Bu mtv karışık geldi... gib.gov.tr ' de hesaplama kısmında 243 ( ilk taksit ) gibi rakam çıkıyor. ama online ödemede 141(ilk taksit ) geliyor hangisi doğru bilemedim... Araç 2004 model 1.3 sizce arkadaşlar ?
Sizin verginizin 141,50x2=283TL olmasi lazim. Ruhsatta mi bir sorun var acaba? Bende de soyle bir durum oldu: Isbankasindan odeme yapmak uzereyken benim plaka baskasinin adina gorunuyordu. Bunun uzerine odeme yapmaktan vazgectim. Gecen taksidi Finansbanktan odemistim, boyle bir sorun yasamamistim. Düzenleyen : zuniga
Burada başlık varken tekrar açmayayım dedim. ÖTV sistemi değişmesi hikayesini hükümet tekrar vizyona koydu... Tamam Anlaşıldı... Ama.. MTV sisteminde'de değişikliğe gidilecekmi ? Yetkili ağızdan yada işin uzmanından bilgi edinen varmı ? Zira ben inşallah bu sene belki motoru yüksek bir klasik alıyım diyordum... Dediler ki , aman, yüksek motor ve emisyon değerine göre mtv yeniden düzenlenecek zira Avrupa standartı öyleymiş... korkuttular beni...
@cenkerdemir nerdeeee... Paramız yetmez onlara... Biz gariban gariban w116 280s yada w123 230/4 felan ...
ekonomi iyi gitmiyor, sırf bu nedenle geçici ötv indirimi yapabilirler. vergi konusunda da bir değişiklik olsa bile yüksek hacim eski araçlara dokunmazlar diye düşünüyorum.
Ara ara ruhsata batığım zaman tuhaflıklar sezerdim de tam olarak anlayamazdım nedir diye...konuyu görünce GİB ten ruhsatı karşılaştırdım..ruhsatta net ağırlık 983 kg motor hacmi 1298 cm3, GİB te ise net ağırlık 935 kg motor hacmi ise 1341 cm3 ruhsata göre 66 tl vergi iken GİB e göre 116 tl yıllık vergi oluyor ve ben GİB e göre ödüyorum UZ-AY'dan gönderildi
Allahtan tek partili hükümet oldu da çok seslilik(başlılık) kalmadı ... biri radar cezası iptal, diğeri gündemde böyle bir şey yok ... biri cumhuriyet bayram töreni olmayacak, diğeri iptal edilmeyecek aynen kutlanacak ...!!!