Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motorum yağmı yakıyor??

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda haksentus tarafından 14 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. haksentus

haksentus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar herkese slm.Benim 94 model excel gls. aracım var 136620 km de yağ değiştirdim yani fullettim.arç bugün 139655 km de yağ seviyesi yarının altında.araım lpg li ama bukadar da çok yakmaz sanırım.
    bu arada egsozdan mavi duman gelmiyor ve araç yere yağ sızdırmıyor.yardımcı olursanız sevinirim

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  3. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim araçta aynı sizinkinden bendede lpg var ve aşağı yukarı sizinki gibi hatta belki az biraz daha fazla yağ yakıyor bu yüzden sık sık kontrol etmekte fayda var benim yağ ikaz ışığımda çalışmıyor aksi gibi.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o kadar yağ yakması normaldir, önemli olan yağ değişim zamanına kadar yağın minimum seviyesinin altına düşmemesi. yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin, mesela her 500-1000 kmde bir.
    yağ lambası yanacak kadar yağ eksiltmesi motorun yatak sarmadan önceki son halidir, yani lamba yanmışsa büyük ihtimalle büyük zarar vermiştir. lambayı beklemeyin, aracın ne kadar yağ yaktığını km olarak hesaplayın, belirli kmlerde kontrol edin ;)

5. Acceleration

Acceleration Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu kadar yağ eksiltme anca kuş serisi araçlarda olur. onlar 1500 km deyarım veya bir litre yağ eksiltirler. hyundai de olmaması lazım. Eğer aracının çekişi arttıysa yağ yakmaya başlamışsın diyebiliriz. yine de takip etmeye devam et. belki de başka bir sorundur. 3000 km de 1.5 LİTRE YAĞ başka türlü zor açıklanır.

6. Suspect

Suspect Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    peki aracın çekişten düşmesi durumları hangi sebeplerdendir.. mesela gecen sene benim aracım ilk vitesde pati çekerek kalkardı aniden fırlardı.. fakat şimdilerde öyle olmuyor acaba lastikle alakalımı yoksa ayağım alıştıda benmi farklı kullanmaya başladım..

7. performans düşüsü sebbeleri

1.motorun durumu
    2.filtreler
    3.atesleme sistemi
    4.lastilk durmu en düşük pay

bu durumlar performans ın kötü olduğunu gösteriri..

8. Misafir

Misafir Guest

Sıcak havalarda yağ tüketiminin artması normaldir, sıcak yağın buhar haline gelmesinde önemli rol oynar, dolayısıyla yağ tüketimi artar...kullandığınız yağın bir kalınını kullanın, bu arada yağ seviyesi derken çubuktaki yağ seviyesinden bahsediyorsunuz sanırım, eğer aynı şeyi konuşuyorsak çubuktaki eksiklik kartedeki eksikliği bire bir göstermez, eğer iki çizginin arasına düşmüşse bu yaklaşık yarım litre demektir...

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,978
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Debriyaj sisteminiz aşındıkça bu serilik dahada düşecektir.

10. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu konuda çok tecrübem yok fakat bildiğim kadarıyla yağ yakımı şakaya alınmayacak bir konu..basit bir kaçakta olabilir motorun imdat çığlıklarıda olabilir..gerçekten bilen bir ustanın görmesi iyi olur düşüncesindeyim

11. KaRaKaN_

KaRaKaN_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar dostlar...Aynı sorun benim 94 excel gls dede var. 1,5 ayda 1 lt yağ ilave ediyorum. Usta ya götürdüm baktı bu araç yağ yakmıyor dedi. Açık yağ koydurmamam gerektiğini, castrol 20-50 bidon yağ kullanmamı tavsiye etti. Açık yağ koyarsan bu sorun devam eder dedi. Sizin görüşleriniz nedir acaba? Saygılar...

12. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet en güzeli arada yağ ekleyin haksentus adlı üyemiz.... böylece motora zarar verdirmezsiniz..
    Düzenleyen : evrimbayhan

13. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle hepinize slm arkadaşlar bnde 94 excel gls var aracım 140 binde ben aracı alalı 6 yıl oldu ilk aldığımda çalıştırdığım zaman egzozundan pis ve siyah duman atmıyordu.şimdi ise aracı 3-5 gün çalıştırmayayım araçtan pis bir koku ve siyah duman atıyor.Şimdi diyeceksiniz bu koku devam ediyormu hayır araç harekete geçtikten yaklaşık 5-6 km sonra araçta ne duman kalıyor nede koku hiç biri olmuyor.Sizce neden arkadaşlar bilen warmı acaba.saygılarrr

14. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu aralar oldukça çok soru soruyorum farkındaym :) bıkmadan usanmadan bana cevap yazan üstadlarıma sonsuz teşekkürler.

Yağ değişimimi yeni yaptırdım(yağ filtreside değişti).Daha önce rölantide veya giderken eksozdan hiç duman çıkmıyordu.Yağ değişiminden sonra rölantide ciddi miktarda duman attığını gördüm sanırım rengi beyaz (tam emin değilim) muhtemelen seyir esnasında da duman atıyor.

-Yağ değişiminden hemen sonra bu şekilde duman atmalar olağanmıdır?
    (Konu kirliliği yaratmamak adına daha önce açılmış başlık altına yazmayı uygun gördüm)
    Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar dilerim..

15. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bnm aracı 3-4 gün kapıda duruyor 3-4 günden sonra aracı çalıştırdığımda aracın egzozunda önce siyah duman snra beyaz ama çok pis kokuyo dumanı bazı ustalara gösterdim araca yarısı motor yarısıda değil diyolar sizce ne yani bnm de grüşüm motor isteyen bir aracın egzozundan mavi-siyah duman çikmazmı arkadaşlar bnde bu koku we duman aracı ilk çalıştırdığım zaman oluyor snra yaklaşık 5 km gittikten snra ne koku nede duman sizce neden bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok tşkr ederim saygılar...
    Düzenleyen : influential

16. motora segman isteyen motor siyah=mavi duman atar.ilk çalıştırmada ki pisliği atar sonradna beyaza dönüşür.(egzost buharı) koku ise soğuk havada benzini çiğ yaka rondna gelir.sorn yok yani...

17. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yani motorda kesin bişey yok diyosunuz bu işi sekmanla kurtarabilirmyim sanki segman değişti tahminim

18. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    birde ben 20-50 castrol yağ kullanıyodum sanayide bi usta sen delimisin 20-50 li traktörler kullanıyor dedi sen 10-40 agip marka yağ werdi yanlış hatırlamıyorsam sizce hangisini kullanmalıyım
    Düzenleyen : influential

19. segman atmak ustalık isteyen bir iştir.dediğim gibi siz suna bakın aracı calıştırın biri gaza yüklensin yada yolda giderken sunba bakın arac mavi duman atıyorsa sorun vardır motorda demektir ve gösterin iyi bir ustaya.ama ilk calıştırmada maviatıyorsa ya pisliktendeir yada subablardan...

20. castrol 10 40 + BOR.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş