aracı geçen yaz aldım ve muayene hakkında açıkçası hiçbi bilgim yok ruhsata baktım ve 10 gün geçmiş. muayeneye gitmeden önce evrak olarak hazırlamam gereken neler var ayrıca egzoz emisyon pulunu muayeneye gitmeden öncemi almam gerekli? bu işlem muayene sırasında yapılmıyormu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Bildiğim kadarıyla eksoz ölçümünü muayene sırasında yaptırabiliyorsun,istersen gitmeden öncede eksoz istasyonlarındada yaptırabilirsin,evrak olarak ruhsat ve kimliğin gerekli,aracın borcu olmamalı,randevu almanı tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Daha yeni muayene yaptırdım. Egzos emisyon pulu olmayan araçlar ağır kusurlu olarak muayeneden geçemiyorlar. Muayeneye girmeden önce mutlaka yaptırın. 25 tl ücreti var. 138 lira artı 6.5tl geçikme ücretiyle birlikte ödeme yapacaksınız. Eğer randevu almadıysanız, https://reservation.tuvturk.com.tr/Web.UI/DisplayContent.aspx buradan randevunuzu alın. 3 kez randevu tarihi değiştirme hakkınız var. 4 yaparsanız o yıl içersinde muayeneye girme hakkınız olmuyor. Kolay gelsin.
Egzoz muayenesini TUV'de yaptirmanizi tavsiye etmem. Ayrica aracta LPG varsa sizdirmazlik testini de muayene oncesi yaptirmaniz gerekecektir. TUV'un sitesinde muayene oncesi on kontrolle alakali bilgiler de mevcuttur.
egzoz muaynesini dışarda da yaptırabilirsin tüv de de yaptırabilirsin.. egzoz muaynesi de yaptıracaksan gişeye hem egzoz muaynesi ücretini hem genel muayne ücretini yatırıyorsun ilk önce egzoz muaynesine giriyorsun. egzoz muayne ruhsatını aracını kontrol edecek kişeyi gösteriyorsun tamam diyor sonra genel muayne işlemine geçiliyor..
merhaba,bende 10 gün önce yaptırdım.Arkadaşlarında söylediği gibi öncelikle aracın borcu harcı olmamalı daha sonra ezgost muayenesi, eğer varsa lpg sızdırmazlık ki bunun için erken gidersen iyi olur çünkü sıra oluyor.bunların hepsi bittikten sonra muayene için randevu alıyorsun.Muayaneden önce detayları bilen biryere bütün kontrollerini yaptırmalısın.Far ayarları,fren testleri,emniyet kemerleri, sağlık çatası ve içindekiler, yangın söndürme tüpü kontrol tarihine kadar,lastiklerin diş derinliği.Tabi buların bir çoğu hafif kusur olarak geçiyor orasıda ayrı mesele.Muayene istasyonu çok güzel işliyor ama lpg sızdırmazlık biraz daha kara düzen çalışıyor...
cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar kafamda belli bi sıra oluştu en azından önümüzdeki hafta için randevu alıcam öncesinde yangın tüpü ilkyardım çantasını hazırlayıp önceden egzoz emisyon pulunu alırım. aracım dizel o yüzdende sızdırmazlıkla ilgili sıkıntım olmayacak bu bakımdan rahatım en azından..
son birşey daha arkadaşım.gitmeden önce motorun altını üstünü temizlet, yağ kaçaklarınada bakıyorlar.)bunların bir çoğu hafif kusur olarak geçiyor ama ne kadar mükemmel olursa o kadar iyi...
Ben egzosdan kalacağımı bile bile gittim ve kaldım (ya geçerse diye gittim tabi)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Çıktım sanayiye gittim egzosu değiştirmeye tabi o sırada elimde tuv kağıdı var hafif kusurlarda aks mil yağ kaçağı motor ve şanzıman yağ kaçakları şeklinde hafif kusurlar yazmışlar. Lift e kaldırdık arabayı girdim altına ne kaçak var ne bişey dedim nerden nem kapmış bunlar. Neyse egzosu değiştirdim 2. ye gittim (en fazla 2 saat sonra) tabi geçtik adama sordum dedim yağ kaçağı göremedim ben neye göre yazdınız diye sordum valla benden önceki arkadaş yazmış gibi garip bi cevap verdi Bende pek umursamadım. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Çift duyulu olursa geçer Enerjisi düşük olan stop - yüksek olan sis olmak üzere. --- Sisleri direk iptal edip, stop a bağlarsanız, sis olmadığı için kusurlu olur(arka sis mecburidir(en azından sol arka sis))
bu durumda sadece sisleri açamayız ama sanırım değilmi? bunun yerine sislerin olduğu yere , stopdan gelen 2.bir kablo çeksek ve düşük enerjili 2.bir ampül bağlasak nasıl olur ? (belkide sizde bunu kastetmişsinizdir) bir de bu sökme takma işleminde lambanın buğulanması falan sözkonusu olabilirmi acaba? buğulu lambalardan nefret ediyorum da
tekrar merhaba: benim kastettiğim şu şekilde: Era'nın arka stop lambası ve arka park lambası bildiğiniz gibi çift duyulu; aynı ampul ile hem stop yanıyor hemde park lambası. aynı şekilde eğer sis lambasının ampul ve duyunu değiştirip (tekli olanı çiftli yaparak) hem sisleriniz hemde stop lambanız tek ampulle yanmış olur Yapmanız gerek bir elektrikçiye gidip: sis farınızı çift duyuya çevirerek 2. hattı stop lambanıza bağlatmak istediğiniz söylemek elektirikçi kolayca halleder.