıfı yazmıyor , belirtilmemis ----- Agır kusur
    2- Yangın söndürme tüpü kontrol süresi geçmiş ----- Hafif kusur
    3- Camlar: sonradan film yapıştırılmıs ----- Hafif kusur
    4- Kısa hüzmeli far: ayarı düşük ----- Hafif kusur
    5- Kısa hüzmeli far: yönü hatalı ----- Hafif kusur
    6- Sis farı: fonksiyonunu yerine getirmiyor ---- Hafif kusur

şimdi aracın sistemde sınıfının yazmaması benim hatam degil, trafige cıkmamı engelliycek birseyde degil diye dusunuyorum bence olması gereken bana diyceklerdeki aracın sınıfı yazmıyor arkadasım al bu muayne raporun muayneden gectin ancak birdahaki muayneye sınıfını sisteme işlette gel veya arkadasım trafikden yeni ruhsat sayfası alırken sistemede sınıfı islet denilebilirdi.Anlıycagınız muayneye gitmeden sistemde aracınızın sınıfı yazılımı emin olun derim çünkü sırada arkamda olan araçlara falan baktım cogunda aynı kusur cıktı. sonuçta benden önceki sahibi bu aracı bu sekilde muayneden gecirmis ancak dediklerine göre yeni uygulamaymıs bu.

bu arada sormak istedigim bir soru var muayne tekrarına sadece bu kusurlardanmı girerim tekrar emniyet kemeri lastik kontrolu vs. olurmu yada sadece agır kusurumu tekrar kontrol ederler. üşenmeden buraya kadar okudugunuz icin tesekkürler.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,357
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ağır kusurun giderildiğini ispat edeceksin mesele bitti yeni muayene sonuç belgesi verir pulunu yapıştırır çıkarırlar.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Tilki52 bunu beğendi.
  3. Tilki52

Tilki52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre
    Araç Modeli:
    ozaman dediğinize göre sisteme isletcem sınıfını aracı iceriye sokmama bile gerek yok verdikleri raporu vericem diycemki abi agır kusuru buydu al plakayı gir bak sisteme oda bakıcak pulu yapıstırcak öyleyse iyi çok sükür tekrar hafif kusurlara falan bakcaklar sandım tesekkurler cevabınız icin

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. KartalMania

KartalMania Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    Erman Sey
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    bende bir sayı yüzünden bundan önceki arabamı devrederken baya uğraşmıştım hatta alıcı neredeyse vazgeçiyordu. Geçmiş olsun sinir bozucu şeyler

Tilki52 bunu beğendi.
  5. 35Ugur35

35Ugur35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Uğur Ak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Eski bir vize çalışanı olarak şunu söyleyebilirim, Bu araç sınıfları şart yeni bir düzenleme sayılabilir. Muayne tekrarını gidince aracı yine kanala alrlar fakat detaylı kontrol olmaz ağır kusurun giderilip giderilmediği bakılır. 1 ay içerisinde gitmeniz gerek 1 ücretsiz hakkınız vardır.

Tilki52 bunu beğendi.
  6. Tilki52

Tilki52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre
    Araç Modeli:
    öncelikle cevcabınız için tesekkur ederim zaten artık ögrendim sart oldugunu ancak randevu alırken sitede randevudan önce bilinmesi gereken yere ilkyardım cantanızı unutmayın icinde sunlar olsun egzoz emisyon pulunu unutmayın falan diye maddeler konmus bu sartla ilgili hic bir madde yoktu enteresan kısımda bu zaten aracda cıkıcak kusura eyvallah derim cunku zaten arac trafik icin güvenlimi degilmi o kontrol ediliyor benim sorumlulugumda bende aklıma gelen herseyini kontrol ettim eksiklikleri giderdim ancak benim bilgimde olmayan aklımın ucundan gecmeyen birseyin uyarı olarak hicbir yerde yazmaması [ki bu kadar insan magdurken, benden sonra bir kaç kisidede aynı durum oldu] benim icin sıkıntı oldu. he diyceksiniz neden aklınızın ucunda olmasın önemli birsey söyle söylim eski sahibi muayneye göturdugunde hicbir sorunla karsılasmamıs sonradan böyle birsey yururluge girmis tam tarihini bilmiyorum belki 1-2 yıldan fazladır bu sebepden diyorumki okadar ilkyardım cantası getirin derken altta bir madde ekliyerek yeni duzenlemeyle aracların sınıfını sistemde kontrol ediyoruz bir cok aracın kayıtlı olmadıgını belirtmek isteriz vs. dense onuda hallederdik belkide vardır sitede ancak kimbilir sitenin neresinde ama yapcak birsey yok tabi hayırlısı böyleymis ben sadece bundan sonra muayneye gidecekler icin belki bir fikir olur diye konuyu actım.. cevabınız icin tesekkur ederim.

7. 35Ugur35

35Ugur35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Uğur Ak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bunu uyaramazlar diye biliyorum, netice bütün araçlarda yaşanmıyor bu sıkıntı kaldı ki (yanlış bilgi vermeyim) Tescil muayne raporunu isityor diye hatırlıyorum.

8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,116
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Nelerin ağır kusur olduğu yazan bir tablo var. Onu indirip kontrol etmekte fayda var

9. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ruhsat değişecekse ek masraf. Bizim arabanında ruhsata bordo rengi kızıl kahve yazdıkları için değiştirmek zorunda kalmıştım. 250tl ek masraf çıkmıştı. Memur efendilerin hatasının bedelini biz ödüyoruz

sent from my Lumia

10. Tilki52

Tilki52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre
    Araç Modeli:
    bilmiyordum tesekkurler kime sorsak hangi tamirciye girsek rahat gecer muayneden dedi ona aldandık belki biraz kapsamlı arastırma yapsam denk gelicekdim demekki neyse basımızdan böyle bir hadise geçti belki muayneye girceklere bir bilgi olur tesekkurler cevaplarınız icin.

11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,116
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bilgilendirme için teşekkürler

12. Cilo