Bugün hadımköy muayene istasyonunda araç muayenesinden geçemedim. Sebep ise getz bagaj üstündeki 3. fren lambasının yanmaması ağır kusurlu sayıldı. Anında söktüm baktım ampul patlamış aldım değiştirdim istasyondayken bu sefer de randevu almadan bakmıyorlarmış. Ampulu taktım ama farları açınca yanmıyor sadece frene basınca yanıyor doğru mu? Yoksa farları açınca stoplar gibi yanması mı gerekiyor? Bir diğer sorumda muayene tekrarında sadece ağır kusurlu olanlara mı bakılır yoksa araç tekrardan komple muayene mi edilir? Korkum şu ki örnek 1 nolu istasyondaki görevlinin göremediği kusuru 2 nolu istasyondaki görevli görüpte başka sebepten bırakmasın diye.
Sadece frene basınca yanar, tekrar randevu alın, gitmeden önce detaylıca bir kontorl ettirin ki en başta yapmalıydınız.
Bu duruma müslümana gavur eziyeti denir , yazın bimere olu mu böyle şey , hem de sonradan bulduğu kusur senin elindeki ağır kusur tablosunda yazmıyorsa aleyhine bir şey yapamazlar , hani kurumlar vatandaşın işi en süratli şekilde yapılacaktı , takmışsınız ampulü işin normali vermeliydiler geçer evrağını.
Valla ampul 10 lira 5 dakikada hallettim işte illa randevu istediler yarın sabah tekrar gidicem randevu aldım. Merak ettiğim oydu bendeki evrakta birkaç tane hafif kusur birde ağır kusur olarak bu yazıyordu. İşte yangın tüpünün süresi geçmiş far ayarları yüksek lastikte çatlak varmış bir de ilkyardım çantasında eksik malzeme varmış bunlar hafif kusur. Başka birşey çıkartmalarından korkuyorum çünkü bir hakkım varmış tekrar muayene için. Görevli farı yaptır gel dedi sadece ama yarın başka bir görevli başka birşey bulmasın diye dedim sadece kusurlarına mı bakıyorlar sadece yoksa tekrardan komple muayene mi ediyorlar.
endise etmeyin sadece kalmaniza neden olan kusur kontrol ediliyor ikinci sefer....komple muayne olmuyor....ve o lamba frene basinca yaniyor
muayeneden kalırsanız tekrar aynı istasyona gitmek zorundasınız aksi taktirde farklı bir muayene istasyonunda tekrar muayenesine ücret alırlar, muayeneden bırakan aynı istasyon muayene tekrarı ücreti almaz. eğer muayene tekrarından da kalırsanız bu sefer ücretsiz muayene tekrarının tekrarı olmaz hakkınız yanar ve muayene için 200 lira daha isterler (dipnot: sizz izstiyorr duj, o zaman verecek 200 lira daha ) sadece ampül ile yetinmeyin iyice kontrol edin gitmeden. eğer muayeneden kalırsanız mesela ben sadece amortisör takozundan kalmıştım ve muayene tekrarında muayenden kalan araçlara ayrılmış tek bir özel muayene kanalı var mesela 3 numaralı kanaldır, sizin aracı ve tüm muayeneden kalan araçları o kanalda muayene ederler ve bu kalan araçlara özel ayrılmış muayene kanalında genellikle sadece muayeneden kalınan yere bakarlar yani benim sadece amortisöre baktılar ama çok bariz belli bir problem olursa muayene tekrarından bırakabilirler, nitekim demek istediğim sadece üçüncü stop lambasına bakacaklardır ama motor çalışmaz fren tutmaz o zaman kalırsınız ama muayene tekrarında muayeneden kalınan yer dışındaki kısımları çok fazla incelemezler hatta hiç bakmazlar bile. bizim araç muayene işleri bu ülkede aynı eski osmanlı kadılarının fıkraları gibidir. (Kim bir gayrımüslimin iki gözünü çıkara müslümanın bir gözü çıkarılaaa) muayene istasyonundan her bir yeri çalışarak çıkan otomobil ertesi gün hiçbir lambası çalışmasa ne bir trafik polisi durdurur nede görenler birşey der hatta iki sene öyle binilir o arabaya . Hadi birtek üçüncü stop lambası yanmıyor diyelim öbür iki tanesi zaten çalışıyor?? hafif kusur tablosuna al bunu değil mi? böyle saçmalıklar işte. Sanki üçüncü stop lambası yanmasa fren tutmayacak. Adamlar bu üçüncü stop lambasını frene basıldığı zaman arkadan bakıldığında daha çok dikkat çeksin diye tasarlamış etmiş ama sen gidip üçüncü stop lambası olmayan tofaş doğan a flaşörlü çakarlı üçüncü stop lambası taksan bu da geçmiyordur muayeneden halbuki tofaş ı bu şekilde daha bir muayeneden geçebilecek hale getirmiştik oysa bu hususlarda hep mantıksız şeyler var. ESP ABS gibi sistemleri kontrol edebilecek ne güçleri var nede imkanları var bu da tam bir basiretsizliktir tüvtürk adına.
Aynı durumun benzeri benim başıma gelmişti. Muayeneye gittim, parayı yatırıp sırayı alıp beklemeye başladım çağırmalarını. Dedim şu lambaları bir kontrol edeyim hemen. İyi ki de kontrol etmişim; sol arka park ampulunun duyu kırıkmış ve temassızlık yapıp yanmıyormuş. Hemen stopu söküp sıkıştırdım ampulu duya, kontrol etmemiş olsaydım bırakıyorlardı..
Ampulü alıp 20dk sonra hemen aynı yere gidip telafi randevusu mu ne ismi veriyorlar girince neden kaldıysan ona bakılıyor SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu sabah tekrar muayenesine girdim sadece ağır kusuru olan yeri kontrol ettiler geçtim çok şükür. Muayeneden kalanlar için farklı istasyonları var sadece oradan alıyorlar çıkarken son kez far ayarlarına baktılar hepsi bu kadar. Delinmiş veya vidalı plakanın ağır kusur olduğunu yeni öğrenenler vardı istasyonda. Egzos emisyon ölçümünü mümkünse dışarıda bir yerde yaptırın çünkü tüvtürk bayağı zorluyor bu konuda önümdeki benzinli araç daha kafadan kaldı. 55 liraya ölçüyorlar dışarıda yaptırırsanız gittiğiniz yer bir şekilde hallediyor. Tercih meselesi
Evet arkadaşın dediğine katılıyorum egsoz muanesini dışarıda yaptirin ben sanayide yaptirmistim 1 gaz verdim pulu aldım devam ettim. Tuvturk de inceliyorlar ve 2 yerde sıra beklemiş oluyorsunuz . En iyisı dışarıda yaptirmak
aynı lambadan 2016 aralıkta gecıp mayıs 2017de baska aracla kaldım sonra gıderken randevu alıp aynı sehırde baska yere ucretsız gıttım. hemen aldılar saat beklemeden sadece lambaya baktı gecırdı baska bırsey bakmıyor ama yag damlatma vb durumlarda komple sokuyorlar dıye duymustum.