arkadaşlar bugün aracımı muayeneye götürdüm.bir çok kişi belki biliyordur ama bilmeyenler için (benim gibi) fikir olabilir.zar zor geçtik sanırım.çünkü 6 adet hafif kusur ; 5 er puan düşülse 70 puanla tahminim zar zor geçtik. hafif kusurlar 1.yangın tüpü sürücünün ulaşabileceği yerden uzakta ( set halinde bagajda duruyordu.sağ koltuk altında olacakmış) 2.cam filmi sonradan yapılmış 3.sağ far uzun hüzme yetersiz seviyede 4.sol sis farı hüzme yetersiz seviyede(sağ sis lambasının ampulünü değiştirmiştim. sol orjinalden duruyor) 5.şanzuman yağ kaçağı var. (nasıl bir kaçaksa yağı full seviyede) 6.motor şasi numarası okunmuyor belki arkadaşlara faydası olur diye yazıyorum.kusur bulmak istedikten sonra arabaya binmekte kusur herhalde....
Geçmiş olsun, hafif kusurlu olarak geçmişsiniz, sorun yok. 1. çıktaki durumla ben hiç karşılaşmadım ki kendimin arkadaşımın vb dostlarımında arabasını götürdüm hiç öyle sorun olmadı. Bazen bakılsın diye ön yolcu ayak kısmına çantasıyla bıraktım bazen arka tarafta bazende bagajda. 6. şıktaki durum ise tam bir fiyasko, bir önceki arabamı götürdüm motor şasi vs okunmuyor yazıldı aynı arabayı 2 yıl sonra götürdüm okudular. Cumartesi bende muayeneye gidicem bakalım bende ne bulucaklar.
Hadi geçmiş olsun. Bende geçen hafta girdim muayeneye 1- Cam filmi (Hafif kusur) 2- Motor şase numarası okunmuyor(Hafif kusur) Benimde yangın tüpü ( set halinde bagajda duruyordu)baktı geçti bişey yazmadı
Şu Motor No İşini Anlayamıyorum . Belki Oraya Ayda 1000 Lerce Accent Geliyor , Halamı Motor Nosunu Okuyamıyolar. Yada Biraz Zorlanmak İşlerinemi Gelmiyor.
öncelikle geçmiş olsun abi. bende ilk yardım çantası eksik yazmışlar hafif kusur olarak ama çantaya bakmadı bile adam bariz sallıyorlar!
geçmiş olsun siz biraz kıl bir elemana denk gelmişsiniz sanırım 1.haklı aslında ama bende de bagajda bişey demediler 2.haklı 3.far ayarı kusursuz geçen görmedim ben. benim fabrikasyon ayarlı yinede hatalıydı 4.haklı 5.olabilir belki hafif contalardan terleme yapmıştır yanlışlıkla suyu çamuru görüp de yazmış da olabilirler beklenir 6.zorlarına geliyor aslında isteseler okuyabilirler benimde okumadılar ama kusur da yazmadılar
motor no sunu okumak için kendilerini sıkmıyorlar, ben far ayarı yaptırıp gittim bu sefer de sis farları ayarsız dediler (nasıl oluyorsa), yangın tüpü bagajda idi bir şey demediler....
valla bana yangın tüpü olayı acayip koydu.yani bir 5 puan daha birşeyden kırsa gecemeyecektik. aynı araçla 2 defa muayeneye girdim motor şasi numarasını okuyamadılar.muayeneye gitmeden far ayarı yaptırırken 2011 mode era geldi.onunkinide bizim elektrikçi ustaları okuyamamıştı.sanırım bizim araçların şasi numarası görünmeyen biryerde.cam filmi zaten biliniyor ama bugün şu şanzumandan kaçırma olayına bakmak için ustama gittim.aracı lifte de kaldırdık bizzat bende yanlarındaydım, baktılar kaçak maçak yok.hava yağmurluydu sanırım ondan diyoruz. geçmiş olsun dilekleriniz için herkese teşekkürler.
Bende bugün arabamı muayeneye götürdüm. İstasyon denetimcileri gelmiş sanırım, şans bana güldü arabam muayeneden geçmesine rağmen tekrar test ettiler. Baktım şef arabanın sunroof'unu açtı içinde müzikte son ses kısamıyorlarda Sagopa ve Ajda Pekkan şarkıları gümmm gümm. Kendisindede 1.4 Getz varmış birkaç soru sordu ufak sohbetten sonra arabamı teslim aldım. Farlarda park ampulleri ledliydi yönetmeliğe aykırı demişler, cam filmi ve söndürme tüpünün kontrol tarihi geçmiş diye ibare vardı hepsi bu. Muayenede frenlerimde sorun çıkmamasına rağmen sorun olduğunu bildiğim için muayeneden sonra gidip ön diskleri ve balatalarımı değiştirdim... İstasyondan ilk yardım çantasını ön koltuk kısmına koyup açılmasını + arka emniyet kemerlerinin takılı olması için anons ediliyordu, demekki istasyondan istasyona bu tür şeyler farklılık göstermekte.
bende muayeneye girmeden 10dk önce arka kemerleri takayım dedim ama takamadım tokanın içine bişey ler dolmuş yusuf yusuf ederekten hemen tornavidayla idareten temizleyip kemeri taktım. Ama gene muayeneden geçemedim:RpS_razz:
stop lambası patlakmış, hem park hem stop aynı ampulde park olarak yanıyor ama stop patlamış farketmedik tekrar yaptık