Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motoru Mu Yaptırayım, Aracı Mı Satayım?

'Sohbet' forumunda emirhancakir tarafından 29 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Aracımı alalı yaklaşık olarak 5 ay oldu.

1996 Model Station Wagon 1.8 GLS Otomatik Elantra. Aracı ön ve arka alt takım masraflarından dolayı 11.250 TL ye almıştım. Yaklaşık olarak 2.800 TL masraf ettim. Başka sorunlar çıktı. LPG de 50-60 kuruş yaktı. Dolum ağzı şamandıra kaçırıyormuş. Marş motorunu yaktı 2 sn marş basmayla. Vesaire vesaire. Anlayacağınız beni çok üzdü.
    Her şeyi bittiğin de kusursuz bir hale geldi.

Şimdi aracım yatak vurmaya başladı. Aslında aracı babam aldı bana istemiyorum dediğim halde. Kendim BMW almayı düşünüyordum E34 kasa. Malum aile geniş 6 kişiyiz.

Aracı ilk aldığın da ustalara göstermiş şöyle böyle harika falan demiş gösterdiği ustalar o da almış. Ben de kendim içimin rahat etmesi için usta usta gezdim.

Bir usta bana bunda inanmayacaksın ama çok hafif bir yatak vurması var. Bunu şuan anlayacak adam çok az vardır dedi. Ben de korktum, babam da yok bir şeyi 10 tane usta boş mu konuşuyor o adam anlamıyor bir şeyden demişti.

Sonuç ne oldu şuan araç çok sesli çalışıyor ve ben bu şekilde tam 6 bin km yol yaptım bu araç ile. Sözde motor yapılmış babam alırken öyle söylemişler.

Ha şöyle bir şey var araç 1 gram yağ yakmıyor. Bırak üflemeyi yağ kapağını açıyorsunuz siz kendinize çekiyorsunuz motor kapağı içeri vakumluyor. Rolantide gram ses titreme sirkeleme yok. Zincirler ses yapmaya başladı. 5 bin lira motor tutar diyor ustalar. Yağ pompası, devirdaim pompası, fan müşürleri vs.. dahilmiş. Bunlar değişmişken radyatör de değişsin bari diyorum ama aracı yaptırmayı ve yaptırmamayı düşünüyorum. Sizce değer mi? Aracı satıp para biriktirip başka bir araç mı alayım yoksa aracımı yaptırıp çürütene kadar bineyim mi? Sizce çok mu zarar ettim? Eder miyim? Yaptırdıktan sonra 10 yıl binerim herhalde çünkü dünyanın parasını bayılmış olacağım.

Aracı ilk aldığım da hiç sevmiyordum ancak şuan aşığım diyebilirim. Başka arabalar bana çok kötü geliyor. Babamın 2016 Clio su konfor olarak bunun konforunun yanına bile gelemez. Kendisi de söylüyor ve benim arabamla işe gidip geliyordu.

Şanzımanı gerçekten çok kusursuz. Gram vurma yapmıyor. Vites geçişleri hiç hissedilmiyor. 1cm bile geri kaymıyor gerçekten.
    Aracım inanılmaz sessiz çalışıyor. 1.4 Era gibi nerdeyse.

Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım? İstanbul da cidden düzgün motor yapacak bir usta var mı bildiğiniz? Bakımlarını tam yaparım her şeyini. Bu motor yapıldıktan sonra 1 milyon km bile yaparım. Yeter ki motor o kadar gitsin adam akıllı yapılsın.

Bunlar da aslan parçamın resimleri:

LU950 bunu beğendi.
  2. LU950

LU950 Guest

maşallah güzel bir araç. anadolu yakasında iseniz tavsiye edebileceğim biri var hemde piyasadan çok daha ucuza mal edebileceğinizin aracınızın ilk günkü performansına yakın bir hale geleceğinin garantisini dahi verebilirim.

scream3057 ve emirhancakir bunu beğendi.
  3. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet anadolu yakasındayım. Teşekkürler ilginiz için, aracımı gerçekten çok seviyorum. Kazası belası hiç bir şeyi yok. Tamamen orjinal. Bir tek farlarını ve sinyalini değiştirdim kaporta aksamında. Üzerinde 20 Yıllık HMC farlar ve sinyaller duruyordu. İçleri simsiyahtı ve artık yolları hiç aydınlatmıyordu. Sinyalleri pek oturtamadım yerlerine tek kusuru onlar :)

Yaptırıp uzun yıllar binmeli miyim, satmalı başka bir araç mı almalıyım? Aklımı çok çeldiniz gerçekten, o kadar iyi yapabilcek bir usta var mı gerçekten? Aracın daha sesli ve dengesiz çalışmasından korkuyorum. Şuan bu vuruntu olmasına rağmen gaza dokunduğum an uçuyor ve hiç zorlanmadan 170'e kadar çıkabiliyor ama bunu yaptığım da vuruntu yaptığını bilmiyordum. Öğreneli bir hafta oldu net olarak ve aracı kullanmıyorum daha kötü olmaması için. Bugüne kadar sadece bir kez 120km nin üzerine çıktım o da acil şehir dışına çıktığımdandı.

4. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Değerli forum arkadaşlarımdan tavsiyelerini bekliyorum. Ne zaman yazsam foruma hiç kimse cevap vermiyor. Üzücü bir durum.

5. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence araba yı iyi bir ustaya götür baktır belki az bir maliyetle kurtulabilir

6. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Değerli yorumunuz için teşekkürler. Piyasada yüzlerce rektefiyeci varmış ama hiç birisine güvenemiyorum. Komple sıfır yapıldı diyormuş çoğu ve 5-10 bin kilometre sonra dağılıyormuş. Çoğu kişinin başına gelmiş. Bir ustaya gitmiştim fiyat almak için, 400km önce rektefiye yapılmış bu motora dedi, bir motor indirmişler. Adam yarım yamalak yapmış, yağ pompası değişmemiş. 400 km sonra yatak vurup sarmış dedi. Karteri gösterdi içi çapak dolu. Yatakları pistonları yiyip dökmüş kartere. Ben yatakların genişletilip pistonların inceltimesi şeklinde saçma sapan bir rektefiye istemiyorum yaptırırsam. Orjinal ölçülerinde adam akıllı çelikten gömlek, aynı şekilde orjinal ölçülerinde adam akıllı çelikten pistonlar, segmanlar, oringler, siboplar yapacak düzgün bir usta arıyorum.

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Eğer araçta motor yapılmışsa başka bir nedenden dolayı ses yapıyor olabilir. iyi bir motor ustasına baktırın. belki çok daha az masrafla kurtulabilirsiniz. Araçta yağ yakma da yok diyorsunuz. yani segmanlar kaçırma yapmıyor. motoru komple indirmeye bile gerek kalmayabilir. ama iyi bir usta bulmanız şart. avrupa yakasında olsanız ustamı tavsiye ederdim. daha önceki aracım mazda 626'ya komple motor yaptırmıştım.

emirhancakir bunu beğendi.
  8. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    giresun çevresinde olsan bizim sanayiide kaliteli ustalar var ama yakın dğilsin forumdaki arkadaşlar yardımcı olabilir

emirhancakir bunu beğendi.
  9. LU950

LU950 Guest

Ustam pendik te eğer yakınsanız yada biliyorsanız pendiği size tarif edebilirim

10. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Avrupa yakası olması fark etmez çok uzağına kaçmadıkça, Hadımköy gibi:) Orası da istanbul burası da benim gözümde. Yapılan motor sizce doğru muydu? Nasıl yaptıklarını biliyor musunuz? Zaten önce alttan ve üstten açıp bakacaklarmış motoru. Ona göre rektefiye yapacaklarmış. Direk rektefiye demedi hiç birisi. Önce motorun açılıp bakılması lazım dediler. Hepsi de 500 TL istiyor sırf bunun için.

Teşekkürler ilginiz için. Keşke her yerde kaliteli ustalar olsa, minimum gider maksimum kâr demeseler işin üçkağıdına kaçıp insanları dolandırmadan adam gibi iş yapsalar. Aldıkları paranın hakkını verip, işini gördükleri insanları mutlu ve memnun etseler.

Umut28 bunu beğendi.
  11. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Pendik de oturuyorum hocam, çok mu tesadüf oldu yahu :)

12. LU950

LU950 Guest

Güzel bir tesadüf oldu. Çınardere de Murat Usta vardır yaşınızı bilmiyorum ama adamı özetlemek gerekirse taaa eski FEKA minibüsler zamanında çekirdekten yetişen kıymetli ustalardan biridir. Eğer Pendiğin eskilerindenseniz KAMBUR Fahri' nin çırağıdır. bilen bilir zaten

13. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Pek eskilerinden sayılmam. Topselvi nin eskilerindenim. Çınardere de nerede acaba yeri? Siz nerede oturuyorsunuz? İlk günkü gibi yapabilir mi sizce motoru ve kullandığı çelikler kaliteli mi? Bakımlarım ve kullanım stilim düzgün olduğu taktir de bana 650-700 Bin km yaptırabilir mi motor? Bu kadar masraf ettikten sonra aracı çürüyüp dökülene kadar binmeyi düşünüyorum.

14. LU950

LU950 Guest

Çok klas bir servis gibi bekleme bildiğin tamirci dükkanı ama işinin hakkını vererek iş yapan bir usta memnun kalacağına garanti veririm bence müsaitsen yarın git bir göster benim selamımı söylersen de iyi ilgilenir iki kardeş çalışırlar zaten dükkanda öyle bilinen koparıcı sanayi ustalarına taş çıkarırlar neyse hakkını verirler ve işçilik ücretleri de ona göre matah değil cüzi bir miktar alırlar gidip sorunu hallettikten sonra emin ol çok memnun kalacaksın ve artık usta aramayı bırakacaksın

15. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    açıkcası sahip olduğun çok güzel bir araç, aldığın fiyat uygunmuş onu geçtim , şuan bu halde satsan yerine koyacağın aracın ne masraflar açabiliceğini bilemezsin heleki e34 supriz yumurta

bence iyi bir usta bulup güzelce motoru indirip toparlamak en doğrusu olur , uzun sure keyifle binersin aracına

16. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aynı sorunları e34 açsaydı işiniz çok daha zor olurdu emin olun. Topselvideymişsiniz, bizim buralarda var mıymış böyle bi elantra ya, hiç karşılaşmadım :)

Bize her sevdadan geriye kalan,
    Sadece GALATASARAY!!!

17. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    araç temiz bakımlı duruyor. bence iyi bir usta bulup kontrol ettirilmeli. benzer durumu ben önceki aracımda yaşamıştım ve tamir ettiremeden motoru kitlemiştim. ama sonrasında motoru söken tamircinin dediğine göre benim motordaki ses/arıza motorda değil yağ pompasındaymış. daha önce gösterdiğim tamirciler(usta demiyorum) direk motora kabahat bulduklarından yağ pompasına bakmamışlar. pompa tamamen bozulunca bende motoru kucağıma almıştım. 250 tl lik parça yüzünden hemde...

18. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar hepinizin değerli yorumları ve ilginiz için teşekkürler. Sanırım motor yaptırmam ve uzun süre binmem (sorun çıkarmazsa) daha mantıklı galiba. Aracımı seviyorum beni henüz yolda hiç bırakmadı. Çok titiz ve özenli bir şekilde kullanıyorum bakımlarını yapıyorum. Motor hariç mekanik ve elektronik olarak değiştirtmediği parçası kalmadı zaten :) Parça bulmak da ilk başta çok zordu ama yedek parçacı buldum ve bütün parçaları getirebiliyor sağolsun. E34 kasa BMW dediğiniz gibi sürpriz bir araç bence de. Büyük olduğu ve konforlu olduğu için istiyordum onu. Ama temiz hor kullanılmamış hiç bulamadım. Alsam elimde patlayacağına emindim yani o yüzden 2 yıldır bakıyordum. Arkadaşlarım Elantram için çok vermişsin falan diyorlar ama ben seviyorum. Otomatik vites, 4 camı otomatik, kliması var, inanılmaz aşırı konforlu ve Station Wagon bir araç. Bence bu araç 16-17 bin tl yi temiz ve masrafsız ise fazlasıyla hak eden bir araç. Ama insanımız eski araç o kadar etmez hyundai düşüncesinde. Bu kadar güzel konforlu fonksiyonlu bir aracı ölü fiyatına satacağıma çürütene dökülene kadar kullanırım daha iyi. Karşı da usta var demişti Mürsel hocam. Numarası ve yerini de söyleyebilir misiniz? Bugün LU950 (Ekrem) isimli arkadaşımızın önerdiği ustaya gidicez bakalım ne kadar iyi yapabilirmiş fiyatı ne olurmuş soracağız :) Kötü bir motor yapılmasından korktuğum için çok araştırıyorum. Param zaten yok, biriktirip yaptıracağım. Biriktirmek için kaybettiğim zaman ve parayla da rezil olmak istemiyorum.

Evet 10 yıl Topselvi de oturdum ve halen hafta sonları hafta içi gelirim ziyarete, bir gün görüşürüz belki müsait olursanız :)

Benim de en çok korktuğum şey bu. 3 kuruşluk çok basit bir parça 5 bin kuruşluk masraf açacak diye korkmam. Param olsa her parçasını değiştiririm sorun yaratacak ama maalesef o kadar zengin değiliz :)

19. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracın beyinine giden kablolarda, orta göğüs de klimaya, tuşlara gelen kablolarda bir sürü ek var. Kopuk boşta kalmış bir sürü kablo var. Motorun üzerinde ki soketler hep ek yapılmış. Kablosu bağlanmamış bir sürü sensör ve boşta kablolar var. Arabanın gidişinde bir sorun yok ama neden bu kadar çok oynanmış tesisatıyla aracın merak ediyorum. Bağlı olmayan sensörlerin de illa ki bir görevi vardır, boşta duran kabloların. Elektrikçiye götürdüm ben bundan anlamadım kim oynamışsa bu tesisatla aşırı derecede oynamış dedi. Var mı anlayacak adam akıllı bir elektrikçi? Elantranın Sedan ve station kasasından anlayan bir elektrikçi usta var mıdır istanbul ve çevre illerinde?

20. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Mursel bey yeni araciniz hayirli olsun uzun zamandir forma girmiyordum yeni gordum :)
    Emirhan kardesim bence bmw seni daha az ugrastirmaz en azindan bunun yuruyen vs bir kismini toplamissin bence mursel bey in motorcusuna bir danış, eger motor yapilmasi gerekiyorsada yaptir bin derim, nihayetinde ikinci el.az paraya alacagin butun araclar sana bir sekilde masraf acacak ;)

bekobey, emirhancakir ve mursel_balci bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş