arkadaşlar bugün duyduğum kadarıyla, büyük lpg tüpleri ve ve stepneye takılan LPG tüpleri muayeneden geçmiyormuş. Düzenleyen : erhanbaba62
Arkadaşlar bu yazıyı okuyunca hemen TUVTURK'TE ÇALIŞAN dostumu aradım.Bana verdiği cevap;"Tamamen şehir efsanesi, böyle şeyleri kim,neresinden uyduruyor,allah bilir 10 dakika sonrs bu söylediğine kaendisi bile gülmüştür"şeklinde oldu bilgilerinize
arkadaşlar ben yeni era1.4 team abs+lpg aldım ve işlemleri yapılırken muyaneden de geçti.Öyle birşey olsa muayebeden geçmezdi ve altına imza atmazladı.Bana saçma geldi.
Bir de buraya bakın hangisine inanacağız? http://forum.divxplanet.com/index.p...pid=1062438520&st=45&#entry1062438520
burada stepneye tüp taktıranların araçları muayeneden geçmez mi diyor? tamamını anlayarak okudugundan şüphe ettim,,, stepnenin sabit olmaması yüzünden hafif kusurlu bulunur diyor. bu işi de çözmek çok kolay. hiç birşey yapamazsanız iple bağlayın , stepnenin ortasından geçen vidalı bir mille her tarafa sabitleyebilrsiniz. hem hafif kusurlu araçların da muayeneden geçtiğini söylemiş burada vatandaş.
"Tam tersine simit depolar geçiyor stepne yanında götürürsen"diyor. Sadece stepne sabit olmadığından ona hafif kusur yazarlar diyor. Ben hangisine derken bu konuyu açan arkadaşa mı "yani muayeneden geçmiyormuş" diyenlere mi yoksa benim attığım bağlantıda "simit depo geçer" diyen arkadaşa mı inanalım demek istedim. Ayrıca benim de getzim var ve simit depolu lpg düşünüyorum, muayeneden geçsin isterim, "-mış, -miş" le biten cümlelere de sinir olurum. Araba pazarındaki adam nerden bilir muayenede ne geçer ne geçmez. Onlar sadece işine geleni söyler. Düzenleyen : koyay
koyay arkadaşım senin ilk mesajının bir öncekine cevap olarak yazıldığını düşündüm, aşağıya doğru sırayla okuyunca öyle anlaşılıyor, (yanlış anlaşıldıysam pardon) bazen böyle şehir efsaneleri alır başını yürür.
Kusura bakacak birşey yok arkadaşım, bu arada başka bir yerde simit deponun tek zararının arkadan çarpmalarda kaporta sıkışmasından dolayı sıkışıp bomba gibi patlaması olduğunu okudum. Acaba bunların emniyet valfi vs. gibi bir sistemi yok mu?
her türlü emniyeti var .eski sistem değil artıl lpgler.Özellikle sırakı sistemlere her türlü güvenebilirsiniz
simit depoların kazada sıkşarak patlaması da yanlış bilgi maalesef, yani aracın bütüm aportayı şasiyi ezecek de simit depoya gelecek bir muvvetten bahsediyoruz. ayrıca bu simit tank tasarımı geometrik olarak çok güçlüdür. gerekli testlerden de geçmiştir.
benim bildiğim kadar ile simit tüpün dez avantajı stepne yerini işgal etmesi,bir dönem bundan 3-4 sene önce yasak dediler ama şuantakmaya ve taktırmaya devam ediliyor
2 ay önce 2005 Admira aracıma Atiker Simit Lpg taktırdırdım. Hemen akabinde diğer işlemler ve Sorunsuz Muayene! Tek kelimeyle simit depo yasak değil! Saygılar.