Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motorun ısınması.......

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda Misafir tarafından 1 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Pek kimse kalmamış ama aklıma gelmişken sorayım, benim (2008 model 1.5 dizel) hararet geç yükseliyor, aşağı yukarı 2km felan gitmem gerekiyor, sizdede aynı'mı.......

2. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Sayın Coşkun Bey ;
    Dizel bir aracta hararet ibresinin oynaması çok az görelen birşeydir..(Kendi tecrübem ile ) Yani şöyle söylemem gerekirse tabikide soğuk motorun ısınma evresinden sonra belirli bir düzeye gelmesi çok normal..Ha geç Ha normal :)
    Önemli olan sınırı aşmamaktır'ki zaten dizelde böyle bir sorun ben hiç duymadım..
    Benzinli bir araca göre dizel aracınız var hararet ibresine pek bakmamanızı öneririm :)
    Yanlış lutufta bulunduysam affola..
    Saygılarımı sunarım hayırlı geceler..

3. Misafir

Misafir Guest

Üstad benim söylemek istediğim "ısınma evresinden sonra belirli bir düzeye gelmesi çok normal" şeklinde ifadenizdeki ısınma evresi çok geç oluyor, yanı normal ısısına gelmesi uzun sürüyor, dolayısıyla uzun bir müddet kaloriferi açamıyorum.

4. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kaloriferi açtığınızda soğuk havamı üflüyor..
    Peki aracınızın ısındığına kanaat getirdiğiniz anda kaloriferi açtınız ve soğuk üfledi.Kaputu açıp motoru el ile ısı kontrolu yaptınızmı..

5. Misafir

Misafir Guest

Üstadım motor ısındıktan sonra kaloriferle sorunum yok, problem motorun geç ısınması, Skoda'da arabayı çalıştırdıktan 5dk sonra sıcak üflemeye başlıyordu, Era'da neredeyse 15dk buluyor, zaten mavi lamba'daanca sönüyor (bizde hararet göstergesi yok ilk başta mavi lamba yanıyor, motor ısınınca sönüyor)

6. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yanlış anlamayın. Tam olarak bilmiyorumda tamirci bir arkadaşımdan alıntı yapayım..
    Eskiden araçlarda kalorifer ayarı vardı yazlık / kışlık modu..
    Geçende arabamı kontrol ettiğinde aracın yazlık modda olduğunu ve onu serviste değiştirmemi söyledi.Nekadar doğru veya yanıltıcıdır bilinmez..
    Demek istediğim aracınız yazlık modda olmasın ?
    Bu konuda hak iddia etmiyorum sadece bir elin nesi var iki elin sesi var :) Konuyu iyi bilen bir arkadaşım gerekli açıklamayı yapar umarım..Ben sadece elimden geldiğince bana söyleneneni dile getirdim..
    Saygılar.

7. Misafir

Misafir Guest

Üstadım, desteğiniz ve nazik düşünceniz için çok teşekkür ederim, ilk defa Hyundai marka araç kullandığım için huyunu suyunu bilmiyorum, servise gitmeden evvel fikir danışayım dedim, bahsettiğiniz olay termostat değişimi ile yapılıyor, yani termostadların açma kapama sıcaklığına göre seçim yapılıyor, ancak bazı otomobil firmaları tek tip termostad kullanıyor, amacım önce bunu teyid etmekti, acaba yazlık kışlık termostad ayrı'mı yoksa dizel olduğu için motorun hararet yapmasını önlemek için tek tip termostad'mı kullanılıyor...

8. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Coşkun bey ;
    Dizel bir aracın hararet yapma olasılığı çok zor.. Bu durumda tek tip bir termostad kullanacağını sanmıyorum (kendi görüşüm'dür.) Ancak dediğiniz gibi Firmadan firmaya yada değişen teknoloji ile bu durum değişmiş olabilir.. İnşallah yardımınıza daha bilgili ve tecrübeli bir arkadaşımız destek verir. Hyundai aracınızla kilometreler boyu mutluluklar dilerim.
    Saygılar..

9. Misafir

Misafir Guest

Dizel araçların radyatörleri ona göre yapılıyor üstad, yoksa normal radyatör olsa anında hararet yapar, benim Skoda'ya önden vurmuşlardı, benzinlinin'ki 45TL dizelin'ki 350TL idi, ordan biliyorum.......neyse iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler, servise bir danışayım bakayım.

10. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Tam bilgim olmadığı için kendi çapımda yardımcı olmaya çalıştım..İlginiz ve cevap verdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.. İsterdimki kesin bir bilgi ile size yardımcı olsaydım..
    Teşekkür ederim.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi aracı çalıştırıp hemen haraket ediyorsan normal gibi geliyor bana.Neticede 2008 model araba bence çokta takılma ..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. Misafir

Misafir Guest

Coşkun abi haklısın dizel motor çok geç ısınıyor. Dediğiniz gibi 10-15 dk buluyor ışığın sönmesi havanın durumuna göre. Yalnız dikkat ettinizmi bilmem geç ısındığı gibi aynı zamanda çokta geç soğuyor.

13. aytörti

aytörti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi dizel motorlar benzinliye göre geç ısınır durum normal markayla alakası yok. Bunu sebebi ne dersen tahmin ediyorum : verim benzinliye göre yüksek olduğu için ısıya giden kayıp daha az. Birde benzinli de yanma dizelde sıkışma+patlama olduğu için olabilir.

14. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun bey bende de dizel era var aynen sizin dediğiniz gibi 1-2 km gitmek lazım yani aracınızda bir sorun yok bende 1-2dk kullandıktan sonra ısınıyor

15. Misafir

Misafir Guest

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar......

16. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Normal hocam bendede aynı şekilde,sabah evden çıkıyorum 2 km sonra sıcak üflemeye başlıyor.kışın sıcaklık eksilere düştüğü zamanda 4-5 km sürüyor..

17. Misafir

Misafir Guest

Peki bunlarda ayrı ayrıyaz kış termostadı varmı......

18. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yok diye biliyorum.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yaz kış ayarı varsa banada soyleyin...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

20. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    genel olarak dizelmotor benzinliye göre daha geç ısınıyor. bu durum hyundai markasına özel değil.

Bu Sayfayı Paylaş