Merhaba Yeni nesil bir BENZİNLİ otomobillerde sürekli sakin kullanımdan dolayı sağırlaşma durumu söz konusumudur. Bir hyundai i20 almak istediğimde sürekli ekonomik kullanma sonucu yani düşük devirde kullanma sonucu motorda güç kaybı veya motorda kurum pislik birikmesi gibi sorunlar ortaya çıkar mı. Dip gazdan uzak sakin bir hayat geciren motor gercek potansiyelini yitiririmi Ben bu soruları merak ediyorum
Teknik olarak durum nedir bilmiyorum ama benim eski aracımda (punto) durum böyleydi. İlk aldığım sahibi de sakin kullanmış aracı sanki gitmiyor gibiydi. Ben yüksek devirli kullandıkça araç sanki açılmaya başlamıştı. Özellikle 2-3 defa uzun yol yapınca baya fark etti.
Teknik olarak durum nedir ben de bilmiyorum ama babamla arabayı kullanışımız farklıdır arabayı 1 hafta kadar o kullandıktan sonra ben geçince sanki gaz pedalı bir garip geliyor bilemiyorum psikolojikte olabilir
benim ustam arabayı devirli kullan yoksa kurum pislik kalıyor motor onları atamıyor sağırlaşıyor dedi, ayrıca motor freni yapmak ve uzun bir yokuştan inerken vitesi düşürüp deviri yüksek tutmak motorun içindeki kurumları atmanın en etkili yollarından biri sık sık yapıyorum ben.