merhaba arkadaşlar ben şunu sorucam 1.4 2010 start war da daha 100 km oldu motoru açmak gibi bi durum bu yeni arabalkardada geçerlimi bide uzun sürwe kullanan arkadaşlar arabanın yakıt tüketimi cidden değiştimi ilk zamanlara göre şu an sanki biraz fazla yakıyo
hocam hayırlı olsun. Aynı aracın 2008'i de bende var. Yakıt tüketimini aldığımdan beri düzenli şekilde ölçüyorum. Motor açma vs. söz konusu değil. Aracı ilk aldığımdan beri tüketim aşağı yukarı aynı. Benzin çok pahalı olduğundan başa çıkmak çok zor. Ben 17000 kmde lpgye geçtim ve şimdi çok rahatım.
Motor açma diye bişey yok aracınız hayırlı olsun. İlk başlarda motor biraz kurum tutana kadar fazla yakıt harcayabilir. 5-10 bin civarında normal tüketim değerlerine ulaşırsınız.
lpg ile km de 10 kurus tasarruf saglarsınız ortalama olarak. Ne zaman amorti edecegide sizin lpg kitine ödeyeceginiz paraya bağlıdır. 1000tl i 10bin kmde, 1500tl lik bir kitide 15bin kmde itibaren amorti edersiniz.
Selam, sıfır araçlarda ilk 1500km değişken viteslerde kullanım önerilir,aynı viteste uzun seyir önerilmiyor motorun daha sağlıklı açılması için kullanım buşekilde olmalı yakıt tüketimi ise son günlerde gündeme gelmedi önceden beri vardı ancak son zamlardan sonra alınan yakıt miktarı oldukça azaldığı için ciddiyet kazandı,tüketimi azaltmak için (%10 ) borpower motor yağı katkısı kullana bilirsiniz ve kısa mesafe kulanmayın aracınızı.kısa mesafe kullanım çok yakıt sarfiyatına neden olur saygılar Düzenleyen : shadow-ca
atiker taktırırsanız işletme masrafıyla 1300 tl civarı ve 13000 km.de falan amorti edersiniz. ama brc taktırırsanız, 1950 tl civarı ödersiniz ve ortalama 20000 kmde amorti edersiniz ve ondan sonrada kar etmeye başlarsınız.
2006 da sıfır aldım bende çok fazla birşeye dikkat etmeye gerek yok zaten motorlar sıfır hata payı ile üretildiğinden fark pek yok sadece ilk bakımdan sonra araç bi kendine geliyor arada sırada aracı devirli kullanmaktada fayda var
Aracınız hayırlı olsun. Kitapçığında da yazdığı gibi ilk 1000 km de 90 km yi ve 3000 deviri aşmayın, ondan sonra herşey serbest hatta arada motorun biraz fazla devir çevirmesi daha sağlıklı olmasını da sağlar, krmızı bölgeye girmemek şartıyla tabi.
hayırlı olsun hocam. bende de 1.4 team var daha 28 günlük 1000 km yi buldum bende yeni. benim tavsiyem radyatör suyunu 1 sefer kontrol edin bazen "L" seviyesinde olabiliyor benimki öyleydi servise gittim üstüne su eklediler biraz. bunlardn başka öyle benim gözüme çarpan önemli bir şey yok
ben su seviyesini göremiyorum belli olmuyor yandan bakınca. ancak içine kuru bir çubuk batırıp su seviyesini ölçmeye çalışırım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif